in

FIFA Street 2 (PSP)


Straatvoetbal is helemaal in tegenwoordig. Het gewone voetbal wat vroeger op de straten werd gespeeld verdwijnt. Een simpele poort is al een panna geworden en het gaat er niet meer om wie de meeste goals scoort, maar wie de beste skills in huis heeft. EA speelt hier handig op in met het tweede deel, maar wel het eerste op de PSP, van FIFA Street.

Als voetbalverslaafde ben ik normaal gesproken niet zo gek op al die fantastische trucs die die gasten doen. Zeker in een belangrijke wedstrijd kan ik me er kapot aan ergeren, zeker als het nog eens balverlies oplevert ook. Toch kocht ik FIFA Street 2 voor mijn PSP. Waarom weet ik eigenlijk niet, het was een ingeving en ik wilde dit spel ook wel eens uitproberen. Deel 1 heb ik eigenlijk nooit écht gespeeld, dus was ik erg nieuwsgierig.

Rule them all!

Zo, ik doe de schijf erin en update m’n Firmware even naar versie 2.6. Das mooi meegenomen, en ik werd alleen maar blijer want het spel was zo opgestart. Als newbie in FIFA Street koos ik als eerste maar even voor een oefenwedstrijdje. Ik druk op ‘Game on’ en sta binnen een halve minuut oog in oog met Ronaldinho en Rooney. Helaas waren de graphics wel een stuk minder dan ik gehoopt had. Toch speelt het erg lekker. Het is simpel, en wel een beetje onrealistisch. Maarja, we spelen FIFA Street niet om het realisme…

Tot mijn eigen verbazing won ik de eerste pot, en al draaiend en ”panna-end” ging ik door daar naar een ander speltype: ‘Rule the Street’. Even mijn eigen mannetje gemaakt, uiteraard naar zijn evenbeeld die aan de knoppen zit, en een team oprichten. Je begint uiteraard met slechte spelers. Maar hoe verder je komt, en punten verzameld, des te betere spelers je kan kopen. Ik zit nu op 61% van mijn avontuur op Rule the Street en er lopen mennekes als Cech, Eto’o, Kuyranyi en Cafú in mijn team rond. Toch kan deze mode op den duur gaan vervelen. Het is telkens hetzelfde principe: 7 wedstrijden in een stad spelen en dan de stadcup veroveren. Er zijn elf steden beschikbaar, waaronder onze eigen hoofdstad Amsterdam.

Geen Robben of Van Persie; wel de Ronaldo’s, Rooney’s en Riquelme’s

Helaas ontbreken onze eigen mannen van Oranje in FIFA Street. Maar ach, wij staan toch niet zo bekend om onze trucendozen en dus vermaak ik me prima met de andere spelers. Het is heerlijk om met Ronaldinho vette acties te maken, tegenstanders gek te spelen en uiteraard ook mooie goals te maken. De tricks die je geunlocked hebt komen in het ‘Trick Book’ terrecht zodat je de controls nog even terug kan vinden.

De muziek tijdens het spelen (van wedstrijden, maar ook in de menu’s) is erg goed en opzwepend. Ook tijdens de zogenaamde Gamebreakers is het geluid goed. Een Gamebreaker krijg je door een bepaald aantal punten te halen met je tricks en dergelijke. Bij een Gamebreaker word je schot in slow motion afgevuurd (letterlijk) en dat leid vaak tot goals.

Als je even geen zin heb om verder te gaan met je ‘Rule the Street’ avontuur kan je natuurlijk altijd even snel toernooitje (‘Street Journey’) spelen. Ook leuk is het om een minigame te spelen. Hoeveel goals scoor jij in 2 minuten? Of hoe goed is jouw richtinsgevoel in ‘Sharpshooter’? Leuk, maar ook dat heb je op een gegeven moment wel gehad.

Er zit ook een online mode bij, die heb ik (nog) niet kunnen uittesten.

Po(o)rt

Ik heb gelezen op ons geliefde IG forum dat FIFA Street 2 voor de PSP een port is van deel 1 op de PS2. Helaas, ik kan er niet echt rouwig om zijn aangezien ik zoals eerder gezegd het eerste deel amper tot niet heb gespeeld. Toch moet je dit zeker in je achterhoofd houden, mocht je deze game willen kopen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review