in

Need for Speed: Most Wanted (PC)


Na het uitspelen van Underground 1 en 2 had ik het wel even helemaal gezien met de Need for Speed serie. Het hele “pimp je auto” gedoe intereseerde me niet meer, en ook de arcade gameplay kwam me de spuigaten uit. En toen kwam Most Wanted, iets compleet anders…

Het verhaal is simpel: je verliest je auto, de persoon die je auto wint gebruikt jouwn auto om de “blacklist” te verslaan, en nu wil jij je auto terug. Om je auto terug te krijgen moet je zelf de backlist verslaan om uiteindelijk de gast met jouwn auto uit te dagen en je auto terug te winnen.

Nou, klinkt best interesant. Om hoger te komen op die blacklist moet je zowel mijlpalen halen (races winnen, politie afschudden, flitspalen voorbij racen met hoge snelheid) en je bent reputatie nodig. De mijlpalen zijn best leuk om te doen, omdat je dan gewoon lekker racet, maar die reputatie gaat op een gegeven moment heel verveelend. In het begin haal je genoeg reputatie na het halen van voldoende mijlpalen, maar verder in het spel moet je zonder doel politie auto’s gaan rammen om verder te raken met de reputatie.

Dat terzijde, laten we eens kijken naar de auto’s. Er is een zeer redelijk aanbod van auto’s, die je kwa preformance nog wat kunt aanpassen naar wens. Daarnaast kun je ook het uiterlijk van je auto nog aanpassen, maar verwacht niet zoals in Underground bergen met opties op dat gebied. Naast auto’s die je kunt kopen kun je ook auto’s van je rivalen winnen. Dit spaart een hoop geld, en daarnaast zien die auto’s er vaak heel vet uit en rijden ze beter dan auto’s die je op dat moment kunt kopen.

Op naar de besturing. De auto’s blijven erg arcade aanvoelen. Zelfs met alle hulpfuncties uit. Leuk is het dat je de besturing / vering / turbo etc kan aanpassen terwijl je rijd om precies de auto af te stemmen op je rijstijl. Al zullen veel mensen dit links laten liggen omdat de meerwaarde beperkt is. Zelf vind ik het spel iets te makkelijk rijden, want zelfs met 120 km/uur kun je nog door haakse bochten heen glijden. Daarnaast is het snelheids gevoel ook niet altijd aanwezig.

Graphics en geluid zijn zeer prima. Het geluid is erg mooi en dynamisch. Motor geluiden klinken erg mooi in zowel stationair als vol gas. Daarnaast bevat Most Wanted een redelijk uitgebreid assortiment met muziek. Minpuntje is dat je niet je eigen muziek kunt importeren.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review