in

Advance Wars: Dual Strike (NDS)


Ik sta in de free record schop en ga wat games af opeens valt me oog op advance wars dual strike. Ik haal snel wat herinneringen op aan de eerdere advance wars games op de gba: de eerste advance wars was een perfect spel. Met verschillende eenheden die allemaal andere kwaliteiten hebben en kwetsbaar& sterk zijn tegen andere verschillende eenheden. Waar door het een tactisch goed spel is. Het twee de spel bood weinig vernieuwing 1 of 2 nieuwe eenheden en een ander verhaal. Er was weinig aan veranderd. Maar aangezien de eerste al bijna perfect was is dat ook niet echt nodig. En nu de gba zijn beste tijd heb gehad zijn we ondertussen beland bij advance wars dual strike voor de ds.

Sinds de oorlog in macro land zijn enkele maanden verstreken. Dankzij Andy, Nell en de andere CO’s werd het black hole leger verslagen. Eindelijk konden de mensen in vrede leven.

Maar in het verre continent Omega land, werden voorbereidingen getroffen voor een nieuwe oorlog. Vanaf dit continent lanceerde black hole een enorme invasiemacht. Het leger van de vijand had zich opmerkelijk snel herstelt en stond nu onder het commando van een nieuwe leider.

De laatste grote oorlog had veel vragen onbeantwoord gelaten. En dus kwamen orange star,blue moon,green earth en yellow comet samen om de gealieerde naties te vormen

Vast beraden om hun thuis land te bevrijden, lanceerde ze een tegen aanval

command & conquer maar dan anders

Advance wars is eigenlijk een soort C&C; op een handheld. De enigste verschillen zijn dat advance wars turn based is, dat betekend dat je omstebeurt je troepen kan verplaatsen in een fictief rooster wat over het speel veld licht. En natuurlijk dat advance wars veel minder de werkelijkheid na boost dan C&C.; Met veel leuk verzonnen CO’s en eenheden is dit spel echt een toppertje.

hoe werkt het

je hebt een speel veld met een tig aantal vakjes speel velden zien er allemaal anders uit variërend van eilanden bos gebied rots gebieden watergebieden enz. Op elk speel veld staat je hoofdkwartier en ook het hoofdkwartier van je tegenstander(s) als je het hoofdkwartier van je tegenstander weet te bemachtigen dan win je automatisch de wedstrijd. Je kan ook winnen door elke unit van je tegenstander van het veld te vagen. Je beweegt je units stuk voor stuk over het rooster dat doe je met de stylus of met de 4drukpuntoets. Ik keek zelf heel erg uit naar de besturing met de stylus maar dat viel vies tegen het werkte niet goed en het gebeurde al te vaak dat ik een unit op het verkeerde vakje zetten. Daarom viel ik al snel terug op de oude manier van spelen. Je heb verschillende bases op het speel veld staat variërend van city’s airports ports en ground bases. Met de laatste 3 genoemde produceer je units om oorlog mee te voeren. Elke base levert je elke turn 1000 punten waarmee je weer eenheden kan produceren bijvoorbeeld kost een tank 7000 en een anti air unit 8000. Dus je moet aardig wat bases hebben voordat je de aaval inzet.

rooms

De war room is een belangrijke kamer je kan er verschillende maps in spelen en je kan der heel wat punten in verdienen. De snelheid verloren eenheden en je tactisch inzicht bepaald hoeveel punten je voor een gewonnen map krijgt. Met die punten kan je vooral andere maps en CO’s kopen om die later hand weer te gebruiken

De vs room is de room waar alle maps in staan die het spel te bieden heeft. Je krijgt geen punten als je een map hier in uitspeeld. Je kan maps kiezen voor 2 3 of 4 spelers. En die kan je spelen tegen andere ds bezitters of tegen de computer. Je kan alles aan passen als je in de vs room een map speelt. Het geld wat je krijgt per base welke legers bij elkaar horen de CO’s veranderen of fog of war aanschakelen. Fog of war is een mist die over het speel veld licht zodat je aleen 3 4 of 5 vakjes voor je uit kan kijken dat licht er aan welke units het zijn.

Je kan ook een infanterie unit op een berg zeten die krigjt dan door de hoogte meer zicht op het speel veld.

De sound room is na mijn mening een beetje overbodig je kan in die room alle muziekjes en geluidjes van het spel luisteren die je hebt gekocht voor je dik verdiende punten. Nou mij zul je het niet zo snel horen luisteren. Maar misschien denken jullie der anders over.

online anyone???

Dit vind ik het grootste gemis het ontbreken van een online mode. Het leek mij het perfecte spel om online te gaan op de ds. Lekker met ze 2 of 4 en oorlogje vieren. Maar dat zit er helaas niet in. Je kan nog wel met vrienden spelen maar dat is dan ook alles.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review