in

Peter Jackson’s King Kong (PC)


Men neme een gekke producer een mysterieus, onbewoond eiland een schone dame en een immens grote aap. Deze gooit men bij elkaar en na een paar weken krijgt u een script voor de film genaamd King Kong. En naar verwachting is hier ook een game over gemaakt. Games gebaseerd op films zijn vaak alleen maar bedoeld om nog wat extra geld uit de consument zijn zak te kloppen. En we weten allemaal wat je dan krijgt. Juist, een ondermaatse game. Maar in dit geval neemt Ubisoft de touwtjes in handen. En ik hoor je denken, dan kan het nog wel wat gaan worden!

De game volgt het verhaal van de film een beetje. Voor degene die de film niet gezien hebben

of het verhaal niet kennen; een filmproducer uit New York heeft nooit echte successen geboekt als producer en als laatste kans gaat hij samen met de schone dame Ann, een scriptschrijfer en wat extra crewleden naar een mysterieus, onbewoond eiland om een film op te nemen.Ergens aan het begin wordt Ann ontvoerd door Kong. Iedereen denkt dat de uit de kluiten gewassen aap een monster is, maar niets is minder waar. Hij geeft echt om Ann en hij beschermt haar tegen al het gevaar dat op hun pad komt. Het verschil tussen de film en de game zit hem in de actie. Anders zou het waarschijnlijk ietwat saai worden. Zo zullen er meer bloeddorstige T-rexen je pad kruisen en je zult veel moeten vechten met speren.

Overigens is dat laatste heel goed uitgewerkt. Op veel plekken in de jungle zul je een aantal speren in de grond zien steken. Deze kun je pakken en je vijand mee doorboren. Een groot deel van de game zul je hier ook mee bezig zijn. Aangezien je het avontuur in first person in beeld krijgt voeren deze gevechten de spanning flink op. Grote dino’s rennen op je af en jij zult snel moeten handelen met je speer/stok. Heel even heb je de T-rex afgestopt snel zoek je dekking tussen wat stenen. Weer een speer zoeken en afmaken die hap.

En dan als klap op de vuurpijl mag je natuurlijk spelen met Kong. Jammer genoeg zal dit niet vaak gebeuren, maar het is een leuke toevoeging. Spelen met Kong betekend stukje door de jungle klauteren en dan een gevecht. Deze gevechten zijn meestal tegen een aantal T-rexen. Je moet proberen deze monsters op de grond te gooien om er vervolgens op te springen en hun bek uit elkaar te trekken. Gevolgd door een oorverdovende brul van Kong.

Dit is natuurlijk allemaal heel leuk en aardig, maar het draait er natuurlijk om of dit alles een beetje goed speelt. En ik kan je vertellen dat dat wel goed zit. Zowel Jack (het personage dat jij bestuurd) als Kong laten zich soepel voortbewegen. Ook zit er een klein puzzelelement in de game. Dit bestaat meestal uit het in de brand steken van een bosje op verschillende manieren. Je zult hierover niet je hersenen hoeven te kraken maar een het is een aardige toevoeging.

Maar natuurlijk wil het oog ook wat. De sfeer is wat grimmig maar ik denk dat Ubisoft daar voor heeft gekozen zodat de sfeer nog beter werd. Grimmige sfeer of niet dit neemt niet weg dat de game er fantastisch uitziet. Bomen, rivieren, T-rexen noem het maar op, het ziet er allemaal scherp uit. Dit alles vraagt natuurlijk wel het nodige van je computer. Soms haperde de game even maar de oplossing was de resolutie naar beneden gooien.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review