in

Pokémon Fire Red & Leaf Green (GBA)


We maken even een sprong terug in de tijd, meer bepaald naar tien jaar geleden. Rond die tijd werd een RPG gereleased met kleine monstertjes die met elkaar vechten onder jouw commando en jullie weten natuurlijk over wat ik het heb: Pokémon natuurlijk! Het tijdperk van deze Pocket Monsters werden door Red & Blue ingewijd en kreeg niet lang daarna Yellow erbij waar je gevolgd werd door de gele muis Pikachu. Zo zijn er die afgelopen tien jaar negen van deze RPG’s verschenen en nu krijgen we weer twee nieuwe voorgeschoteld. Deze zijn echter heruitgaves van de eerste twee Pokémons die zijn verschenen. Wordt dit een geval van “seen this, done that” of is er toch enige inovatie aanwezig?

Aan de ene kant kun je zeggen dat dit zeker zo’n geval wordt, aangezien het verhaal van Pokémonmeester worden zijn grip door de jaren bleek te verliezen. Ruby & Shappire brachten een sprankeltje hoop, dit door een heel assortiment aan nieuwe Pokémon te ontwikkelen en dit bleek goed te gaan. Firered & Leafgreen zijn echter een stap terug, aangezien hier alleen maar gebruik wordt gemaakt van de allereerste Pokémons. Echter, voor mensen die net als ik de eerste Pokémongames de absolute top vonden van deze RPG, besteden hier weinig aandacht aan en storten zich in het avontuur. Ik moet zeggen, zelfs na al die jaren dat ik met deze RPG’s ben bezig geweest, heb ik nog nooit een verhaallijn gevonden die mij keer op keer kon blijven boeien. Dit brengt me zelfs terug naar de tijd dat ik begon met het trainen van een Charmander, het verslaan van m’n eerste gymleider, kortom een boel leuke herinneringen.

Hoe deze game wordt gespeeld is waarschijnlijk voor niemand een raadsel meer, maar voor degene die nog nooit een Pokémongame hebben gespeeld wil ik dit best uitleggen. Door middel van Experience Points die je verdient door te vechten met andere Pokémons zal je eigen Pokémon in level stijgen en hierdoor nieuwe aanvallen leren of zelfs evolueren. Hierdoor worden ze sterker en kunnen ze de betere gymleiders die Kanto, het gebied waar jij door reist, uitdagen voor een badge. Hiervan moet je acht hebben van verschillende gymleiders die zich meestal focussen op één bepaalde soort Pokémon, wat verschilt van vuur tot spoken. Geen van elk is echter onverslaanbaar, elke soort kent zo zijn zwakheden. Maar laten we nu naar iets serieuzer gaan, namelijk het aantal Pokémon dat je kan vangen.

Men weet misschien wel dat de eerste versies 150 verschillende van deze Pocket Monsters. Deze kon je te pakken krijgen door ze te vangen of ruilen, maar ook door evolutie. Dit was echter zeer moeilijk en er was dan ook zeer veel doorzettingsvermogen nodig om ze allemaal te hebben op je Pokédex. Deze heruitgaves beperken zich echter niet tot de 150 Pokémon uit de originele versies. Hier zijn goed 250+ Pokémon te krijgen, maar dit vooral omdat je met Ruby & Shappire kunt ruilen. De innovatie die eerst veraf leek blijkt er toch te zijn en dit in grote vorm. Zo is de gameplay zelfs na al die jaren onaangetast en blijft deze net als vroeger ijzersterk, iets wat je maar van weinig games kan zeggen. Dit alles wordt nog eens extra ondersteund door het sublieme geluid en de vele prachtige velden die je doorkruist op je avontuur.

Deze heruitgaves kennen ook een aantal nieuwe snufjes, zoals de in Ruby & Shappire uitgebrachte Running Shoes en VS Seeker. De eerste nieuwigheid verschaft geen uitleg, aangezien de naam wel genoeg zegt. De VS Seeker echter is iets zeer handig als je een Pokémon naar een bepaald level traint. Hiermee kan je zien of mensen een rematch willen of niet, maar hierna moet de batterij terug opladen. Dit doe je door te lopen in de dorpen en velden, eenmaal herladen herhaalt dit proces zich na gebruik. Ook is de keuze om met een jongen of meisje de game te spelen hier weer aanwezig en dit brengt, mocht je als een meisje het verhaal doorgaan, enige innovatie. Fans van zowel de serie als de RPG’s van deze alom beroemde Pocket Monsters zullen hier zeker tevreden mee zijn.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review