in

WarRock (DL)


War Rock, een gratis game, dus iedereen zal wel denken dat het een stom spel of saai is zonder diepgang. Maar wat mensen wel eens vergeten is dat gratis games ook LEUK kunnen zijn, zoals War Rock: Een strategische game met vele leuke dingen, zoals: het klassensysteem (met steen-papier-schaar), het wapensysteem en de vele, leuke maps!

Op een dag zat ik wat op gamespy te kijken voor demo’s of beta’s, en toen zag ik War Rock bij de beta’s staan, eventjes kijken wat het precies was… EEN SHOOTER!! Die had ik heel weining dus ik snel downloaden en registeren op de site. Een uur later was de download klaar en ik ook even mijn account regelen… dacht ik! Ik zoeken en zoeken bij mijn mail, nog een keer sturen dan maar… nog steeds niets. 2 uur later nog eens checken, nog steeds niks… huh wat is dat? Mijn geblokkeerde mail stond op donker (nieuwe mail dus), stonden daar 14 mails van War Rock voor mijn account key… naja even snel account gemaakt, spel geinstalleerd en zo begon ik te spelen.

Wapens & Servers:

Wat meteen opvalt zijn de hoeveelheid servers – op elke modus (kom ik later op) wel iets van 50 servers! – en het wapensysteem. Het wapensysteem werkt als volgt: Als ik de meeste kills, vlaggen verover of assist geef dan stijgt mijn credit, waarmee ik wapens kan HUREN! Niet kopen, nee huren.. hoe dat werkt zo: Je gaat naar de wapenshop en daar kan je je wapens uitkiezen (voor elke klassen wapens en sommige wapens voor meerdere) en die kan je dan huren voor een aantal dagen (7, 10 of 30) en dat verschilt per wapen en dagen hoeveel het kost. Voor sommige beginnende spelers is dat soms wel onhandig omdat sommige sterkere spelers al veel meer wapens hebben! En dat is een minpunt, de sterkte van de wapens, omdat sommige duurdere wapens minder sterk zijn dan goedkopere wapens wat best wel raar is!

Klassen:

Er zijn 5 klassen die gebaseerd zijn op het steen-papier-schaar systeem, dus sniper –> assault –> anti-tank –> engineers (medic is er ook nog maar die is bijna hetzelfde als engineer, alleen engineers ‘healt’ wagens en medic healen spelers). Het is dus best wel uitgebalanceerd, maar soms zijn er wel wat rare strekjes, bijvoorbeeld dat de anti-tank (met zijn bazooka) niet een gewone speler kan uitschakelen en doet bijna geen damage, behalve de RPG die kan wel mensen opblazen… en dat is me toch leuk, want als iemand dood gaat (wat wel snel gaat, ongeveer 5-10 kogels) dan wordt helemaal weggeblazen (met RPG) en met ‘gewone’ wapens vliegen ze wel wat naar achter. Soms kan het wel raar lopen als iemand met een AK-47 een gebouw komt binnenlopen en er staan 5 soldaten dan kan die ene soldaat ze allemaal uitschakelen omdat je weining kogels nodig hebt voor een kill, wat kan uitlopen tot dikke killing sprees (1 keer had ik een killing spree van 18 kills) en topscores (en ongelofelijk lage scores).

Game-modussen:

Er zijn 3 modussen, 8 vs 8 (CS type, bom plaatsen en defusen), een 12 vs 12 urban straat gevechten (wat ik het leukste vind) met alleen een aantal grond-voertuigen zoals een tank of een jeep met stationair-machinegeweer. En tot slot een 16 vs 16 modus met veel voertuigen (tanks, boten, helikopters, vliegtuigen, motors, anti-air guns, jeeps en nog veel meer), maar wat ik wel de minst leuke vind omdat sommige spelers je nogal tegenwerken, bv er staat een helikopter eindelijk en je stapt in, een mede-speler wilde er ook in en blaast de helikopter dus op, en dat is nogal irriterend. Een ander minpunt van de die modus is dat de maps enorm zijn en je dus een voertuig nodig hebt om te verplaatsen, en laat nou net het andere minpunt dat eens tegenwerken.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review