in

WarRock (DL)


Erg goede ervaringen heb ik niet op mijn pc, qua online gebied. Dit komt merendeels omdat mijn pc niet meewerkt of dat ik error’s krijg waar ik geen touw aan vast kan knoppen. De pc is dan ook niet een van mijn favoriete systemen, ik wil gewoon de game erin doen en gelijk kunnen spelen. Ik ben wel fan van online shooters zoals Battlefield 2, Counter Strike, maar zou het gewoon niet gaaf zijn als dit alles in één game is verpakt en dan nog gratis te downloaden is ook? Klinkt als een droom die waarschijnlijk nooit uit zal komen, of toch wel? Wat krijg je dan als je Counterstrike en Battlefield 2 gaat mixen? Dan krijg je deze game: War Rock

War Rock is een gratis FPS die je kunt downloaden van het internet. Het eerste wat ik aan dacht was dat het zo’n lelijke game is, waarbij je gewoon struikelt over de pixels. Dat de karakters waarmee je speelt gewoon uit een stuk of 10 pixels zouden bestaan en de wapens eruit zouden zien alsof we weer Doom zaten te spelen. (Niet dat het lelijk is of zo.) Maar zat ik er even goed naast.

Zodra ik klaar was met hem te downloaden ging ik naar de officiële site ervan om even een account te maken zodat ik online kon. Ik speelde eerst een paar potjes met wat mensen van mijn niveau zodat ik niet gelijk hard ingemaakt werd. Dat zou een afgang zijn voor iemand zoals ik. Ze legde me uit dat als je dubbel op W drukt je gaat rennen, met shift kun je rollen, wat erg handig is als je even een vuur gevecht wil vermijden en hoe ik wapens kon wisselen. Maar algauw merkte ik dat ik een beetje buiten de toon viel door mijn standaard wapens. Je kunt bij de Item Shop wapens kopen zoals de AK47, AUG, G36C en nog veel meer, maar voor de goede wapens zul je wel eerst een bepaald level moeten halen. Presteer je goed en maak je veel kills, dan stijg je in rangen en kun je weer betere wapens kopen.

Je hebt drie verschillende multiplayer modes. Close Quarter Combat, dat is een beetje zoals Counterstrike, Urban Ops, een soort Counterstrike maar dan met wat grond voertuigen erbij, tot slot: Battlegroup, deze lijkt meer op Battlefield met straaljagers, anti air en andere voertuigen. Bij Battlegroup is het wel vervelend dat als je crasht met je straaljager en je overleeft het, je een heel eind moet terug lopen naar de beschaafde wereld. Dit duurt weer heel lang en is de optie zelfmoord plegen een stuk aantrekkelijker. Bij Close Quarter Combat zijn er terroristen en anti-terroristen, de terroristen moeten een bom plaatsen op de aangegeven plek en de anti-terroristen moet dit zien te voorkomen. Dit werkt erg leuk en zorgt voor afwisselende gevechten tussen de twee groepen. Af en toe wat chatten met elkaar en informatie door geven en je kunt je missie tot een goed einde brengen. Het is een soort schaken maar dan erg versneld. Je moet weten hoe je vijanden lopen, dus ga je gewoon even ergens staan en kijken hoe hun vaak lopen. Ben je eenmaal achter hun tactiek dan kun je deze gaan onderscheppen, door bijvoorbeeld een granaat in een gang te gooien waar ze altijd doorheen lopen. Zie je via je sniper dat iemand helemaal omloopt om vervolgens in jullie rug te gaan aanvallen, zeg je dat tegen je teammaten of ga je er zelf achteraan.

Doe je dit samen met vrienden via Skype dan wordt het pas echt leuk. Discussiëren over wie wat gaat doen en hoe hard je ze wel niet gaat ownen. Krijg je vervolgens een headshot door je vriend die een sniper is, kan je jezelf beter even terug trekken met je grote mond en je tactiek even herzien. Dit zorgt voor leuke avonden met je vrienden dat zeker wel doorgaat tot in de vroege uurtjes.

Helaas heeft War Rock toch wat bugs waardoor het lijkt alsof iemand zit te hacken, wat ook het geval kan zijn. Armen en benen steken door de muur als je ligt, je ziet een schaduw over de muur gaan van iemand die boven zit, een paar gasten die hacks hebben gevonden om heel hoog te springen of gewoon onzichtbaar te zijn. Dit zijn van die dingen die het niet leuk maken. Je denkt dat je veilig zit achter dat muurtje, blijkt dat je benen eruit steken en dat je alsnog wordt neergeknald. Maar het meest vervelende vind ik toch welk de lag af en toe. Of het nou aan jou pc ligt of aan die van iemand anders, het blijft vervelend om een paar luttele secondes achter te lopen die er uiteindelijk voor zorgen dat je dood gaat. Zit je midden in een vuurgevecht, rol je achter een muur word je alsnog neergeknald doordat er lag was. Erg vervelend behalve als het in je voordeel werkt.

Voor een gratis game ziet War Rock er toch goed uit. De omgevingen zien er leuk uit, leuke strategische plekken om te sniperen of schieten. Ook de geluiden zijn erg fijn. De sniper schoten die langs je oren vliegen, granaten die vlakbij ontploffen waardoor je even doof word, het geluid van een Ak47 die zijn magazijn helemaal leeg knalt. Niks meer aan doen, voor een gratis game vind ik dit er goed uit zien.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review