in

Teenage Mutant Ninja Turtles (PC)


Heroes in a half shell, turtle power! Dat is wat ik me voornamelijk herinner van een Amerikaanse tekenfilmreeks, gebaseerd op een stripreeks over gemuteerde tiener ninjaschildpadden. Alhoewel deze tekenfilms niet echt goed waren, genoten ze toch een bijzondere populariteit bij een welbepaalde massa tekenfilmverslaafden ook wel kinderen genoemd. De oorspronkelijke stripreeks viel enkel in de States echt in de smaak. Het grote succes van de stripreeks en de tekenfilmserie had een hele reeks franchiseproducten tot gevolg zoals T-shirts, turtle menu’s, actionfigures. Ook een aantal big budget films en natuurlijk een resem computergames werden gemaakt. En de game die ik nu ga bespreken is weer een game gebaseerd op de stripreeks met de originele naam: Teenage Mutant Ninja Turtles!

De vier turtles:

Aangezien de Teenage Mutant Ninja Turtles voornamelijk bedreven zijn in vechten, is het spel uitgedraaid op een beat’em up pur sang. Steek je hersenen voorlopig dus maar even in de ijskast en kweek al maar een laagje eelt op die vingertoppen want je zult het echt nodig hebben. Hersenen mogen dus offline, aangezien men het concept ongelooflijk eenvoudig heeft gehouden. Aan de start van de singleplayer campagne kies je één van de turtles. Voor zij die het nog niet weten, je hebt keuze tussen vier verschillende turtles. Je hebt de leider van de bende: Leonardo, de turtle met de blauwe bandana die bedreven is in het vechten met twee zwaarden. Michelangelo, de pretmaker en absolute pizzaliefhebber van dienst, prefereert met zijn oranje bandana het vechten met nunchaku’s. Je kan ook kiezen voor Rafael, de temperamentvolle turtle met rode bandana en een sai (een soort drietandig mes) in elke hand. Tot slot is er ook nog Donatello, de techneut met een purpere bandana en een gevechtsstok. Met één van deze lean mean green killing machines ga je dus op stap en baan je je weg dooheen de verschillende levels.

Levels:

De levels worden onderverdeeld in een aantal chapters en er zijn een zestal levels per chapter. Tussen elke twee chapters, en af en toe tussen elke twee levels krijg je een tekenfilpje voorgeschoteld. Deze filmpjes zijn vaak van lage kwaliteit, vooral op het inhoudelijke vlak. Soms worden ook ingame filmpjes getoond en deze zijn nog bedroevender. De filpjes moeten namelijk een soortement verhaallijn aan mekaar breien, maar zoals een goede Teenage Mutant Ninja Turtles aflevering betaamt, is de plot uiterst zwak en slecht. Het komt er in ieder geval op neer dat onze turtles onder leiding van hun sensei, de gemuteerde rat Splinter, de strijd aangaan met al het geboefte dat rondloopt in de stad New York. De hoofdvogel is Shredder, een zeer capabele maar ook zeer kwaadaardige japanse krijger.

Saai:

Nadat je dus je favoriete turtle hebt gekozen en je de belabberde filmpjes en dialoogjes hebt doorzien, begin je aan een avontuur dat zelfs de meest geharde beat’em up fanaat zal doen huilen omwille van zijn pijnlijke vingers. Talloze hordes van tegenstanders moeten met de grond gelijk gemaakt worden. En dit is zeer letterlijk te nemen, want tegenstanders verdwijnen met een shwoosh en een stofwolk nadat je ze hebt verslagen. Ook de manier waarop ze verschijnen is ronduit belachelijk: ze worden gewoon uit het niets het level ingespawnd. Het aantal gevechtscombinaties waarmee je deze fanomen te lijf mag gaan, is ook bedroevend laag, wat resulteert in een continu geram op dezelfde knopjes. Sommige tegenstanders hebben dan nog eens de vervelende eigenschap om je ‘no matter what’ te raken, of je moest per ongeluk opzij gesprongen zijn. De variatie aan levende boksballen is redelijk te noemen. Het merendeel van de baddies bestaat welliswaar uit footsoldiers van Shredder en ander straatschorem, maar ook robotten en genetisch gemanipuleerde monsters staan op het menu. Regelmatig krijg je dan ook nog eens een boss voorgeschoteld, die je met een tactische aanpak moet verslaan. De levels waarin dit alles zich afspeelt, zijn op zich wel vrij gevarieerd. De straat-, steeg- en rioollevels zijn standaard, maar ook een museum, het dak van een rijdende vrachtwagen en een heuse ondergrondse stad inclusief labo op zijn Tron, zijn van de partij.

Alleen maar vechten!

Het schoentje wringt hem echter in de speelbaarheid van de levels. Ze zijn zeer eenvoudig gehouden, zonder al te veel extra objecten of interactiviteit, dus het enige wat je kan doen is vechten. Wanneer alle vijanden weggeveegd zijn, kan je vorderen naar een volgend stuk level, o mdaar weer een hele meute bijeen te klappen. Combineer dit met een beperkt aantal verschillende gevechtscombinatie en je beseft al gauw dat je een slaapverwekkend saai spel aan het spelen bent. De graphics geven ook niet bepaald een meerwaarde aan het spel. Overal waar je kijkt in de levels zie je slechtgevormde objecten, smakeloze texturen en talloze andere onfraaie dingen. De turtles en de vijanden zijn met hun cellshaded uiterlijk iers beter afgewerkt, maar tijdens de ingame filpjes is het nog steeds huilen met de pet op. Enkel de beweging van de turtles zijn echt geslaagd te noemen, maar dan moet je wel het ontbreken van lipsynchronisatie erbij nemen. Ook qua geluid is het niet veel soeps. De muziek bestaat uit een aaneenrijging van repetitieve rockdeuntjes en het woord repetitief kan ook gerust gebruikt worden voor de sound effects die je hoort tijdens het spelen. Het enige positieve aan het geluid is dat de teksten van de filpjes ingesroken zijn.

Laten liggen die handel!

Over het algemeen kunnen we dus besluiten dat dit spel het aankoop niet waard is. Het ziet er niet uit, de gameplay is bijzonder eentonig en saai en het geluid is zeker niet geweldig te noemen. Men heeft wel getracht om het ‘speelplezier’ iets te rekken, aangezien je ook met zijn tweeën heel de singleplayercampagne kan doorvechten. Of je kan het tegen elkaar opnemen op zijn Mortal Kombat, maar dan welliswaar met een beperkt aantal moves. Kortom: Laten liggen die handel…

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review