in

Gamedesigners aan de slag met ‘seksgame’


Het onderwerp van de GDC Game Design Challenge is dit jaar ‘seks en autobiografie’. Aan Eric Zimmerman (Gamelab), Steve Meretzky (YouPlus), Sulka Haro (Sulake) en Kim Swift (Valve) de taak om het taboe rondom seks in games te doorbreken met een uniek en artistiek concept voor een videogame.

Twee jaar geleden werd seks in videogames weer een hot item door de uitgelekte seksscène uit de game Mass Effect. Conservatief Amerika lag weer volledig op zijn gat en Fox News kwam zelfs met de term ‘se’Xbox. Wij vonden de scene juist erg stijlvol en beloonden de game destijds met een 9. Daarentegen denken we wel dat er nog veel mogelijk is op het gebied van seksualiteit in videogames.

De Game Developers Conference is een grote beurs in de Verenigde Staten waar game-ontwikkelaars bij elkaar komen om lezingen en presentaties te geven en bij te wonen. Sinds een aantal jaar gaan enkele prominente ontwikkelaars in de gamesindustrie de uitdaging aan om met nieuwe concepten en ideëen te komen voor games met een bepaald thema. Hun bevindingen en resultaten presenteren ze op de Game Developers Conference.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

SimAnimals

Peggle