in

Peter Jackson’s King Kong (PS2)


Door: Max Groot

Why see the movie if you can play the game!

Iedereen kent wel de beroemde zwart-wit beelden van een aap die aan het Empire State Building hangt, als kleine jongen van zes jaar oud keek ik al met volle teugen naar die aap die met al zijn kracht de kaak van een T-Rex openscheurt. Meer dan acht jaar heb ik moeten wachten tot de remake van de film en eindelijk komt er ook een game over uit, ja je raadt het al ik heb het hier over het achtste wereldwonder: King Kong the game!

De beste sfeer in een game ooit…

In King Kong kruip je in de huid van Jack Drisscol een acteur, met hem spelen is leuk omdat je gewoon zwak bent en in de voedselkring thuis hoort daarom moet je constant oppassen. Wat na één minuut spelen gelijk op valt is dat je geen interface hebt, dat houdt dat er op je beeld geen hoeveelheid kogels, geen levensmeter. en zelfs geen vizier hebt staan! Dit doen de makers omdat je je dan meer inleeft in de hoofdpersoon. Jij, Hayes, Jimmy, Ann en Dehnam komen aan op Skull Island wat een geschikte filmplaats lijkt te zijn voor de film van Dehnam. Gelijk proef je de duistere en spannende sfeer van het eiland, en als je de eerste vreemde geluiden hoort en je ook nog eens vuur ziet weet je dat je niet alleen bent. Want waar rook is, is vuur en waar vuur is, zijn mensen. Deze mensen zijn primitieve imboerlingen en zij gaan je te lijf met stokken, speren en pijl en boog en als ze je dan te pakken krijgen wordt Ann geofferd aan Kong. Vanaf dat moment beleef je steeds meer spannends in het achtervolgen van Kong. Verschillende ouderwetse wapens helpen je bij het doorzeven met kogels van dino\’s, insecten en rupsen zoals een Thompsen (machine geweer) en een shotgun.

Wat erg vernieuwend is het feit dat je wapens van de grond kan pakken zoals een speer of bot waar je vervolgens een dino mee kunt door spiesen of voedsel er aan prikken en de roofdieren daar mee weg proberen te lokken! En ook is de AI van je vijanden erg hoog waardoor je voorzichtig moet spelen voordat je weer in een hinderlaag trapt. Dit vindt ik op het moment gewoon de best variërende shooter wat ik eerst niet had gedacht.

Gewoon iets te \\”King\\”…

Soms mag je als bonus ook eventjes met The King himself spelen wat voor mijn gevoel te makkelijk is, omdat je tegenstanders zwak zijn en jij ze met een simpele knoppen combo uitschakeld XXX, maar voor alsnog is het gevoel van dat alles wel erg wreed. Bijna elke dino ros je snel in elkaar of je bijt zijn kop er gewoon vanaf, Kong is gewoon iets te \\”King\\”. Alleen de T-Rex is voor Kong een geduchte tegenstander. Helaas is het klimmen en lopen door het mooie oerwoud ook erg makkelijk waarbij je niet eens hoeft te kijken waar je naar toe gaat als je van tak naar tak slingert, het gaat bijna op auto-pilot. Gelukkig maakt de sfeer veel goed en de overtuiging van Kong is ook zeer sterk. De graphics in actie zijn fenomenaal, echt heel mooi en op de een of andere manier ga je je steeds meer hechten aan die grote haarbal.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review