in

Boktai 2: Solar Boy Django


Hoewel Boktai pas een maandje geleden in ons land arriveerde, zijn ze in Japan en de Verenigde Staten alweer toe aan deel twee. Wat Boktai zo bijzonder maakte was een speciale sensor die al het zonlicht opving. Dit zonlicht kon je gebruiken om de Gun Del Sol op te laden, zodat je allerlei gespuis kon verslaan. Boktai leverde erg leuke taferelen op, maar wanneer de zon een dag minder scheen viel er veel minder plezier te beleven.

Zonsverduistering

In Boktai 2: Solar Boy Django hebben ze dit probleem geprobeerd op te lossen. Django kan in dit deel over drie nieuwe wapens beschikken die allemaal geen zonlicht nodig hebben. Zo kan Django gebruik maken van een zwaard, speer en een bijl. Met de laatste kan hij houten dozen vernietigen. De zon blijft echter een cruciale factor spelen, want in Django’s thuisdorpje San Miguel bevindt zich de Solar Smith. Deze kan met de opgespaarde zonne-energie jouw wapens verbeteren. De Gun Del Sol zul je nog steeds nodig hebben voor het verslaan van de eindbazen, maar hij zal minder vaak in het spel aanwezig zijn. Hierdoor heb je de zon een stuk minder vaak nodig om verder in het spel te geraken.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=16478

Een nieuw aspect in Boktai 2 is het gebruik van verschillende magische spreuken. Deze worden beter naarmate je meer zon hebt verzameld. Django kan nu ook transformeren in een muis, zodat hij door nauwe holtes kan kruipen. De magische spreuken alsmede Django’s nieuwe wapens maken het mogelijk om nog moeilijkere puzzels op te lossen.

Verhaal gehuld in mist

Over het verhaal van Boktai 2: Solar Boy Django is nog niet zoveel bekend. Wat wel bekend is, is dat Django terug zal keren naar zijn thuisdorpje San Miguel, de stad van de zon. Naast Django zullen Master Otenko en rivaal Dark Boy Sabata weer terugkeren in het spel. De ondertitel van het spel luidt: “A live game in which you feel the Earth and the Universe”. Duidelijk is dat verschillende elementen belangrijker zullen worden in het spel. Zo zullen Wind Warrior Cheyenne en Earthly Maiden Lita nieuw zijn in dit spel.

Duidelijk is wel dat er enkele plotwendingen in het spel zullen zitten. Zo waren Django en rivaal Sabata kort samen te zien in een filmpje, waar ze samen verwikkeld waren in een gevecht met een vampier.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=16471

Tot slot zijn er visueel nog wat dingetjes aangepast. Het spel oogt iets kleurrijker, waar Boktai soms nogal flets oogde. Ook zijn er wat balkjes hier en daar verschoven, zodat het spel nog overzichtelijker is geworden.

Boktai 2: Solar Boy Django zal in de herfst in Japan en Amerika te koop zijn. Over de Europese verschijningsdatum is nog niets bekend, maar logischerwijze zullen wij nog een heel jaar moeten wachten.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lemonade Tycoon 2 gratis te downloaden

Chessmaster: 10th Edition verschijnt op de PC