in

Medal of Honor: Frontline (NGC)


”COVERING FIRE!!” ” I NEED AMMO!” ”FIRE IN THE HOLE!! THE HELL! GET DOWN!!” Jawel, het was 6 Juni 1944 op Omaha Beach in Frankrijk. Bovenstaande teksten komen voorbij als je het schijfje van Medal of Honor Frontline in je Gamecube doet, en in het hoofdmenu het eerste level gaat spelen.

D-Day

Een paar boten komen op je beeld af terwijl op de achtergrond gevechtschepen het strand voor je naar de $%#@!&* proberen te schieten met hun kanonnen. Vliegtuigen vliegen over, en je beland in je personage: Jimmie Patterson. Achter je hoor je: ”THIRTY SECONDS!” en voor je gaat je captain de strategie uitleggen. Ondertussen word naast je een andere boot verrot geschoten met een giga-explosie door een vliegtuig. De boot zinkt maar schampt jou boot waardoor je bijna omslaat. Andere soldaten kotsen en hoesten. ” FIVE SECONDS!!” de laatste woorden van je captian, de kleppen gaan open en BAM!! door het water ga je naar de kustlijn terwijl onder water de kogels om je oren vliegen en andere Geallieërden worden doodgeschoten. Tot nu toe, het filmpje…

GRAPHICS

De graphics in dit spel zijn redelijk goed, het is immers het eerste MoH spel voor de consoles. Hier en daar is het nogal blokkerig maar niet zo erg dat het opvalt. Explosies zorgen ervoor dat brokken aarde door de lucht vliegen, en de explosies zelf zien er net echt uit. Kogelgaten blijven in de objecten zitten wat bij de eerste CoD ontbrak. Van dichtbij zijn de graphics heel erg wazig wat helaas wel jammer is. Ook heeft het spel erg veel last van framedrops wat komt doordat het een regelrechte portis van de Playstation 2. Dan blijft het spel soms een halve seconden stil staan waarna je gewoon verder kan.

KNOPJES!!! WAAR???

Dit was mijn eerste WOII Shooter voor de Gamecube en ik moet zeggen dat het spel dan soms wel een irritante besturing heeft. Zo moet je herladen met de Z knop terwijl je de A knop verwacht. Ook heeft dit spel een HQ CALL functie waarmee je tips krijgt van het hoofdkwartier. Deze knop zit bij de vierpuntdruktoetsen en terwijl je naar je volgende wapen wil druk je die mischien in, het is geen grote hinder maar als je snel een ander wapen wil is het soms wel irritant.

DUITSERTJES AFKNALLEN!!! JOEPIE

Het spel zelf heeft een uitgebreide gameplay waar ik heel wat uurtjes plezier mee heb gehad. Vechten op Omaha Beach: D-Day in Frankrijk. In een onderzeeër sluipen in Frankrijk. Vechten in tulpenland Nederland

( 2 campagnes!!). En vervolgens door naar Duitsland om Sturmgeist uit te schakelen. Het gehele spel speel je Jimmie Patterson, je hebt geen verschillende rollen zoals we dat kennen uit CoD Finest Hour. Elke campagne heeft minimaal 2 levels en maximaal zo’n 6 levels. Het is best leuk om het spel nog eens uit te spelen hoewel de laatste 3 levels echte uitdagingen zijn! Er zijn aardig wat medailles te unlocken maar dat is dan ook het enige ”unlockbare.” Jammer is wel dat je computer gestuurde maatjes dom zijn, daarbij moet je denken aan:

Op muren schieten terwijl de vijand er naast staat, lopen ze tegen muren aan, en rondjes rennen in een veldslag :S

waarschijnlijk zijn er nog meer maar die weet ik even niet uit mijn hoofd!

FUN MET Z’N VIEREN!

Je kan het spel ook met z’n vieren spelen. De meeste(!) multiplayer levels zijn gebaseerd op de laatste twee campagnes. In het menu heb je een aardig uitgebreide keuze uit personages, levels en wapensets. Je kan meteen aan de slag met alle personages omdat je die niet hoeft te unlocken. Je kan 2 tegen 2, free for all, 1 tegen 2, 3 tegen 1… een hele ruime keuze!

BLA BLA BLA

Verder bevat het spel aardig wat ”emotionele” nummers ( verwacht geen nummers van tegenwoordig zoals Ilse de Lange!) die je ondertussen de vele levels hoort. De levels zelf zijn aardig groot en het zijn er ook aardig wat en hoef je dus niet bang te zijn dat je snel klaar bent met dit spel, ik heb hem al 3 jaar en vorige week uitgespeeld (!!!). Het hele spel is Engels en helaas niet Nederlands wat MoH Rising Sun wel is, waar ik m’n volgende recensie ook over ga houden!

Ik hoop dat dit mijn vorige ( K*T) recensie heeft goedgemaakt en commentaar en tips zijn altijd welkom!!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review