in

Gun (Xbox)


Als klein kind droomde ik er van: Cowboy worden

Maar ik werd verveeld van altijd maar die geweren en koos voor de mensen met de stoere bijltjes, de indianen natuurlijk. Maar toen ik ging gamen gingen de bijltjes en geweren in de kast en de controller in mijn hand. Nou zullen jullie wel denken waar gaat dit in godsnaam over, deze recensie gaat over ”GUN” HET western spel van deze generatie !Zou ”GUN” het kind in mij terug kunnen halen om weer indiaantje vs cowboy te spelen, of is het weer een slecht western spel? Lees gouw verder voor mijn oordeel:

Once upon a time in the west:

Je speelt als Colton white een cowboy die met zijn vader Ned jaagd.

In het begin krijg je een korte tutorial over de controls, bukken, richten, schieten, rennen.

Zo moet je vogels neerschieten tijdens een nieuwe feature in western games, Quickdraw ! (daarover later in de recensie) en Ned beschermen tegen een beer.

Je eerste echte missie gebeurt op een boot. Ned gaat een kamer binnen bij een onbekende vrouw en op dat moment word de boot overvallen.

Als een stoere held trek je je pistool en schiet erop los. Dan denk je, ”is dit niet gewoon een slappe 3rd person shooter ?!” Om er maar gelijk antwoord op te geven: Nee !

Gun pakt je helemaal in met een western sfeertje en een prachtig verhaal. Als je klaar bent met de eerste lichting vijanden komen er meer aan… Op dat moment zegt Ned tegen je: ”ik ben je vader niet” Maar nog voordat je er over nagedacht hebt geeft hij je een Medaillon en zegt dat je een vrouw genaamd Jenny op moet zoeken in Dodge city en gooit je van de boot af. Ned vecht voor zijn leven maar red het helaas niet.. Je ziet een man lachen: ”Reed” en zweert wraak op die barbaren. Er spookt nog maar één ding door je hoofd: DODGE CITY.

Gameplay:

De gameplay is gewoon prachtig, je hebt zoveel mogelijkheden in bewegingen en het voelt allemaal zo fijn.

Iedere knop is juist geplaatst en het werkt gewoon fantastisch. Eerder sprak ik al over een nieuwe feature genaamd Quickdraw, dat is een soort bullet-time uit Max pane waarin je een bepaalde tijd de werled vertraagd om je doelwit zo makkelijker te raken. Helaas is het allemaal niet iets te makkelijk want zelfs als je een meter naast je vijand schiet is hij gewoon dood. Maar het is wel tof dat je gewoon door kunt blijven schieten in quickdraw want het metertje vult zich weer bij iedere headshot. Ook de mensen en paarden vallen heel realistisch neer en tijdens de val kan je zijn lichaam blijven voorzien van de nodige gaatjes doog ieder lichaamsdeel te raken.

Je hebt ook de keuze tussen een beperkt aantal wapens die je ook nog eens kan upgraden, Tomatenhawks, pijl en boog, dynamiet, molotovcoctails, shotguns, snipers en sixguns.. Jammer genoeg merk je er niks van als je skill’s geupgrade zijn en dat is wel jammer van je zuurverdiende geld. Ook heb je een mesje waar je natuurlijk mee kan scalperen ! Dat is weer eens wat anders aan je muur ipv een hertenkop. Om je leven bij te vullen kan je wiskey drinken, overal in het veld liggen wel een paar flesjes dus in leven te blijven moet niet zo moeilijk zijn.. Maar ook zonder een heerlijk flesje alcohol kan je gemakkelijk het spel spelen want de moeilijkheidsgraad is niet om over naar huis te schrijven. Misschien dat ze in deel 2 kunnen verwerken dat je held ook echt dronken word.

Grafisch wonder:

Ik ben al mijn hele recensie aan het vertellen hoe mooi gun is en dat is niet onterecht, de omgevingen zijn zo mooi dat je er gerust lang naar kunt kijken. Daar krijg je ook heel goed de kans voor want vaak moet je lange stukken afleggen met je paard. Maar als je door de lange paden heen kijkt zie je pas hoveel detail er in de omgeving zit. Ook is er goud te vinden waarvoor je weer geld krijgt. Let ook op de wanted posters. Mensen zijn levend meer waard als dood maar dood is veel en veel leuker natuurlijk dan hem in de gevangenis te stoppen. Ook de paarden zijn mooi gemaakt en je kan ze laten aansporen om harder te gaan. Maar let wel op dat je niet te vaak je paard een tik verkoopt want dan stopt je trouwe vriend ermee en gaat dood (maar een echte dierenvriend zoals ik laat het niet zover komen).Mocht je dat toch doen dan zou je de hele lange stukken alleen af moeten leggen en daarvan word je ook niet echt blij. Je paard heeft alles wat een echt cowboy paard zou moeten kunnen: je kan steigeren, draaien, rennen en zelfs een mooie teckel maken om een groepje wolven te vermoorden !

It sounds good:

De geluiden en effecten klinken mooi. Het deuntje zit nog steeds in mijn hoofd en de stemmen zijn ook heel goed ingesproken. Het paard klinkt als een paard en Colton klinkt als een verbitterde cowboy, zoals het hoort natuurlijk. De bekende acteurs hebben goed hun best gedaan om de personages zo goed mogelijk neer te zetten en dat is ze goed gelukt. Complimenten aan Activision. Met een dolby 5.1 setje klinkt het allemaal nog beter en zit je pas echt goed in de sfeer van gun !

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review