in

American Conquest: Divided Nation (PC)


Deze game kwam uit in 2006 en is een vervolg op het gewone American Conquest.

Het spel lag voor €5 in de winkel en toen ik het zag leek het mij de moeite waard.Ook omdat de omslag er al leuk uitzag.

Meteen nadat ik de game startte viel me al op dat ze de sfeer uit die tijd erg goed naar voren wouden brengen.

Dat deden de makers door in het intro filmpje zwart wit beelden te gebruiken en tijdens het spelen hoorde je steeds die oude muziek wat ik zelf mooi vond om het thema wat te versterken.

Maar als je wat aan het spelen was en je ging de random mode spelen dan zag je allemaal dingen die leken op Age of Empires. Dat vond ik erg jammer omdat het spel een eigen beeld moet hebben en niet op een ander spel moet lijken. Deze vergelijkingen zag ik dus al bij het instellen voor het spelen. Je moest dan een aantal landen selecteren met vlag kleur die dan mee vochten, ook moest je hier kiezen welke landen er bij elkaar hoorden. En als je dan ging spelen begon je, net als in Age of Empires, met een paar werk mannetjes waarmee je dan gebouwen moest maken en andere en steeds betere legers. In de misson mode kwam dat niet zo sterk naar voren, daar begon je juist meteen al met mega grote legers en hoefde je zelf bijna niks meer te doen aan gebouwen en legers, je moet dan alleen maar tactieken bedenken. Dat vond ik zelf niet echt een leuk punt omdat je zelf ook wel wil bouwen en dat niet alles meteen voor je klaar staat en dat je alleen maar hoeft te vechten.

Later in de game viel me nog een aardig min punt op. Als je dan ging vechten tegen andere legers waren de beelden vaak niet mooi en kon je slecht zien welke legers bij welk land hoorde. Maar de legers zelf waren er genoeg. Als je ging vechten had je al snel keus uit meer dan 10 verschillende soorten legers. Die legers konden ook allemaal op verschillende manieren vechten in de vorm van schieten, met speren steken en gooien enz.

Ook waren er nog nutteloze mannetjes die toch leuk waren in het spel voor de sfeer er in, dat waren vlaggen dragers en trommelaars ook iets dat wel in die tijd hoorde en dus de sfeer van het spel verbeterde.

Al die grote legers (soms heb je wel 35 legers van 96 man) konden ook op verschillende manieren vechten en naar hun doel gaan.

Ze kunnen bijvoorbeeld in de mars naar hun doel lopen maar ze kunnen er ook kris kras door elkaar naar toe. Ook kunnen ze alle vijanden die in het pad lopen vermoorden of aanvallen maar ze kunnen ook gericht gaan vechten.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review