in

Harry Potter: WK Zwerkbal (PC)


Toen ik ‘’Harry Potter en de Steen der Wijzen’’ voor het eerst zag was ik gefascineerd door de spectaculaire Zwerkbal-scène. Deze was gemaakt met een heel aantal special-effects en zag er bijzonder goed uit. Nu kun je deze sport ook zelf meemaken en niet door je aan te melden bij een vereniging maar de gelijknamige game te kopen. Ik trok mijn uitrusting aan, trok mijn moeders bezem uit de kast en betrad het speelveld voor een ruig potje Zwerkbal.

Ik startte de game op en ik ging meteen aan de slag, althans dat dacht ik want voordat ik daadwerkelijk een spelletje kon spelen moest ik eerst naar school! Dat klopt ik moest naar Zweinstein (wat HP-fans vast bekend in de oren klinkt) om lessen te volgen van madam Hoogh en verschillende andere ervaren zwerkbalspelers. Na deze vrij lange tutorial mocht ik dan toch eindelijk meedoen aan het schooltoernooi. Eindelijk kon mijn eerste echte wedstrijd dan toch beginnen. De aanvoerders van de teams stonden tegenover elkaar en madam Hoogh gooide de bal in de lucht. Het begon goed, ik kreeg de bal te pakken en na een stel prachtige passes, maakte ik mijn eerste doelpunt. De bal werd uitgegooid door de keeper, deze was zo stom om de bal naar een van mijn spelers te gooien. Even wat mooi passwerk verrichten en ook het 2de doelpunt was gemaakt, daarna volgden de punten zich in een hoog tempo op terwijl de tegenstander nog geen punt had gemaakt. Toen kwam het hoogtepunt van de wedstrijd, de gouden snaai kwam tevoorschijn en de zoekers van beiden partijen gingen er achteraan. Maar natuurlijk had ik het weer kunnen weten terwijl ik enorm veel snelheid maakte, kwam mijn tegenstander nog geen meter vooruit. Einde wedstrijd, dreamtheater wint met een stand van 200-0.

Mijn 2de wedstrijd kwam eraan en natuurlijk verheugde ik me op een vele pittigere tegenstander. Maar helaas, de tegenstander was alleen maar makkelijker te verslaan wat mijn speelplezier natuurlijk deed dalen en dat terwijl de game er nog vrij goed uitziet. Echt gedetailleerd is het niet maar het is ook weer niet verschrikkelijk lelijk. Wat ik vooral goed gelukt vond, waren de stadia goed uitgewerkt. Want zodra je het schooltoernooi hebt gewonnen, neem je de controle over een van de vele nationale teams. Deze spelen in alle delen van de wereld, dus zijn de stadia aangepast aan de nationaliteit van het team. Zo kun je bijvoorbeeld in een stadion spelen met een ijs- of woestijnlandschap. Echter een klein minpuntje zijn de personages, deze zien er op het eerste gezicht nog vrij goed uit maar als je goed gaat kijken merk je toch heel wat fouten. Al met al zijn de graphics gewoon goed en niets bijzonders.

Natuurlijk is dit niet zomaar een sportgame, daarom heeft deze ook nog wat dingen die deze game onderscheidt van de rest. Zo zijn er hier special moves uit te voeren waardoor je in een keer een doelpunt kunt scoren, dit komt het spel natuurlijk niet ten goede aangezien het dan alleen nog maar nóg makkelijker wordt. Buiten dit zien ze er toch nog vrij spectaculair uit maar missen toch nog iets: variatie. Ik heb een keer meegemaakt dat ik vier keer achter elkaar dezelfde special move had. Dit is natuurlijk helemaal niet goed, of ze moeten bij EA een beetje inspiratieloos zijn. Verder zijn er nog andere leuke dingen die je kunt krijgen midden in een spel om het de tegenstander weer moeilijker te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een beuker (een bal waarmee je de tegenstander van zijn bezem af kunt smijten) in het spel roepen en zo gemakkelijk de bal afpakken. Ook de computergestuurde speler krijgt al deze leuke dingen, maar je raad het al: de computer gaat hier net even wat minder secuur mee om dan de normale (menselijke) speler.

Met een simpele en lineaire gameplay en een AI om te huilen, lijkt het wel of deze game (op 1 ding na) helemaal niets goed doet. Misschien dat de sound nog wat wonderen kan doen. Maar helaas, ook de sound is namelijk te beroerd voor woorden. De muziek gaat nog wel maar de voice-acting kan niet door de beugel. Het lijkt wel of EA nog niet eens de moeite heeft gedaan om een stel goede stemacteurs te vinden, daarbij komt ook nog eens dat het commentaar bij een wedstrijd zó irritant is dat ik het nog liever zonder geluid speel. Zoals gezegd is de muziek dan nog wel oké, maar dit kan de game niet redden van ook een onvoldoende voor de sound.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review