in

MapleStory (DL)


Iets nieuws voor mij is om MMORPG’s te reviewen, maar het leek mij wel eens leuk om uit te proberen. Ik ga het namelijk hebben over MapleStory, een gratis MMORPG. Maplestory bevat veel leuke elementen en is 2d. Wat de pret zeker niet drukt! Het spel bestaat alweer een paar jaar en heeft ondertussen duizenden spelers. Wat maak Maplestory nou zo leuk?

Deze recensie is geschreven over Global maplestory(EU/USA)

Create je Character!

Bij zo een beetje alle MMORPG’s is het de bedoeling je eigen mannetje in elkaar te zetten, zo ook bij Maplestory. Als je eenmaal een account hebt aangemaakt, word je gevraagt om een personage aan te maken. Aan de bouw van je mannetje kun je echter niet al te veel doen, maar toch heeft Wizet er wat dingen in verwerkt als het kiezen van je eigen stijl haar, gezicht en huidskleur. Je hebt maar weinig keuzes, maar dit drukt de pret zeker niet. Eenmaal je poppetje naar jouw stijl aangepast, moet je je stats instellen. Iets wat bij Maplestory een zeer gevoellig taakje is, want als je 1 punt mist bij bijvoorbeeld INT(intelligence) en je bent een magician, dan mis je op latere levels wel zo een 20 damage!

Bedenk dus goed wat je wilt worden! Je kunt kiezen uit Warrior, Magician, Thief en Archer. Deze jobs takken zich later uit in gespecialiseerde soorten,waar ik later wat over ga vertellen. Nadat je je poppetje gecreëerd hebt kom je op een eiland genaamd “Maple Island”. Je avontuur gaat nu echt beginnen!

De Wereld

Zoals ik al gezegd heb, heb je een begin je op een eiland genaamd “Maple Island”.Dit is een begin eiland en daar ben je zo vanaf, daarna kom je op Victoria Island. Dit eiland bestaat al sinds het begin van Maplestory en wordt dan ook gezien als het centrale eiland. Op dit eiland vind je verschillende monsters, npc’s en natuurlijk super veel andere spelers. Het leuke van maplestory is dat, zoals bij veel andere MMORPG’s wel, de monsters niet oplopen qua levels, het is dus niet dat hoe verder je komt hoe hoger de levels van de monsters. Ik wil niet zeggen dat dit helemaal niet voorkomt, maar het is meestal gewoon bepaalde caves waar wel hoge level monster zitten. Hier loop je dus ook gemakkelijk in als je nog een beginner bent. Pas dus op! Naast Victoria Island heb je nog andere eilanden, zo heb je Florina beach, een eiland die je vanaf Victoria Island kunt bereiken. Dit eiland is eigenlijk alleen voor trainen, verder valt er niet veel te doen op dit eiland. Naast Florina Beach heb je ook nog een eiland genaamd Ossyria. Dit eiland kun je vergelijken met Victoria Island, hier lopen echter alleen monsters van hoog level rond. Op Victoria Island heb je vier steden(in totaal overigens zes, twee representeren geen job) die elk een bepaalde job vertegenwoordigen.

Leuke aanvallen?

Ik heb al eerder verteld dat je stats heel erg veel uitmaken bij Maplestory.

Ik ga me nu richten op de skills en de vervolgen van de Jobs. Elke job heeft uiteraard haar eigen skills. Zo begin je bij archer met een paar archer skills, mage een paar mage skills, warrior een paar…. Etc. Ook de skills zijn heel erg belangrijk bij maplestory, omdat je daar afhankelijk van bent later als je je tweede en derde job kiest. Ik zal het spreekwoord nog maar eens gebruiken, een goed begin is het halve werk, dit geld dus ook in maplestory. Wil je weinig zorgen later, dan zorg je dat je geen fouten maakt in de keuze van je skills. En dan jullie vraag, hoe doe ik het dan goed? Dit is in het begin natuurlijk heel moeilijk, maar ik raad je aan om een site als sleepywood.net raad te plegen, omdat je hier later alleen maar profijt van hebt. Verder zien de aanvallen er heel goed uit. Het mag dan allemaal wel 2d zijn, maar dit maakt het er zeker niet lelijk op! Op het begin zullen de aanvallen er nog niet fantastisch uitzien, maar dat doen ze zeker wel als je eenmaal je tweede job heb gekozen. En al helemaal wanneer je je derde job hebt gekozen. De tweede en derde job zijn te doen op lvl 30 en lvl 70. Een minpunt is wel dat maplestory zuigt in het party systeem, alleen levelen is effectiever, wat wel heel erg jammer is.

Ook is het in Maplestory niet mogelijk op te Pvpen(Player tegen player vechten) en dus wordt het Guildsysteem waar ze mee bezig zijn overbodig.

2d? drukt dat de pret niet?

Het antwoord is voor mij een keiharde nee. Het 2d spelen irriteert mij helemaal niet en drukt de pret ook zeker niet, al was 3d wel beter geweest. Echter denk ik dat 2d gewoon bij dit spel hoort. Het spel heeft een leuke community, sfeer en er is genoeg te doen voor elk level. Met deze pluspunten wordt het 2d gewoon te niet gedaan, want het blinkt gewoon uit in bijna elk ander aspect. Iets wat misschien wel de pret drukt, is dat je soms een speler door de lucht ziet vliegen. Dit heet “grafity hacken” en bederft het spel af en toe wel. Gelukkig heeft wizet gekozen om GameGaurd erbij te halen, althans bij de europese/amerikaanse versie. Hierdoor wordt cheaten moeilijk, al is het nog steeds mogelijk. Het 2d is overigens wel een voordeel voor de mensen met een wat zwakkere pc! Het eist immers weinig van je computer!

Quests en shops

In maplestory heb je, zoals wel te verwachten bij een MMORPG, heel veel quests. Je hebt wel voor elk level, een bepaalde quest en die helpen je ook heel goed.

Door de quests verdien je handen vol geld en kun je allerlei dingen kopen. Het is dan ook zeer aan te raden quests te doen, dit scheelt je niet alleen handen vol geld, maar bezorgt je ook handen vol geld. Zoals ik al zei kun je met veel geld, allerlei dingen kopen. Van level 1 tot 30 kun je eigenlijk al je spullen uit de winkel plukkken, tenzij je natuurlijk een verhoogd wapen wil, dan moet je naar Peron(kan gezien worden als de hoofdstad van Victoria Island). Daar zijn meestal veel spelers te vinden die wat te verkopen hebben, waardoor je daar de beste spullen voor een strak prijsje kunt kopen. Ook voor level 30+ moet je hier zijn om de juiste dingen te kopen. Een andere optie is om naar Ossyria te reizen, want daar verkopen shops wel de spullen voor mensen die hoger als 30 zijn. Dit wordt echter niet vaak gedaan, omdat het veel reizen is en het is er ook nog eens duur!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review