in

Mario Strikers: Charged Football (Wii)


Voetbal is een populaire sport en Mario is een populair gamekarakter. Online gamen is ook heel populair. Dus voeg deze drie samen en je verwacht natuurlijk een goede succesvolle game te krijgen. Helaas laat Mario Strikers Charged Football het een beetje afweten qua kwaliteiten.

Even Wennen

Inmiddels zijn we allemaal wel een beetje aan de besturing van de Nintendo Wii gewend en die spelletjes waar besturing voorop staat worden steeds minder aagekondigd. Deze spellen moeten plaats maken voor spellen waar het gericht is op een avontuur of een ietwat gimmicky game. Mario Strikers Charged Football is zo’n game. De speciale besturing van de WiiRemote wordt nauwelijks gebruikt (alleen bij het beuken) en het gaat hier meer om een leuk en grappig voetbalspel zoals we dat ongeveer op de GameCube speelden met wat gimmicks. Toch is de besturing even wennen (ondanks dat ik de Wii besturing al ken) Ook al heb je Mario Smash Football op de Nintendo GameCube al gespeeld dan kun je beter eerst Strikers ABC (de mode die je de bassis van het spel leert) even spelen voordat je online gaat. De bassisen leer je met Bowser en zijn na een paar minuutjes spelen wel duidelijk en het ‘opladen van de bal’ door over te passen is ook erg makkelijk te begrijpen. Het keepen is mischien even oefenen en je zult waarschijnlijk wel ooit een balletje door laten. Het gebruiken van de MegaStriker en het gebruiken van Power-Ups is ook al snel duidelijk. Maar hoe vaker je speelt hoe beter je word. Pas na een paar oefenpotjes kun je online gaan spelen. (je kunt ook meteen online maar dat lijkt me niet zo heel slim)

Leuker!

In elk spel zitten goed en slechte punten. In Mario Strikers Charged Football is het hoogtepunt uiteraard de nieuwe online mode maar het minpuntje is: het spel lijkt wat op zijn voorganger op de GameCube: Mario Smash Football (Mario Strikers buiten Europa) Maar toch is Mario Strikers Charged stukken leuker dan de voorganger. Het nieuwe keeperspelletje is aardig maar gaat na verloop van tijd vervelen en de tussenfilmpjes bij de megastrike worden ook minder leuk tot irritant. Maar dat kan de pret niet drukken. Het is wel jammer dat dit spel maar 3 cups bevat. In het vorige deel waren dit er 4 (en nog eens 4 maar dan met een hogere moeilijkheidsgraad) nu zijn de 3 cups ook nog te spelen op een hogere moeilijkheid maar toch zijn ze wat kort. Ook zijn nieuw de Striker Challenges (waarbij je uitdagingen moet voltooien uit de Mario Smash Football geschiedenis) en er is ook weer een (al bekende) Hall of Fame en bij het uitspelen van een cup speel je een cheat, level en/of nieuw personage vrij. Mario, Luigi, Peach, Daisy, Yoshi, DK, Waluigi en Wario kwamen al voor in het vorige deel en zijn samen met nieuwkomer Bowser al vanaf het begin speelbaar. Na het uitspelen van de Fire Cup zul je Bowser Jr. unlocken en als je de kampioen van de Crystal Cup bent is Diddy Kong speelbaar. Als je Petey Piranha als teamcaptain wilt moet je de Striker Cup uitspelen. Bij het spelen van een cup maak je ook nog eens kans op een zogenaamde Brick Wall tropy (win je door de minste goals tegen te krijgen) en de Golden Foot (krijg je als je de meeste Goals maakt) Verder hebben de bekende mario personages andere pakjes aan als in het vorige deel. Maar dat maakt helemaal niks uit. Mario heeft een welbekend rood pak, Bowser heeft scherpe dodelijke klauwen, Peach heeft een kort roze topje en Wario heeft een shirt met maatje XXL aangetrokken. Ook is er een handje sidekicks beschikbaar. Toad, Koopa, Birdo en Hammer Bros die ook in het vorige deel voorkwamen worden vergezelt door Boo, Dry Bones, Monty Mole en Shy Guy. En inplaats van 3 dezelfde kun je nu 3 verschillende sidekicks in je team opnemen. Kritter (een bekende krokodil uit de DK games) is je keeper. Wel jammer dat er geen keuze is uit verschillende keeps. Er zijn geen nieuwe Power Ups bijgekomen ten opzichte van de vorige Mario voetbal maar elke captain kan een power up krijgen in de vorm van zijn of haar gezicht waarna je een special ability doet van de desbetreffende persoon. Zo zien we Mario bijvoorbeeld na het gebruiken van zo’n Power Up veranderen in Super Mario. En Wario laat wat scheten terwijl Bowser zijn (je raad het al) bek opentrekt en het veld in vuur en vlam zet.

Online 4 life

Mischien heb jij ook wel moeite gehad met de installatie van je internet op de Wii. Ik raad absoluut aan met een Wi-Fi USB stick van Nintendo aan de slag te gaan. In de tweede plaats kun je via LAN verbinding en als dat allemaal niet werkt ga je via een Acces Point. Maar een Acces Point werkt niet altijd en in sommige gevallen krijg je ERROR met het inloggen of het generaliseren van de gegevens. Ook erg is dat als je eenmaal bent ingelogd met het Acces Point concept dat je rank er niet goed staat en de verbinding valt nu en dan onder de wedstrijd weg en dat is knap frustrerend dus ik raad absoluut een WFC usb aan.

Eenmaal (fatsoenlijk) ingelogd zul je je (eigen gekozen) mii zien en het aantal punten dat je met deze mii vandaag hebt binnegesleept. Ook zul je de rank in het seizoen zien. Een seizoen duurt ongeveer 1 week en de echte verslaafde hebben meer dan 2000 punten. Als je wint krijg je 10 punten plus het aantal goals dus denk je even in hoeveel hun spelen. Ook word weer met Friend Codes (zoals gezegt) gewerkt. Je hebt 2 verschillende moden: Ranked (tegen willekeurige tegenstander die ongeveer een even hoge rank heeft) en Friendly (een vriendschappelijk wedstrijdje tegen een vriend waarvan je de friend code van hebt toegevoegd) Je kunt bij Friendly het aantal ronden instellen maar bij Ranked speel je een serie van 3. Wie 2 van de 3 keer wint heeft de series gewonnen. Een wedstrijd duurt bij Ranked automatisch 3 minuten en het level wordt automatisch gekozen. De gene met het laagste aantal punten mag als eerst een teamcaptain kiezen. Je mag niet (zoals bijv. bij super smash bros melee) dezelfde captain kiezen. Je mag wel de zelfde sidekicks. Maar de sidekicks zijn gekleurd/gekleed in de kleur van het tenue van de captain.

De online optie is dus de lokker van het spel want Mario Strikers Charged is de allereerste Online game en de allereerste Mario game voor de Nintendo Wii. En het is ook nog de eerste voetbalgame. Ook al vond je het eerste deel niet leuk dit deel maakt genoeg goed dus ik raad je aan (als je via internet kan) het spel te kopen. Als je geen internetverbinding kan aansluiten bied het spel weer net wat minder. Maar met de Cups en de striker challanges en natuurlijk de VS potjes tegen vrienden ben je ook nog even zoet.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review