in

Half-Life 2 (PC)


Half Life 2 is de opvolger van een van de beste PC games allertijden. En, zoals een groot-budget game vervolg, beloofd Half Life 2 een grote spel ervaring te zijn. Dit is een geweldig, en een technisch praaltje. Het is een waardig vervolg op Half Life uit 1999. De orginele Half Life was een instant-classic, mede te danken aan de verhaallijn, en voor die tijd geweldige graphics. Je speelde als Gordon Freeman, een wetenschapper die tests uithaalt. Er gaat iets fout en je vecht niet veel daarna tegen vreemde wezens uit een andere demensie. Aan het eind van Half Life word je ingehuurd door de mysterieuze G-Man, Half Life 2 speelt zich af na een aantal (niet bekende) jaren na Half Life. Je word geplaats op aarde door de G-man, waar de wereld is veroverd door de Combine, een groep die de wereld overheerst. Alweer, stap je in je beroemde Hazard-Suit en zul je tegen een arsenaal aan vijanden vechten.

Valve maakt een onvergetelijke game

De game maakt gebruik van de nieuwe Source engine, die ervoor zorgt dat alles beweegt, zoals het hoort te bewegen. De wereld ziet er goed uit, en de character-models zijn in elke detail bewerkt. Ook zijn er uiteraard wapens, zoals de Sub-machine gun en de Crowbar. Ook zijn er een handvol nieuwe wapens aan toegevoegt zoals de Gravity-Gun, je kunt hiermee een aantal voorwerpen optillen en weg schieten. Ook heb je de beschikking over een groep genetisch-gemanipuleerde insecten, die nadat ze tegen je keren voor je zullen vechten.

Er zijn sommige stukken uit HL2 waaruit lijkt dat ze direct zijn genomen uit Half Life, en er zijn ook een aantal Deja-vu momenten. De gameplay formule werkt goed, en je zult veel vijanden tegenkomen. Van Combine soldaten tot Scriders (soort van Spin-tanks). Tussen de strijd door zul je ook best wel veel (niet al te moeilijke) puzzels moeten oplossen, deze maken goed gebruik van de nieuwe Source engine. HL2 introduceert ook voertuigen, 2; een Highspeed-Buggy, een een Airboat, deze stukken van het spel geven je een enorme visual-rush.

Het verhaal, de characters

Het verhaal neemt plaats in een paar interessante plaatsen, denk hierbij aan City 17, een stad die volledig word gecontroleerd door de Combine. En Ravenholm, een verlaten dorpje waar zombies leven, en veel vallen zijn gezet door een gekke Priester, overall geeft HL2 een grote wereld om te ondekken.

De gezichts animaties zijn behoorlijk goed uitgevoerd, als iemand praat overuigt het me alsof echt iemand tegen me aan het praten is. Ook zijn er goed ingesproken stemmen bij HL2. Je zult ook veel bekende, en nieuwe characters tegenkomen. Zoals Barney, je oude vriend uit Black-mesa, ook veel nieuwe characters zoals Alyx, een athletieke vrouw die helpt in de oorlog tegen de Combine. Helaas, naast dat HL2 zoveel goede dingen bezit zijn er ook een aantal misstappen. Het overall verhaal klapt uit als een teleurstelling, als je een persoon bent die graag vragen beantwoord ziet worden zul je niet veel kennis opdoen uit HL2’s verhaal. Het einde van HL2 stelt (meer) vragen open, en het blijkt dat het spel een klein stukje is uit een veel langer verhaal.

‘Goed, slecht, ik weet het niet.’

Het verhaal blijkt teleurstellend, en de meeste vijanden zijn makkelijk te verslaan. Terwijl er wel wat enge vijanden zijn, zoals de Antline Queen, een 3m hoog insect. Je zult er veel lol aan beleven als ze je achtervolgt. Naast de Singleplayer mode is er ook veel meer te beleven.

Je kunt Counter Strike: Source spelen, een ge-update versie van de #1 online shooter ter wereld. Met updates voor maps zoals Dust, en Office. Naast de grafische update is er niet veel veranderd, en is het uiteindelijk hetzelfde spel. Ook moet je gebruik maken van Steam. een programma dat je moet(!) runnen als je Valve games wilt spelen. Dit kan irritant zijn, maar ik vind het best handig. De game is niet slecht, maar het is ook niet een perfect spel. Het is een goed spel, die veel eer verdient.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review