in

Wii Sports (Wii)


De Nintendo Wii ligt dan eindelijk ook in Europa in de winkels en de gelukkigen onder ons die al een Wii hebben kunnen strikken zullen ongetwijfeld al de game Wii Sports gespeeld hebben. Deze zit namelijk gratis bij de Nintendo Wii om er volgens mij voor te zorgen dat de speler gewoon geraakt aan de controls van de Wii en het zo makkelijker heeft bij de “echte” games. Wii Sports bestaat uit een aantal spellen die ik hieronder voor jullie graag op een rijtje zet.

Wii Sports: Tennis

Waar we al enkele keren, vooral ook op de afgelopen E3 lekker werden gemaakt met de Nintendo Wii kwam daar bijna iedere keer Wii Sports Tennis bij kijken. Ook bij de persbijéénkomst van Nintendo op de E3 werd vol vreugde de game live on stage gespeeld door enkele frontmannen van Nintendo. Dit heeft ervoor gezorgd dat iedereen die nog niet met de Wii gespeeld had snakte naar de ervaring om ook zelf deze game te ervaren. Ikzelf die ook een jaar of zes tennis gespeeld heb was hier één van. Hoe zou deze game nu spelen en belangrijker welke handelingen zou de Wiimote overnemen en dan bijkomstig ook nog eens op welke manier. Na de game echt helemaal kapot gespeeld te hebben kan ik zeggen dat dit echt een game is die vooral in multiplayer zwaar lachen is. Op je ééntje vind ik het ook best te pruimen, al is het natuurlijk een stuk minder leuk als met twee of zelfs drie. Indien je besluit de game toch alleen te spelen, let dan ook even op je partner, want je zal er al snel achterkomen dat je zowel voor de voorste als de achterste speler instaat. Verder is tennis volgens mij één van de leukste die er in het arsenaal van Wii Sports te vinden is.

Wii Sports: Bowling

Bowling is niet echt een sport. Bowling beleef je als ontspanning na een drukke week in een ontspannen sfeer en met een biertje op je tafel. Je kan dat gevoel natuurlijk zelf ook wel neerzetten als je Wii Sports Bowling gaat spelen, maar dan moet er op de achtergrond toch wat vette muziek klinken, mogen de lichten gedimd worden en moet je gewoon een paar vrienden op bezoek vragen. Wii Sports Bowling is een aangenaam spelletje, ook al moet je er even voor oefenen, maar de kloof tussen single en multiplayer is zeer groot.

Wii Sports: Baseball

Er komen sowieso al weinig baseball games richting Europa en misschien is dat niet zo geheel vreemd. Ikzelf ben totaal niet bekend met het baseball genre en zag Wii Sports Baseball dan ook als een unieke kans om het wel te worden. Wat me opviel toen ik op het net even ging rondkijken was dat er veel gamers zijn die gewoon met hun wiimote wat zwaaien zonder eigenlijk die echte baseball houding aan te nemen. Je staat misschien een beetje voor lul als je het zo doet, maar het draagt naar mijn bescheiden mening weldegelijk toe aan de speelbaarheid van de game. Toch moet ik besluiten dat Baseball één van de (voor mij) minst leuke games is die ik in Wii Sports ben tegengekomen.

Wii Sports: Boksen!

Boxen is sowieso een game die in multiplayer bij mij altijd voor de nodige fun heeft weten te zorgen. Ik herinner me goed de feestjes vroeger waar we keer op keer weer Ready 2 Rumble Boxing voor de Dreamcast speelden en God wat was dat een heerlijke tijd. Na een avond een vriend uitgenodigd te hebben en Wii Sports Boksen te hebben getest ga ik ervan uit dat naar toekomstige feestjes toe we weer een controller ter hand gaan kunnen nemen. Boxen op zich is sowieso een sport die veel mensen zal aanspreken en als je het in multiplayer speelt dan is dit arcade op z’n best.

Wii Sports: Golf

We hebben enkele heel toffe sporten zien voorbij komen tot nu toe en ik heb misschien wel het minst leuke voor het laatste gehouden. Ook dit hangt natuurlijk weer af van persoon tot persoon en er zullen zeker gamers zijn die fan zijn van de golf sport, maar mij kan gewoon niet boeien. Ook met een vriend hebben we game misschien één keer voltooid, want tja in multiplayer maakt ook eigenlijk niet zo heel veel uit. Misschien is het omdat golfen op zich mij een “saaie” sport lijkt, maar Wii Sports Golf bengelt voor mij helemaal onderaan het lijstje. Puur technisch gezien is het echter best een goede game, en wanneer je de wiimote een beetje onder de knie begint te krijgen kan je er zonder twijfel enkele mooie slagen uittoveren.

Wii Sports Fitness

Een leuke toevoeging aan Wii Sports vind ik persoon het Fitness programma. Hier kan je door een bepaald aantal oefeningen te doen door de Wii laten schatten welke leeftijd je hebt… op fitness vlak natuurlijk. Al je prestaties hier worden dan ook netjes bijgehouden en na afloop krijg je een grafiekje te zien met je prestatie. Logischer wijs (we zijn gamers voor iets) is het de bedoeling dat je hier doorheen het spelen beter en beter in wordt. Het is misschien niet ‘s werelds grootste toevoeging aan een game, maar het is zeker en vast het proberen eens waard.

All-Round

Visueel wisten we eigenlijk al wat we konden verwachten. Het ziet er allemaal heel cartoony uit en de personages zijn nu niet echt gedetailleerd geworden. Toch is hier geen kat die er aandacht aan zal schenken, de gameplay zit gewoon goed en als je het met vrienden speelt kan je uren speelplezier aan deze game beleven, dat is het enige wat telt. Als laatste wil ik nog even meegeven dat er in Wii Sports weldegelijk een soort waarderingsprogramma zit. Het is namelijk zo dat je start op het laagst mogelijke skill-level, maar dat je doorheen de sporten te spelen wel meer en meer skills verzamelt. Daarbij komt dan ook dat niet alleen jij, maar ook de computer beter wordt en dit in games als tennis en boksen zeker en vast een uitdaging wordt na een tijdje.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review