in

Zuma (XBLA)


Aaaaaaaaah! Een gigantisch balslang valt onze azteken tempel aan! Oooohh goeie grutjes wie helpt ons toch van deze kwelling van de onderwereld? Super ultra kikker (superhelden muziekje subtiel op de achtergrond)! Super ultra kikker gebruik je balzakschiet aanval! Piew pouw,bif baf; de slang wordt helemaal kort en klein geschoten! Het is een mirakel van de Azteken goden! Super ultra kikker kun je ons helpen? Er zijn nog veel meer balzakslangen in de tempel, help jij ons het hele rijk te zuiveren van die dingen? KKKWAAAAAAAAK?!?!?!?! Dat is dus een JA!

Jullie denken nu bij jezelf dat ik mijn pilletje niet op heb, maar dat is echt niet zo. Het is echt een spelletje op de Xbox live arcade. Het is niet zo moeilijk als het in de intro is weergegeven, geef me een minuutje dan leg ik het even uit. Kijk, je hebt een gigantisch balslang die een parcours aflegt. Zo gauw die op het einde van het parcours is, verlies je een leven. Maar gelukkig heeft hij een zwakke plek! De balslang bestaat uit verschillende balletjes, ze hebben allemaal hun eigen kleurtje. Met de kikker kun je ballen schieten die dan deel uit gaan maken van de gigantische slang. Het is de bedoeling om rijtjes van 3 dezelfde kleuren (of meer) te maken want dan lossen ze op. Het uiteindelijk doel is ervoor zorgen dat er niks van de slang overblijft, duh!

Maar het is niet zo gemakkelijk om als super ultra kikker het land te zuiveren. Want in sommige levels krijg je last van twee balslangen tegelijkertijd! Gelukkig maar dat je hulp krijgt, dit gebeurt door zogenaamde superballetjes. Zie het meer zo; voordat de balletjesslang ten strijde gaat heeft ie eerst wat steroïden, hasj, wiet, cocaïne en andere ongein nodig. Dit laat die allemaal achter in speciale balletjes. Anders wordt ie natuurlijk opgepakt door de Azteken douane. Maar om even terug te komen op die super balletjes die kun jij in je voordeel gebruiken! Ook superballetjes hebben een speciale kleur dus als je daar 3 op een rij of meer van maakt heeft het nare effecten op de slang. Het gaat bijvoorbeeld heel sloom, of hij gaat de verkeerde kant op! In moeilijke tijden is het dus erg fijn dat je op die superballetjes kan schieten.

Maar je wilt het eigenlijk niet schoppen tot een douane god. Je kikker wil namelijk zonnegod worden van heel het Azteken rijk! Om dit te doen kan die een hele hoop tempels zuiveren, die tempels bevatten op hun beurt weer een hoop levels. Ze beginnen uiteraard vrij makkelijk maar eindigen ontzettend pittig en frusterend. Dit vindt super ultra kikker niet erg, maar wat hij wel erg vindt is dat een level halen meer gaat op hoe je in het begin presteert. Hij bedoelt hiermee dat de eerste seconden van een level cruciaal zijn of je het gaat halen of niet. Hier wordt super ultra kikker een beetje ultra verdrietig van, maar gelukkig vrolijken die mooie kleuren die Zuma rijk is hem meteen weer op! Al die gekleurde ballen gecombineerd door exotische muziekjes fleuren de kikker altijd op. Ook de effecten als de kikker goed aan het ballen spugen is smaakt de kikker naar meer.

De kikker vindt het ook erg leuk dat iedereen het kan oppakken. Bijvoorbeeld op zijn verjaardag; dan spelen alle Azteken een potje mee en er is niemand die het spel niet kan. Voor de Azteken die het heel goed kunnen is er ook nog een survival modus. Hierin moet je het opnemen tegen een oneindige ballenslang. De achievements vergen ook nog wat ervaring dus daar zit het ook helemaal goed! Kortom de kikker weet niet waarom de mensen het spel niet willen kopen of spelen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review