in

DTM Race Driver 3 (PS2)


Even opnieuw

Ik had al een recensie geschreven over DTM Race Driver 3, maar die was niet zo best, nu ik het recensie schrijven een beetje onder de knie heb doe ik het eventjes opnieuw.

Het menu, auto’s en circuits

Het menu van DTM Race Driver 3 is overzichtelijk, en daarmee is eigenlijk alles gezegd, gewoon prima in orde. Om te beginnen heeft het spel gewoon de standaard opties zoals Free Race, Time Trial, Multiplayer en natuurlijk de Carreer Mode. In de Carreer Mode hoef je ook niet persé elke race te winnen om jezelf naar de top te werken, en heb je ook keuze uit bepaalde races, en hoef je niet persé een vast patroon te volgen om jezelf naar de top te werken. Waar DTM Race Driver 3 zich mee onderscheid in vergelijking met Forza en Gran Turismo is dat DTM Race Driver 3 veel meer verschillende klasses kent, bij Gran Turismo en Forza is het eigenlijk allemaal GT en touringcar racing, als je DTM Race Driver 3 gaat spelen merk je op dat je veel meer hebt, je hebt oval racing, off road, open wheel en natuurlijk hier ook de GT en touringcars. Elke klasse heeft dan ook weer heel verschillende races, zo heb je bij off road zoal rally, als buggy en zelfs monster truck racing, niet alles is evengoed uitgewerkt, zo zal je merken dat vooral de touring car en GT het beste zijn uitgewerkt, maar ook de rally en oval racing zijn zeker een goede toevoeging. Dan nu de circuits, dit is iets waarin DTM Race Driver 3 zich ook duidelijk onderscheid van andere realistische racegames, je ziet in DTM Race Driver 3 veel nieuwe circuits die je nog nooit gezien hebt in andere racegames, voorbeelden hiervan zijn het circuit van Taiwan, Bachrein en vele andere nieuwe circuits. Het is een keer niet alleen maar dat standaard gedoe zoals met circuits als Laguna Seca, natuurlijk zitten deze circuits er ook in, maar ook gewoon een hoop nieuwe circuits.

Wegligging en A.I.

De wegligging van de wagens is bij de ene klasse beter als bij de ander, de belangrijkste klasses zijn over het algemeen het beste uitgewerkt, zo zie je dat de DTM, V8 Supercars, Rally, Williams F1 etc. eigenlijk het best uitgewerkt zijn. Klasses zoals karten, monstertruck en oval racing zijn over het algemeen net iets minder, ook de schademodellen is bij de ene klasse beter uitgewerkt als bij de ander. Het schademodel ziet er behoorlijk goed uit, het is alleen jammer dat het eigenlijk niet dat echte realistische effect heeft op je auto, een paar klappen kan je auto best verdragen. Je kunt je auto ook nog naar hartenwens afstellen, dit is allemaal ook erg goed, je kunt je rembalans, gewichtbalans etc. allemaal instellen zoals jij dat wilt. De besturing is ook toppie, ik speel het met de Logitech Driving Force Pro, en Logitech stuurtjes worden gewoon goed ondersteund door Codemasters. Auto’s reageren allemaal verschillend en je kunt goed zien dat met liefde elke auto apart behandeld is bij DTM Race Driver 3. Je merkt dat de enen auto gewoon veel meer grip heeft als de ander, en je merkt ook dingen op als hoe snel de auto spint en dat de remmen bij de ene auto beter zijn als bij de ander. De A.I. van de tegenstanders is ook iets waar ik even aandacht aan wilde besteden, want die is toch ook heel erg goed. Tegenstanders blokkeren je als je ze wilt inhalen, doen goede inhaalacties en proberen ook ongevallen te voorkomen, ook hier is erg goed aan gewerkt.

Graphics en geluid

De graphics van DTM Race Driver 3 zijn misschien niet te vergelijken met Project Gotham Racing 3, maar het ziet er toch best gelikt uit, zowel de auto’s als de circuits zijn erg gedetailleerd. Bij de graphics geld ook weer dat de belangrijke klasses er toch net weer wat mooier uit zien als de wat minder belangrijke, zo ook bij het geluid, je merkt dat vooral de wagens als uit de DTM en bijvoorbeeld Toca net weer wat beter klinken als bepaalde andere, toch klinkt geen één van de auto’s in de game als een opgefokte grasmaaier (op de kartwagens na dan).

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review