in

Grand Theft Auto: Vice City Stories (PSP)


Toen ik mijn PSP ging halen kocht ik daar meteen G.T.A. Vice city stories bij. Ik was helemaal gek van San Andreas dus ik moest deze ook gewoon halen. Ik vond Vice city stories in vergelijking met zijn voorganger Liberty city stories er erg netjes uitzien. In Vice city hangt gewoon altijd een erg fijn sfeertje waar het leuk is om gewoon een beetje rond te lopen.

Je speelt in Vice City stories als Vic Vance, een man uit het leger. Dat is hij tenminste in het begin. Na ongeveer een kwartiertje spelen, word er ergens in je hut op de legerbasis drugs gevonden. Zonder twijfelen word Vic ontslagen uit het leger en beland hij op de straat. Niet lang na zijn ontslag word je al gebeld voor missies. Na een aantal missies te hebben gedaan zit je echt al midden in het leven van een ‘gangster’. Je doet ervaringen op met wapens en voertuigen. In het begin kan je nog niet rennen, schieten en aimen tegelijk. Als je na een tijdje het goede niveau hiervoor hebt bereikt kan dit wel. Hoe verder je komt in het spel hoe meer verschillende voertuigen je ziet. Het rare (en misschien ook wel leuke) aan Vice city stories is dat je niet op het rijke eiland begint maar juist op het armere eiland. Verder in het spel kan je ook op dit eiland komen waar de echt zware missies pas komen.

In de vorige alinea heb ik er al wat over de voertuigen verteld. Wat ik altijd erg leuk vind aan G.T.A. is het voertuigenaanbod. Je komt in dit spel verschillende motoren, auto’s, boten en helicopters tegen. Maar na een tijdje te hebben gespeeld zag ik zelfs water scooters. Dit vond ik erg gaaf omdat je Vic zo erg snel over het water kon laten verplaatsen. Wat ik niet wist was dat je maar op een paar plekken weer op een eiland kon komen. De water scooter is dus erg leuk om mee te racen maar niet om mee naar het andere eiland te komen. Voor op het ruwe terrein zijn er natuurlijk de sanchez en de quad. De quad is niet zo snel maar je valt er minder snel mee als je ergens tegen aan botst dan wanneer je ergens tegenaan botst met een sanchez. Met beiden is het mogelijk om Wheelies te maken wat ik altijd al erg gaaf vond. Ergens op het eerste eiland is een crossbaan waar je time trials kan doen op de quad en op de sanchez. Een vervoermiddel om mee door de lucht te reizen is de helicopter. Niet al te snel maar wel handig als je erg ver moet zijn en je hebt geen zin om steeds allemaal bochten te moeten maken. Het enige slechte aan de landvoertuigen is dat wanneer je heel hard rijd door een wijk alles er wazig uit gaat zien maar dit is niet iets zat heel erg vervelend is.

Een belangrijk deel uit Vice city stories is het leven in een gang. In de steden zie je vaak ergens een huis met een voertuig erbij. Boven dit voertuig is dan een pijl te zien. Dit betekent dat wanneer je dat voertuig kapot schiet er een gang-war begint. Deze zijn niet al te moeilijk als je jouw eigen gang ook bij je hebt. Heb je deze niet bij kan het knap lastig worden. Wanneer je de gang-war gewonnen hebt kan je ervoor kiezen om de gang-hideout in te gaan. Hier zijn meestal nog wat gang members van de tegenparij. Je moet ze doodschieten en daarna moet je nog de meubels kapot maken die in de hideout staan. Wanneer je dit gedaan hebt kan je de hideout kopen. Je kan ook kiezen waar je de hideout voor wil gebruiken. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit drugs dealen, stelen en pimpen. Als je er een hebt gekozen moet je beslissen of je er een grote zaak van wilt maken of dat je er een klein schuurtje van wilt maken. Een grote zaak kost veel geld maar dat verdien je uiteindelijk allemaal terug. Als je meer gang huizen hebt veroverd en gekocht heb je ook steeds meer kans dat een van je gang huizen aangevallen word. Dit kan na een tijdje knap irritant worden omdat het gewoon te vaak gebeurd.

De multiplayer van Vice City stories is echt heel erg leuk. Je kan ervoor kiezen om een game aan te maken of om juist een game te joinen. Wanneer je een van deze opties hebt gekozen kun je jouw karakter kiezen. Bijna al deze karakters ben je in de game tegengekomen. Ook zijn er personen zoals Snoop Dawg. Een pimp in een paars fluwelen pak. Er zijn allerlei verschillende game-modes maar daar wil ik verder niet op in gaan.

Ik ben geen fan van de hoofdpersoon in G.T.A. Vice city stories. Vic Vance lijkt erg veel op C.J. uit San Andreas maar dan de irritante versie. Vic Vance is nogal een macho en kan nogal domme opmerkingen maken.

De graphics zijn erg mooi voor een handheld. Het mooi ontploffen van een auto heb ik nergens op een handheld zo mooi gezien als in Vice city stories. Het geluid viel mij een beetje tegen. Als je net aan het rijden bent kan het zijn dat er geen geluid komt van je voertuig. Natuurlijk komt dit na enkele secondes alweer terug maar tog is het een beetje slordig. De radio is natuurlijk weer iets dat het helemaal goed maakt. Op de radio kom je vooral klassiekers tegen of je hoort iets als een talkshow. Dit is erg fijn want als je aan de andere kant van de stad moet zijn is het wel lekker om de radio aan te hebben.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review