in

De Sims 2: Huisdieren (PC)


Inleiding

Ik, als groot sims fan, wordt helemaal wild als er weer een nieuwe uitbereiding verschijnt. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen (met als goed voorbeeld mijn moeder) heel wat minder warmlopen voor de sims.

In de Sims 2: Huisdieren (of in het Engels: The Sims 2: Pets) komen weer de huisdieren voor (voor wie het nog niet wist, die kwamen in the Sims 1 Beestenbende ook al voor… Engelse naam weet ik niet). Vogels, buitelratten (nee, geen typfout), honden en katten. En natuurlijk vissen!

Huisdiertje toevoegen aan een familie

Huisdieren kun je op… even tellen… 4 manieren toevoegen aan een gezin.

Manier 1: Bij het familie maken kun je al een harig viervoetertje (kat of hond) aan je familie toevoegen. Hierbij kun je geheel de tekening, vachtkleur en uiterlijk van de hond/kat bepalen. Of kiezen uit één van de bestaande rassen, onder aan de pagina te vinden. Bij honden kun je ook nog kiezen uit een grote of kleine hond. De rassen verschillen. Maar een grote Chihuahua of een kleine Ierse Wolfshond zijn ook mogelijk. Verder kun je je diertje een halsband omdoen en zijn karakter bepalen. Dat gaat zo:

Genie O O O Sukkel

Hyper O O O Lui

Onafhankelijk O O O Vriendelijk

Agressief O O O Laf

Slons O O O Pietlut

Je kiest voor het linkse, rechtse of voor ertussenin (die rondjes). Het karakter bepaald hoe goed je huisdier is in kunstjes leren, hoe vriendelijk hij is naar andere huisdieren en sims, en hoeveel moeite je moet doen om je huisdier te leren stil te zijn.

Manier 2: Je huisdier kun je ook op een openbare kavel kopen. Ook hier kun je weer kiezen uit gestaande rassen en de hond/kat enigzins aanpassen aan jou wensen. Karakter is ook kiesbaar. Het enige minpunt is dat je niet een halsband om kunt doen. Die moet je apart kopen of (als je al een huisdier hebt, wel zelfde soort) dezelfde halsband omdoen als je andere huisdieren. Als die al een halsband hebben. En kost natuurlijk geld.

Manier 3: Zoals je ook kinderen kunt adopteren, zo kun je ook huisdieren adopteren. Karakter is niet kiesbaar, maar naam wel. Je kunt kiezen uit een aantal honden of katten. Die worden vervolgens bij je afgeleverd.

Manier 4: Wordt vriendjes met een huisdier uit de buurt. Als je hem/haar tot een huisdierenvriend(in) hebt gemaakt, kun je hem/haar adopteren. Natuurlijk kun je op deze manier naam, karakter en uiterlijk níet bepalen.

Andere huisdieren, zoals vogels, vissen of ratjes, voeg je aan je gezin toe door eerst hun kooi (of aquarium) te kopen. Daarna is het alleen nog maar een kwestie van de kooi vullen. Voor de vogels en buitelratten kun je kiezen uit verschillende kleuren en het diertje een naam geven.

Nieuwe behoeften & vrije wil

In plaats van de behoefte “omgeving” hebben honden de behoefte “kauwen” en katten de behoefte “krabben”. Om de behoeftes van je huisdieren op peil te houden, moet je dingen voor ze kopen. Krabpaal of kauwspeeltje, voerbak (met voer uiteraard) en een kussen om op te slapen zijn toch wel de belangrijke spullen. De kattenbak moet je ook niet vergeten. Bovendien zijn de sims de enigen die iets kunnen met de huisdieren. Ze hebben namelijk een gehele vrij wil en trekken zich niks aan van de speler. Je hond kun je dus alleen buiten laten plassen door je sim hem dat te leren.

Kat of hond trainen

Je kat of hond moet je trainen. Zeker als je wilt dat je mooie bankstel er niet aangaat. Dit doe je door je hond/kat te belonen of te straffen. Dus als kleine Minoes aan de meubels krabt, straf je haar voor aan de meubels krabben. En koop ook meteen een krabpaal om verder meubelletsel te voorkomen. Bovendien moeten honden buiten plassen, mogen katten niet op de meubels springen en mag de hond niet vies doen. Als je juíst wilt dat je huisdier op de meubels springt, op bed slaapt en sim-voedsel eet, doe je het omgekeerde. Dat kan natuurlijk ook (dus honden straffen voor buiten plassen en katten belonen als ze op het aanrecht zitten).

Ook kun je je hond/kat bevelen leren. Deze varieëren van “kom hier” tot “praat”. Deze bevelen zijn belangrijk voor eventueel werk. Ook voor elk volledig aangeleerd gedrag (dat wat je bereikt door je dieren to straffen/belonen) krijg je 1 (of meer) bevelen.

Werk

Je hond/kat kan ook werken. Er zijn drie verschillende richtingen:

Dienstverlening

Showbizz

Beveiliging

En 5 promotie mogelijkheden totdat je de top bereikt (die je dus vrij snel bereikt als je sims wat vrije tijd hebben). Met 4 top-dieren verdien je genoeg om van te leven, mijn sim hoefde niet meer te werken (huidig kapitaal, cheats afgetrokken, aankopen niet: zo’n 30.000 simoleons na ongeveer 24 dagen spelen). Om hogerop te komen moet je je huisdier een nieuw bevel leren. Ook krijg je regelmatig “uitdagingen”: verhaaltjes waarbij er twee opties mogelijk zijn. Dit kan handig zijn. Hoewel ik bijna altijd fout kies.

Door promotie te maken speel je ook spullen vrij. De groene-, rode-, of roze- vachtkleur voor katten, of een blauwe camouflagehalsband voor een hond. Deze kun je ook ruilen met je vrienden doormiddel van codes.

Fokken ]

Huisdieren kun je fokken. De honden en katten dan. Het enige wat je nodig hebt is een mannelijke hond/kat en een vrouwenlijke hond/kat die elkaar kennen en een beetje goede relatie score hebben. En een dierenhok. Als alles goed gaat, lopen er een paar dagen later schattige puppy’s of kittens rond. Die groeien op tot echte volwassen dieren, met kenmerken van beide ouders.

Van je huisdier af

Als je genoeg hebt van je huisdier kun je deze weggeven of verkopen aan een buur. Of je laat de politie je beestje ophalen voor adoptie.

Andere dingen (dieren)

Je dieren kunnen ook weglopen. Bovendien is het stinkdier weer terug. Als je niet ondergespoten wilt worden moet je dat beestje vooral niet aaien, wegjagen of tot huisdier willen maken.

Een ander wild dier is de wolf. Deze herken je aan gehuil als hij/zij op je kavel komt en aan oplichtende gele ogen. Dit is zeer zichtbaar. Door de wolf kun je ook een weerwolf worden. Hier kun je ook weer van genezen. Hoe je precies weerwolf wordt weet ik niet, dat moet ik nog uitzoeken.

Andere dingen (spullen e.d.)

Behalve nieuwe meubels (nieuwe kleding voor sims is er niet) is ook de tipencyclopedie nieuw. Hierin staan speltips van de verschillende uitbereidingen. Ik moet zeggen, erg handig! Ook kunnen je sims afbeeldingen van je eigen computer naschilderen.

Ook leuk: Don’t Cha van de Pussycatdolls en andere liedjes zitten nu ook in de Sims. In het Simlish (sim-taal) natuurlijk! Don’t Cha klinkt alvast erg leuk. De andere liedjes ken ik helaas niet…

Rijtje van rassen

Voor de katten, enkele rassen waar je uit kunt kiezen:

Egyptische Mau

Abessijn

Manx

Noorse Boskat

Ocicat

Siamees

Russisch Blauw

Turkse Angora

Kortharige Cyperse

Oosterse Korthaar

Smoking kat

Voor de grote honden, enkele rassen waaruit je kunt kiezen:

Terriër, verschillende soorten

Labrador, verschillende soorten

Herder, verschillende soorten

Chessie

Chowchow

Border Collie

Dobermannpincher

Deense dog

Keeshond

Newfoundlander

Poedel

Sint Bernard

Voor de kleine hondjes, enkele rassen waaruit je kunt kiezen:

Bulldog, verschillende soorten

Beagle

Chihuahua

Jack Russel Terriër

Mopshond

Dwergschnauzer

Shiba Inu

Spaniël

(Alle afbeeldingen komen van InsideGamer)

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review