in

Castlevania (Classic NES Series) (GBA)


Vanmiddag liep ik rond samen met Galed in de stad. We slenteren van gameshop naar gameshop terwijl we eigenlijk niet goed weten wat we zoeken. Tot we bij de laatste zaak aankomen, binnen in een hoekje zien we een oude stoffige kast staan. Galed is meteen geobsedeerd door de games die erin liggen, allemaal Super Nintendo en ouder. Ik vroeg aan hem wat hij in vredesnaam wou doen met games als: Castlevania voor de NES, Mystic Quest voor de gameboy, Ducktales voor de NES en Super Mario Bros 2 & 3 voor de NES. Hij zei dat dat echte games waren. Hoofdschuddend verliet ik de winkel en wachtte buiten tot hij terug was. Eenmaal thuis gekomen begon hij direct te spelen, ik liet mij overhalen om ook één keertje te proberen om dat ene level van Castlevania uit te spelen. En wat denk je? Ook ik raak direct verslaafd.

Ten eerste, Castlevania voor de Gameboy Advance is een rechtstreekse port van de NES versie uit 1987. Voor de graphics mannen onderons is er nu even geen tijd, het spel is 2D, en maakt enkel gebruik van simpele figuurtjes. Toch ademt de stijl sfeer uit, de Japanse ontwikkelaar Konami (tegenwoordig bekend van Pro Evolution Soccer) heeft in een soort kasteel een nachtmerrie gecreëerd. Het is de bedoeling om de boze graaf tegen te houden. Om dit te bewerkstelliggen moet je zes verdiepingen overwinnen om op zolder te komen. In die tijd was deze game natuurlijk eng, tegenwoordig lachen we erom. Dat wil echter niet wegnemen dat de game wel alles goed doet op Grafisch gebied, en daarom toch wel de volle punten pakt ondanks de oubollige graphics.

De geluiden die je tijdens je trip door Castlevania te horen zult krijgen zijn wederom simpel, maar kloppen wel. Voor elk schrikmoment hoor je hetzelfde gilletje, maar dat geeft niet omdat het gilletje gewoon klopt. Als achtergrondmuziek heb je een deuntje dat je eerst irritant zult vinden, maar zodra je er eenmaal een beetje inzit went het en is het zelfs een lust voor het oor. Wederom hetzelfde als bij de graphics, het is oubollig, maar het werkt gewoon en het klopt.

De gameplay van de game is natuurlijk ouderwets, maar daarom niet minder leuk. Lopen gaat gewoon met de pijltjes, wil je een trap op dan druk je snel omhoog in en daar ga je. Springen en slaan gaat met de A en B knop, dus ook dat is erg simpel gehouden. In je strijd tegen de nachtmerrie heb je in het begin alleen je zweep tot je beschikking, door nieuwe wapendelen op te pakken kan je er een knots met punten aan toevoegen en hem veel langer maken. Denk niet dat Castlevania een bloederige game is, er komt geen bloed in voor, het ziet er ook niet gewelddadig uit ofzo, het is een gewone kindvriendelijke game.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review