in

Super Mario Sunshine (NGC)


Na alle avonturen wil onze Mario wel eens op vakantie samen met zijn vriendjes en vriendinnetje. Hij besluit op reis te gaan naar een ver en zonnig paradijsje. Maar als ze aankomen blijkt er een grote laag verf over het mooie paradijsje te liggen. Mario wordt beschuldigd ervan en moet alles schoonmaken. Samen met Fludd moet en zal hij de echte dader vinden. Dit is het ultieme avontuur, beleef het op je eigen manier!

Te lui om te lezen? Bekijk de trailer

Het spel begint als Mario, Peach en Toadsworth in een vliegtuigje zitten op weg naar Isle Delfino. In het vliegtuig wordt op een scherm een voorstelling gemaakt van het eiland. Plots merkt Peach een schaduw op die erg lijkt op Mario, maar die heeft net als Toadsworth niets opgemerkt. Als het vliegtuig landt in Delfino Airport, blijkt het eiland met modder vervuild te zijn. Ook het zonlicht is weg. Mario wordt ervan beschuldigd door de eilandbewoners, de pianta’s en de noki’s . Maar het was niet Mario maar Shadow Mario die met een kwast van alles onder smeert met modder. Ook werd volgens de eilandbewoner door Mario rare wezens op de vredige eilandjes geplaatst.

Nu krijgt Mario krijgt de opdracht om het eiland schoon te maken, te redden en de zonneschijn terug te krijgen. Met de hulp van Fludd, een watersysteem, moet Mario zijn tegenstander Shadow Mario bestrijden. Als prinses Peach dan ook nog eens wordt ontvoerd, begint het echte werk voor de loodgieter.

In de 4de level van Pinna park, het pretpark, kan je Yoshi verdienen. Als je de 4de level hebt uitgespeeld dan komt Shadow Mario terug met een groot groen gestippeld ei! Je gaat hem achterna en als je hem verslaat hebt laat hij het ei achter. Je ziet dan het ei dat roept om een bepaald stuk fruit. Zoek het fruit dat het ei wil en geef het aan het ei. Er springt iets uit! Het is je grote oude vriend Yoshi! Je kan op Yoshi rijden, met Yoshi springen en sap spuiten. Wat ook erg leuk is, is dat Yoshi de kleur aan neemt van wat hij eet. Door vruchten te eten vult Yoshi zijn sap. Is het sap op? Dan is Yoshi op en verdwijnt naar de plek waar zijn ei was. Erg jammer is dat Yoshi geen zwemles heeft gehad en verdwijnt als hij in het water komt.

Er wordt in het begin van het spel al een kanon gemaakt die er voor zorgt dat je naar Pinna Park, het grote pretpark van Isle Delfino kan gaan. Maar dan komt Shadow Mario eraan! Hij ontvoerd Peach en gaat ervandoor in het kanon, na een achtervolging in het pretpark springt hij onder water, hij komt weer boven op een enorme Bowser robot! De kermisbaas vindt het een geweldige attractie. De kermisbaas denkt dat het een show is maar dat is dit echter niet. Hij duwt je in de achtbaan om de robot te verslaan als een show! De grote robot valt je aan met kanonskogels. Op je achtbaan liggen rakketen, die je dan op de robot moet schieten. Als de robot kapot is verandert Shadow Mario opeens! Het is Bowser Junior met een enorme kwast! Hij neemt Peach mee en verdwijnt. Om al dit te halen heb je natuurlijk dingen nodig om in de hoogte te raken of over opstakels te kunnen vliegen. Hier voor heb je Fludd.

Fludd is een watersysteem dat Mario als hulp krijgt aangeboden om Isle Delfino schoon te maken. Fludd heeft twee instellingen. Het kan gewoon met water sproeien en de tweede mogelijkheid hangt af van welke nozzle je gebruikt. Een nozzle om te vliegen krijg je standaard. Als deze wordt gebruikt, kan er gevlogen worden. Ondertussen wordt er water op de grond gespoten. Deze nozzle is handig voor plaatsen waar men niet kan komen door enkel te springen. Dit zijn de verschillende nozzle’s:

Turbo Nozzle: Vanaf er 25 Shine Sprites zijn verzameld, kan de uitdaging met Shadow Mario worden aangegaan. Als hij verslagen is, geeft hij de Turbo Nozzle. Met deze nozzle kan Mario over land, over en onder water snel bewegen. Zo kunnen er ook nieuwe plaatsen worden bereikt.

Rocket Nozzle: Vanaf er dertig Shine Sprites zijn verzameld, kan de uitdaging met Shadow Mario worden aangegaan. Als hij verslagen is, geeft hij de Rocket Nozzle. Met deze nozzle kan je Mario de hoogte in sturen.

Je hebt ook levels waarin je in een buis, gat of grot moet gaan. Dan volgt er een klein filmpje dat Shadow Mario je Fludd afpakt. Hier kan je dan even geen gebruik van maken, hoe graag je dat ook zou willen. Je komt op een hindernisbaan met bewegende blokken, verdwijnende blokken en anderde hindernissen. Je moet gewoon simpelweg van punt A naar punt B. Je mag, vanzelfsprekend, niet vallen in de diepte, want dan ben je dood. Kortom leuke hindernisbanen, soms wat moeilijk. Even doorzetten en het valt best mee. Aan het einde van zo’n baan krijg je een Shine en dat beland je in Delfino Plaza met Fludd weer op je rug. Bij die hindernis banen zitten echt hele mooie muziek. Originele Mario Gameboy muziek in een nieuw jasje. De hindernisbanen zijn zo in elkaar gezet dan het heel makkelijk lijkt, maar moeilijk is. Maar ook weer niet zo moeilijk dat het onmogelijk is. Eigenlijk precies goed dus!

Je hebt in Super Mario Sunshine verschillende soorten voorwerpen en munten, hier noem ik een paar:

Shine Sprites: Dit zijn de voorwerpen die nodig zijn om verder te kunnen in het spel. Er zijn er in totaal 120 te verkrijgen. In elk van de zeven levels zijn er 16 Shine Sprites te winnen: 8 door opdrachten te voltooien, 7 die verborgen liggen en één door 100 standard coins te verzamelen.

Yellow Coins: Deze munten liggen verspreid over elk level. De beloning voor 50 gewone muntjes is een level-up. De beloning voor 100 gewone muntjes is een Shine Sprite.

Blue Coins: Over het hele spel liggen er 240 verspreid. Tien blauwe muntjes kunnen worden geruild voor één Shine Sprite.

Red Coins: In elk level wordt de opdracht gegeven om acht rode munten te verzamelen. Als ze alle acht gevonden zijn, wordt er als beloning een Shine Sprite gegeven.

Level-up: Met een level-up krijgt Mario een extra leven. Deze kan je vinden in de vorm van een groene paddenstoel.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review