in

New Super Mario Bros. (NDS)


New Super Mario Bros.

Mario is terug! En dit keer niet met een spin-off maar met een echte old school mario game.

En zoals je van een old school mario gewend bent draait de game om het bevrijden van Princes Peach. Ook in deze game is dit het geval, alleen word de Princes dit keer niet door Bowser ontvoord maar door zijn troonopvolger Bowser Jr. Je moet hem regelmaatig verslaan in kasteel torens en bij het eind kasteel van elke wereld word hij geholpen door een van zijn kwaadaardige vriendjes (waaronder Bowser hem zelf).

Dit word natuurlijk gedaan door het reizen door verschillende werelden die vol zitten met platformlevels, die weer vol zitten met vijanden die het je zo lastig mogelijk proberen te maken. Deze nieuwe mario bestaat in totaal uit acht werelden maar het is niet zo dat je deze allemaal moet spelen om de game uit te spelen. Ik zelf had deze game uitgespeeld met maar vier werelden hoeven te spelen. Ik was wel echt verbaast. Is de game nou echt zo makkelijk?

Het antwoord is nee.

Na het bevrijden van de Princes is er nog genoeg te doen om door te spelen. Je wil natuurlijk alle levels gespeeld hebben en alle geheime werelden ontgrendellen. Dit op zich nog redelijk makkelijk te doen. Bij mij ging de uitdaging het langst door door het zoeken naar alle stermunten die je in de game kan verzamelen. Waar je soms nog speciale items van te voren voor moet mee nemen.

Er zijn namelijk een paar nieuwe powerups in deze mario te vinden.

Er bestaat nou de reuze paddestoel deze zorgt ervoor dat je mario giganties groot word. En alles wat je op je weg tegen komt kapot loopt. Dit is handig op het moment dat je in een lastig gebied komt met veel vijanden. De Mini paddestoel is ook nieuw deze moet je het meest gebruiken om bij speciale gebieden in de game te komen. Als je mini mario bent kan je namenlijk over het water rennen en door kleine pijpen gaan. Vooral het over het water rennen is erg vermakelijk. Als derde en laatste nieuwe powerup is het blauwe schild. Waarna je door een aanloop in een kopa schild kruimt om vervolgens vijanden te kunnen doden.

Het ontbreken van de veer of wortel vind ik erg jammer. De mogenlijk heid om te vliegen is daardoor niet meer aanwezich.

Maar naast nieuwe powerups zijn er natuurlijk ook nieuwe moves.

De meest geslagde move is met uitstek de wallsprong, deze voor je uit door tegen een muur aan te springen je vervolgens daartegen af te zetten.

De 3 staps sprong zit er ook in verwerkt, deze move is meer een gimic je hebt hem niet nodig bij het spelen van de game. Ik zelf gebruikte deze move alleen maar als je de deur na de eindbaas in was gegaan en je nog een stukje moet lopen voordat je er bent.

Naast deze 2 moves is ook de stampsprong toegevoegt. Dit vind ik persoonlijk de minste, ik vind het heel erg jammer dat de draai sprong (uit super mario land 2) er niet in zit, de stamp sprong haald naar mijn mening de snelheid uit het spel en op het moment dat je deze uitvoord op blokjes boven een afgrond val je er dus gelijk in.

Voor de rest vind ik het heel erg jammer dat je met koopaschildjes niet omhoog kan gooien zoals in super mario world op de super nintendo. Maar met al dit nieuws is het zeker een game die de moeite waard is.

Minigames:

Naast het avondtuur van mario zijn er ook nog een paar minigames op de spelcassette te vinden. Dit kwam bij mij in eerste instantie erg goedkoop over aangezien het precies de zelfde minigames zijn als bij Super Mario 64 DS. Maar gelukkig heeft nintendo er een multiplayer optie in gestopt en dit is opzich al erg vermakelijk. Jammer genoeg gebeurt dit niet via Nintendo Wifi. Ook is er de mogenlijkheid om samen met een vriend of vriendin tegen elkaar mario te spelen (Ik heb alleen maar de éen gamecard functie kunnen testen dus weet niet of er meer mogenlijk heden zijn als je alle twee dit spel hebt). In dit tegen mekaar gevecht gaat het erom wie er als eerst de afgesproken hoeveelheid sterren heeft verzamelt. Je kan deze sterren ook van mekaar afpakken door op je tegen stander te springen of hem te beschieten met een vuurbloem. Dit is erg vermakenlijk, maar kan ook behoorlijk vrestreerend zijn als jij de heletijd op je hoofd word gestampt.

Nawoord:

Jahoooee dit is dan mijn aller eerste member recentie. Ik had al heel lang het idee om dit een keer te gaan doen. Maar aangezien schrijven mij veel moeite kost stelde ik het maar uit en uit. Ik kon ook nooit echt kiezen over welke game ik het zou moeten doen. En New Super Mario Bros. Is weer eens zo’n game die ik voor de volle 100% heb uitgespeeld dus leek mij de ideeale game om over te schrijven. Het fijt dat ik er geen plaatjes tussen heb staan is omdat dit de eerste keer is dat ik dit doe en het fijt dat ik vind dat het om de text gaat en niet om de layout. Ik hoop ook dat jullie erdoor zijn gekomen en de spelfouten voorlief nemen (kan er namenlijk niet veel aan doen). Of ik in de toekomst nog een member recentie ga schrijven licht volledig in jullie handen. Vinden jullie het helemaal nix dan is dit mijn eerste en laatste recentie! Voor de rest. Bedankt voor het lezen van mijn schrijfzeltje! En laat maar weten wat jullie er van vinden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review