in

Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi (PS2)


Dragonball Z: Budokai Tenkaichi is de 5e Dragonball Z game op de PS2.

Eerst waren het nog de 3 Dragonball Z: Budokai’s deel 1, 2 en 3, en DBZ Saga’s, maar die is niet uitgekomen in Europa.

Als je die Dragonball Z Games vergelijkt met deze zijn er héél wat verschillen, positief én negatief.

Gameplay

Vergeleken met de andere DBZ Games, is deze gameplay heel apart.

Zover ik me kan herrineren is dit de eerste DBZ Game waarvan je uit een Third-person camera kijkt.Je kan wel kiezen of je dichtbij of iets verder af wilt hebben.Qua snelheid is de gameplay een beetje veranderd.

Zo kan je nu ook tijdens het slaan teleporteren om iemand heen met O.

Daardoor worden de gevechten heel wat instenser, leuker.

De level’s zijn ook heel wat gedetaileerder gemaakt, en meer verwoestbaar (bijna alles).Wel vind ik jammer dat slaan VEEL minder damage doet dan Energyblasts. Nu kan je trouwens ook onder water vechten, ook een leuke toepassing :). Je speelt nu ook voor 2P in een Split-screen .

Nieuwe Personages

Net als in elke DBZ Game, komen er altijd wel wat nieuwe personages in voor dan als in het voorgaande deel. Volgens mij zitten er in Dragonball Z : Budokai Tenkaichi 55 personages als ik me niet vergis. Terwijl Dragonball Z: Budokai 3 er maar rond de 40 had. Er zijn nu ook allerlei personages uit de DBZ Movie’s bijgekomen zoals Bojack en Janemba. Verder zijn er ook personages weggelaten die er in de vorige delen wel in zaten zoals Omega Shenron en Uub, dat vind ik een groot minpunt.

Helaas zijn de In-game Transformations uit de game gehaald, je moet dus nu voor de match je vormen kiezen.

Gamemodes

In Dragonball Z: Budokai Tenkaichi zijn er 7 modes: Z Battle Gate, Dueling, Evolution Z, Practice, Ultiamte Battle, World Tournament en Character Illustration. In de Z Battle Gate modevolg je het verhaal van Dragonball Z vanaf de Saiyan Saga+ je gaat door bijna alle movie’s.

In Dueling kan je het tegen je vrienden/ de computer opnemen, of COM Vs COM/ Password mode.

In Evolution Z kan je de Items die je ontvangt fuseren en je personages bewerken (qua krachten etc). In Practice mode kan je oefenen, en training sessies doen, dingen leren over de game. Ultimate Battle is een soort Ranking Systeem. Je begint op plaats 100 en je moet je weg vinden naar de nummer 1. Als je eindelijk nummer 1 bent win je een speciale Z-Item.

In de World Tournament mode kan je een toernooi spelen tegen de computer ook om Z-Itms te krijgen. In de Character Illustration mode kan je wat informatie over alle personages zien.

Muziek

In elke DBZ Game is er vaak andere muziek. In dit geval ook, maar er is ook veel muziek uit de vorige Budokai Games gehaald. Verder passen de liedjes goed bij de style van de game, een beetje snel etc.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review