in

Diddy Kong Racing (N64)


Wie kent er nu niet donkey kong? De gorilla met zijn sterke vuisten die opzoek ging naar bananen, die gestolen waren door King Krool. Wie kent er Diddy nu niet. Hij speelde het maatje van Donkey en kreeg zijn eigen hoofdrol in Diddy’s Quest, die ik persoonlijk beter vond dan het origineel.

Maar goed, Diddy heeft vroeger ook zijn doorbraak gemaakt met een racespel op de nintendo 64, genaamd Diddy Kong racing. Toen ik het beginfilmpje bij het menu bekeek wist ik meteen dat deze game iets heel leuks ging worden. En dat was het ook.

Story:

In den beginne dacht ik dat de Story helemaal niets ging zijn net zoals Mario Kart 64. Maar er is wel dus degelijk een verhaal. Jij bent op een eiland met een blauwe olifant. Het eiland zit vol met deuren met een bepaald cijfer op de voorkant. Je kan er nog niet in. Recht voor jou zie je een enorm hoofd van een zwijn die Wizpig heet. Het hoofd is voorlopig nog helemaal bruin en jij moet die zien in te kleuren door middel van bazen te verslaan. Maar goed, je kan nog niet in de deuren want net zoals bij Mario 64, moet je ballonnen verzamelen. Het cijfer op de deur geeft weer hoeveel ballonnen je moet hebben om er in te geraken. Gelukkig is de eerste deur maar één ballon waard, en op het eiland zelf kun je er drie vinden+ drie winnen door challenges te winnen met de blauwe olifant. Als je die 6 ballonnen al hebt kun je zeker en vast in 2 grote deuren, maar laten we beginnen bij het begin en we gaan in de grote deur met Cijfer 1. Rij richting de deur die nu opengaat en je bent in een kamer met nog 6 deuren. 4 deuren met cijfers op, dus je moet eerst de ballonnen verzamelen die overeen komen met dat cijfer (net zoals de eerste grote deur van 1 ballon). Als je erin kunt, kan je een race doen tegen de characters, als je die wilt krijg je….Een ballon!! Dan heb je nog een deur met een sleutelgat, en nog een baasdeur, die je alleen kan doen als je alle races hebt gewonnen.

Speelduur:

Ik vond deze game moeilijk en je zult er ook lang aan bezig zitten. Want je moet niet alleen alle races en de baas verslaan om het stukje te krijgen, nadat je de baas hebt verslaan zegt hij dat je nu alle zilveren munten ( met het nintendo teken op) moet verzamelen in de races, en tegelijkertijd nog winnen ook! Dit was op sommige momenten very easy, maar op sommige momenten zeer moeilijk. Oh ja heb ik je al gezegd dat je in één van de vier races een sleutel moet vinden om de deur met het sleutelgat te kunnen openen. Dat is namelijk zeer belangrijk wil je verder komen in het spel. En de bonus die in de deur verstopt zit, is zeer leuk. Als je dus alle zilveren munten heb verzameld en nog gewonnen hebt kun je een rematch doen met de baas, die ook nu veel moeilijker is. En als je die dan hebt gehaald, dan heb je het eerste stukje (het zijn er vier) van Wispig zijn hoofd. Dus je begrijpt nu wel dat er 4 grote deuren op het eiland verstopt zijn, met elk een baas, bonus en 4 races! Als je dit allemaal hebt gehaald+ Wizpig hebt verslagen+ De bekers hebt gewonnen (Een soort kampioenschap, waarin je alle 4 tracks na elkaar moet doen) ben je toch wel een tijdje zoet.

Characters:

Je speelt met 8 basischaracters. Namelijk Krunch, de grote groene krokodil, die naar mijn mening één van de slechtste is omdat die zo traag is. Diddy kong speelt natuurlijk (wat had je dan gedacht) ook mee. Bumpa, een zwarte-grijze wasbeer met rode handschoenen is ook van de partij en ook Banjo, de bruine beer (denk ik toch) met het blauwe rugzakje op zijn rug, die je waarschijnlijk wel kent van andere Nintendo 64 games. Dan heb je nog Cunker, die vandaag de dag uitblinkt met zijn bloederige game: Cunker live and reloaded. Tip-top is mijn favoriet. Die ben ik dus de hele tijd, hij is schattig, snel en lief en daarmee heb ik ook de game uitgespeelt, het is een klein schildpadje. Dan heb je ook nog pitchi. De kleine gele muis, die ook nog aardig kan racen. Tot slot heb je ook nog Timber. De oranje tijger met het petje op. Als klap op de vuurpijl heb je ook nog extra characters. Namelijk: Drumstick, een zeer snelle kip (of haan). En T.T: een klok die ik zelfs nog niet heb bemachtigd.

Sound, Graphics, Gameplay:

Wat je kunt vertellen over het geluid, is dat het zeer goed past bij de race tracks. Het is toch bijna telkens weer een ander liedje, en ik heb er met genot naar geluisterd. De graphics zijn aardig, zeker voor die spelconsole. De characters zijn goed uitgewerkt en het water en de natuur met de kikkers en de vlindertjes zijn zeer mooi gedaan. De gameplay bestaat dus zoals je al hebt gelezen niet alleen uit racen. Je hebt ook bazen, bonussen, en je hebt ook nog wapens in de tracks net zoals Mario Kart 64. Er zijn 5 ballonnen: De blauwe ballon heeft een turbo. De rode ballon een raket om af te vuren. De groene ballon heeft olie, die zeer irritant is. Dan heb je nog de geel/paarse ballon die je een schild geeft. Uiteraard niet voor eeuwig. Dan heb je nog een speciale meerdere kleuren ballon, die een magneet bevat en waarmee je ( als je bijvoorbeeld laatstes bent en je ziet een tegenstander die 10 meters voor je is) dichter komt bij de wagen van de tegestander die voorop rijd. Maar dit is nog niet alles, want als je meerdere keer de zelfde ballon pakt krijg je een upgrade van het wapen/voorwerp dat je had. Bijvoorbeeld, je krijgt een betere boost enzo… Ookal is dit heel leuk, ik vind dat er toch weinig wapens inzitten. Oh ja nog iets heel belangrijks. Je kan niet alleen rijden met een cart in Diddy Kong racing. Je kan ook met een hovercraft rijden en zelf met een vliegtuig en dat is heel cool. Wat ook leuk is, is als je op de Z-knop drukt dat je character zijn/haar toeter laat horen van de car. En die zijn soms zeer grappig.

Banen:

De banen in Diddy Kong racing zijn… Geweldig exotisch!! De eerste vier tracks spelen zich af in een dinousaurus gebied. Dan kom je in de sneeuw terecht, en daarna in het water. De laatste vier racetracks zijn wat verschillend. De laatste track van de vierde grote deur vond ik persoonlijk zeer geslaagd. En daarna, als je een gamer bent die door heeft gespeeld tot het bittere eind, kun je zelfs nog in de ruimte belanden, hehe….

Bazen:

De bazen zijn leuk, sommige zijn moeilijk, andere zijn makkelijk. De meeste zijn toch irritant. De eerste baas is een dinosaurus. Deze valt eigenlijk nog wel mee. Wat opvalt is dat bazen altijd vals spelen en altijd eerst beginnen voordat jij kan beginnen, maar goed… De dinosaurus is niet mijn favoriet, hij is gemiddeld. Wat wel lastig is, is het laatste gedeelte want soms rij je tegen een palmboom (heb ik veel keer voor gehad).

De zeehond is de makkelijkste! Hij heeft wel iets irritants en dat is zijn achterkant. Want zodra hij raced heef thij een stofwolk achter zich. Maar de zeehond is zeer makkelijk en heeft een zeer lachwekkende stem.

Daarna heb je de octopus. Deze is zeer irritant, met zijn bellen die hij achterlaat. Hij is wel zeer cool vind ik, en heeft een leuke stem. Deze baas kon ik echt bijna nooit verslaan. Deze is echt zeer moeilijk.

De vierde is de draak. Gemiddeld niveau zal ik maar zeggen, want zo moeilijk is hij ook weer niet. Hij kan wel vuurballetjes spuwen die in de lucht blijven zweven dus pas goed op!

Wizpig is de laatste baas, dat wist je als zeker. Hij is zeer snel, kan vliegen en heeft eenz eer irritant veld. Geloof me, als je tegen hem begint te racen, ben je echt opgejaagd! Gelukkig zijn er boosts in de vorm van pijltjes op de grond die ervoor zorgen dat je wat sneller kan rijden.

En wie echt door heeft gedaan weet ook dat er nog een wizpig is op het einde in de ruimte. Deze keer heeft hij een raket. Ik vind hem makkelijker nu, maar de track zelf is zeer lang en je hebt geduld nodig om het te halen.

Negatiefs:

Is er eigenlijk iets negatiefs aan Diddy kong racing, behalve dat de bazen wat irritant zijn en dat je weinig wapens hebt… Nee dat is het niet, Diddy kong racing is rustgevend, subliem en één van de beste spellen op de nintendo 64. Ieder zijn mening maar eze game is nog beter dan Mario kart 64, vanwege de exotische locaties, de leuke multyplayer, en de leuke bonussen waarvan er sommige wel lijken op de balloon battles van Mario. Diddy Kong Racing moet je gewoon hebben als je een intendo 64 hebt.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review