in

Spartan: Total Warrior (PS2)


Vechtende soldaten, daar draait deze game om. Maar het is veel meer dan dat! Het is een ware oorlog met hopen veldslagen en nog veel meer. Zelfs mensen die geschiedenis oersaai vinden, zullen hier enorm veel plezier aan beleven. En het feit dat er bijna geen games van dat genre bestaan zegt ook al wat. Maar wat is er nu goed en slecht aan de game, en is het de moeite waard om het spel zelfs maar te kopen? Dat kom je nu te weten in deze “historische” review.

Historisch niet correct!

Deze game speelt zich af in 300 V.C. en probeert je een gevoel te geven van hoe het toen was. Ook al klopt het niet helemaal. De Romeinen hebben nooit iets met de Spartanen te maken gehad! Maar dat heeft eigenlijk geen belang in de game. Je begint de game namelijk als een jonge Spartaan die bij de rest van het leger naar en toespraak aan het luisteren is. Een toespraak over moed, dapperheid en eergevoel. Het Romeinse leger staat namelijk voor de poorten van Sparta en jullie moeten hen tegenhouden. Jullie bevinden zich in de laatste stad die nog niet verovert is door de Romeinen. Niet veel later stormen jullie naar de poorten om de stad te verdedigen. Of dat lukt hangt van jou af. Als je het haalt trek je verder richting Rome, je wil koste wat het kost de Romeinen verslaan en de wereld redden van een tirannie. Dat is vanaf dan je enige doel in je leven, het enige wat telt! Je zal ook over een groot aantal wapens gaan beschikken en verschillende tactieken, maar die zal je moeten verdienen. En ook de nodige verassingen zal je tegenkomen, dat hoort er nu eenmaal bij. Dus ga voor je doel! Dit zal niet zo gemakkelijk zijn en dat weet je ook, maar je zal er alles aan doen om te slagen. Leve Sparta!

Bloederige veldslagen!

In deze game zal je vaak enorme veldslagen met veel bloed meemaken. En die zijn vaak de moeite waard. Zeker als je meer dan 170 manschappen op je scherm ziet, het geeft een enorme kick om daartussen te vechten. Het lijkt net of je er zelf bent. En dan hebben we het nog niet eens over de combo’s gesproken. Soms kan je als je genoeg vijanden gedood hebt op een snel genoeg tempo, een speciale aanval uitvoeren. Dan kan je bijvoorbeeld met je zwaard door tientallen vijanden snijden, of er één op je zwaard rijgen en hem er dan af stampen. Heerlijk gewoon. Je kan natuurlijk ook gewoon op ze in hakken en dat is ook heel leuk. Na een tijd krijg je ook speciale en krachtige wapens, zelfs godenkrachten! Die dingen krijg je natuurlijk niet zomaar, je moet er bepaalde opdrachten voor doen en slagen natuurlijk. Maar het is de moeite waard want ze zijn een enorme hulp voor je tijdens de strijd. En het wordt dan ook nog eens leuker ook. Je hebt bijvoorbeeld een enorme hamer vrijgespeeld en je stapt er het strijdveld mee op, wat gebeurt er dan? De vijanden vliegen in het rond door de kracht van die hamer, een heerlijk gevoel! En zo zijn er nog meer wapens.

Mythische wezens.

Je zal in deze game ook tegen mythische wezens moeten vechten. Een voorbeeld daarvan is Hydra. Dit is een gevecht dat je niet snel zal vergeten omdat het ook niet simpel zal zijn. Elk mythisch wezen in deze game speelt een soort eindbaas en je krijgt dus ook altijd een beloning. Dit is een wapen, een speciaal wapen, enz… . De hydra moet je natuurlijk verslaan door het hoofd dat de rest controleert te doden. Dat wordt dus niet makkelijk, en je zal wel even moeten vechten. Als je het hoofd éénmaal gezien hebt wordt het leuk. Want hij verweert zich natuurlijk fel. Hier zal je minstens 2 wapens goed moeten combineren, maar dat zoek je zelf maar uit. Soms moet je zelfs mensen redden voor de afwisseling of beschermen, dit zorgt ervoor dat de game niet ééntonig en saai wordt. Al deze dingen zal je tegenkomen tijdens de game en zijn een goede voorbereiding op het einde van de game. Maar dat ga ik jullie natuurlijk niet vertellen hé. Dan zou de pret eraf zijn. Er is ook nog een arena mode. Hier kan je zelf je vijanden en items kiezen die er gebruikt mogen worden. Een leuke extra aan de game dus.

Is echt alles goed?

De graphics zien er enorm goed uit en zijn van een hoog niveau. Hier zal niemand iets slechts over zeggen. Ook de muziek is mooi gemaakt en past enorm goed bij de game. Het geeft natuurlijk de sfeer ook een duwtje in de rug, dus dat is ook leuk. De sfeer is zoals hij hoort te zijn tijdens een oorlog. Spanning tot en met dus in deze game. Maar geen enkele game is perfect, dus deze game ook niet. Er zijn namelijk enorm veel laadtijden die soms erg lang duren. Hierdoor raakt het tempo soms uit de game, en ligt het vervelen even op de loer. Maar dat is nog niet alles. De moeilijkheidsgraad zal voor sommige “beginnende” gamers te hoog zijn. Het is dus een game voor gevorderden en niet voor onervaren gamers. Ze zouden zo afgemaakt worden door de computer. Zou wel grappig zijn, maar toch. Elk normaal mens wil dat niet zien gebeuren, zou gewoon te erg om naar te kijken zijn. Maar over het algemeen vallen de minpunten nog mee en dat is wat telt.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review