in

FIFA 06 (PS2)


Fifa 06

Iedereen kent het wel en heeft het waarschijnlijk wel eens gespeeld. FIFA. FIFA 06 is uitgebracht op 29 september 2005. Ik had in die tijd mijn eerste memberrecensie geschreven, maar dat was ook mijn allereerste en hij was totaal mislukt. (Niet dat deze zo goed is of zo). Volgens de meeste recensies van FIFA 06 is FIFA er enorm op vooruit gegaan op gameplay, maar is FIFA nog niet in de buurt gekomen met PES, die staat nog een stukje voor, ik, een enorme FIFA fan-boy wil nu het tegendeel bewijzen. Nou jou het tegendeel, in ieder geval wil ik een recensie plaatsen op www.insidegamer.nl!!!!

Speltype Coach

In FIFA 06 speelt de carrière, ook wel speltype coach, een belangrijke rol. Hierin moet je 15 jaar een team leiden en proberen de beste coach te worden natuurlijk. Dit speltype is in FIFA 06 uitgebreider dan in FIFA 2005. Zo kon je in FIFA 2005 alleen eigenlijk de opstelling, de transfers en de staf bijhouden. In FIFA 06 zul je kaartjes voor de wedstrijd, het totale budget, contracten van de spelers en jou sponsors mag je kiezen. Bij de dingen die je in FIFA 2005 moet doen erbij meenemen. Deze veranderingen zijn behoorlijk positief, omdat je niet zomaar een team met alleen maar gemaakte spelers kan maken, aangezien je dan verlies lijdt en alsnog ontslagen wordt.

Simulatie

Ook de simulatie is veranderd in FIFA 06. Alweer positief, nadat de nieuwe simulatie in FIFA 2005 was toegevoegd, was ik er behoorlijk positief over, helaas veranderde mijn mening snel, aangezien ik het toch een beetje saai begon te vinden die simulatie, het ging allemaal te langzaam. De visuele simulatie (zo heet dat) liet elke minuut voorbijgaan en gaf acties weer, zoals vrije trappen, penalty’s, blessures, kaarten, schoten en natuurlijk doelpunten. Voor even was het leuk, maar algauw was het toch wel hetzelfde en werd het een beetje erg saai. (GAAP) Gelukkig hebben ze in FIFA 06 er weer verandering in gebracht. De visuele simulatie is gebleven, alleen kun je nu de tijd 10x versnellen. Ook is de snelle simulatie teruggekomen. (gewoon simuleren zonder acties te zien). Dit alles laat een seizoen toch wel wat sneller verlopen.

Sponsers

Ook nieuw in FIFA 06 zijn de sponsors, je mag aan het begin van het seizoen een sponsor kiezen. Die geeft je geld per wedstrijd die je speelt en aan het eind van het seizoen krijg je nog een paar bonussen als je tenminste aan de eisen van jouw sponsor hebt voldaan. Het is een leuk extraatje in het spel, maar zo belangrijk vind ik het niet echt.

Tickets

Ook weer eens iets wat ik niet zo belangrijk vind. De kaartjes. Speel je thuis tegen een rivaal of een hoge club in de competitie, dan kun je de prijs voor jou kaartjes opschroeven. Denk aan Laag, Normaal of Hoog. Nu krijg je iets meer geld binnen dan normaal. Een extraatje, geeft je misschien een coachgevoel.

Contracten

In FIFA 06 zijn de contracten van spelers heel belangrijk. Loopt een contract af, wees er dan op voorbereid dat je hem verlengt, mits je de speler niet kwijt wil. Soms besluiten spelers te stoppen met spelen en dan kun je natuurlijk niets anders dan een andere speler aanschaffen. Het is wel leuk om te doen, maar een groot nadeel (vind ik) dat andere ploegen waarmee je nog niet hebt gespeeld ook spelers weggeven of dat die spelers ermee stoppen. Zo kom ik later in mijn carrière bij Arsenal terecht en is Henry, Bergkamp nou ja, eigenlijk iedereen van Arsenal verdwenen. Zit ik daar met ene v. Ouweland. Niet dat hij slecht is hoor, maar toch.

Eigen speler

Terug bij FIFA 06 is het maken van je eigen speler. Dit is heel leuk om te doen. Je kunt dit keer meer doen met je spelers, eigenlijk een beetje te veel. Je kunt wangen onwijs dun of dik maken. Ogen onwijs lelijk, teveel om op te noemen eigenlijk. Dit is behoorlijk hilarisch (cool woord hè?). Noem hem naar een vriend van jou, laat hem scoren en je vriend schrikt zich een hoedje van die lelijke speler. Dan ziet hij in 1 keer zijn naam en dan flipt hij een beetje. (Lollig hè?)

Fifa extra

Naast het maken van je eigen speler kunnen we ook nog even terug in de tijd, met een oud voetbalspel, wat zeker een aanrader is om te spelen, leuk, maar het klopt voor geen hout vergeleken met Fifa 06, en maar mensen klagen over hoe EA uitmelkt! Bekijk meesterlijke filmpjes van Fifa street 2 en NBA 2006 en nog wat meer. Dit zijn leuke onderdelen om eens te bekijken.

Football Party

Hier snap ik niet zo veel van, het enige wat ik ervan begrijp is dat je eigenlijk met je vrienden moet voetballen en dat er met statistieken wordt laten zien wie er nou de beste is. Lijkt me leuk, maar ik snap het niet echt en ik heb ook helaas geen vrienden dus heb ik er niet zoveel aan.

Uitdagingen

EA wilt met Fifa 06 laten zien dat we vooral niet moeten overstappen op PES. Dit doen ze met middelen om je aan het werk te zetten. Het onderdeel uitdagingen is daar 1 van. Hier moet je ongeveer100 uitdagingen voltooien en dan bij jij als voetballer compleet. Hierin kun je ook bepaalde scenario’s spelen, dat houdt in dat je bijvoorbeeld de stand van te voren bepaald, maar ook de tijd wanneer je speelt en de manier van 1e balcontact. Met een aftrap of ingooi bijvoorbeeld. Dit is wel leuk, want anders zit er nadat je het spel onder controle hebt geen bal meer aan. Als je aan bepaalde eisen hebt voldaan, kun je zelfs een laatste moeilijkheidsgraad kiezen. Legendarisch. Maar dat is aan jullie om hier achter te komen.

Gameplay

Iedereen wacht er de hele tijd al op, maar hier is ie dan, de gameplay. Nou, ik kan zeggen die is er enorm op vooruit gegaan, je kunt nu tactiek bepalen met de vierpuntsdruktoets. Elke pass die je geeft moet wel goed gericht zijn, elke actie moet op maat zijn, maar helaas het schieten en scoren blijft makkelijk. Heb je dat onder de knie, dan scoor je wel vaak. Alleen is het wel vervelend op het moment dat je tegenstander je schoten probeert te blokken, dus kijk daar wel voor uit. Ik zeg natuurlijk wel dat ik dat vervelend vind, maar dat is tegelijkertijd ook wel realistischer. Je springt toch niet weg als iemand gaat schieten, nee je wilt het tegenhouden. Helaas kun je ook scoren als de keeper de bal al een keer heeft tegengehouden en nog op de grond ligt, hij staat niet zo snel op namelijk.

Geluid en grafisch

Het geluid is ook weer goed. Allemaal leuke nummers komen vanuit je tv boxen uitgezet in de menu’s, het commentaar is weer gezellig Nederlands (Ahum) en je hoort het publiek weer gezellig mee kletsen. Dus naast het gezellige Nederlands commentaar, dat ik overigens wel beter vind dan het engels, is het geluid dus wel prima. Op grafisch gebied ik niets op aan te merken. Gewoon beter dan FIFA 2005 en dat was het dan.

P.S. Helaas zit er geen Nederlands elftal in, maar dat komt wel in 07, aangezien NL het WK gaat winnen!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review