in

Phoenix Wright: Ace Attorney (NDS)


“Stilte!”De rechtzaak kan beginnen!”Is de aanklager klaar?”Ja.”De stem van de rechter bulderede door.Is de verdedeging klaar?” Ja meneer.” De rechtzaak begint nu!” Aanklager, breng uw eerste getuige!”Getuige, komen!” De getuige stond op. “Vertel wat het probleem is.” Wel, het probleem is…. dit spel!” De getuige liet een DS spel zien. “Dit is een normale rechtzaak!” Geen spelletjes!” Maar dit is bewijsstuk nummer 1!” Leg dat eens uit……..!”

Waarom dit spel niet orgineel is!

“Wel, het gaat om deze game.” Een wat?” Vroeg de rechter verbaasd. Een game, een modern woord voor videospelletje.” Bedankt voor de uitleg, aanklager.” Zei de rechter.” Getuige, vervolg uw uitleg.” “Deze game is de oorzaak van deze rechtzaak.” De naam luidt: Phoenix wright: ace Attorney.” Het is uitgegeven door Capcom/ Nintendo, en gemaakt door producties studio 4.” En wat is het probleem?” Vervolgt de rechter. “Sommige beweren dat deze game orgineel en nieuw is, maar dat is een leugen!” In de zaal kwamen verbaasde reacties. Stilte!” Stilte! Schreeuwde de rechter. “Kunt u dit bewijzen?” Jazeker, uw eerbiedigheid.” Laat de andere bewijsstukken komen!” Kijk!” Dit zijn spelletjes.” Wat is daar bijzonder aan?” Vroeg de rechter. “Dit zijn de vorige delen van dit spel!” Deze delen hebben nooit Europa of Amerika gezien!” Ze zijn alleen uitgekomen in Japan en China!” De rechter keek verbaasd. “Met dit bewijs heeft u de rechtzaak gesloten!” Iedereen die tegen deze stelling was, verklaar ik schuldig!” Bang! De hamer van de rechter werd op het bureau geslagen. “Hiermee is de rechtzaak gesloten!

Gameplay

En dat is het. Zo gaat het ook in Phoenix wright. Getuigen houden hun verklaringen, en jij zoekt fouten. Soms moet je bewijs tonen om duidelijk te maken dat je gelijk hebt. Het gaat er dus om dat je de rechtzaak wint. Dit doe je dooor op verschillende locaties bewijs te zoeken en getuigen te ondervragen. Heb je eenmaal gewonnen, begint een nieuwe episode. In totaal zijn er 5 episode’s. De gameplay van de episode’s is simpel. Eerst krijg je een filmpje van de misdaad, vervolgens vraagt de aangeklaagde je om hulp. Je onderzoekt de plaats van de misdaad, ondervraagt getuigen en lost mysteries op. Dit gaat allemaal via de Touch screen. Dit word gedaan via een aantal stappen: 1. Kies een locatie. 2. Kies een doel, praten, voorleggen, onderzoeken of weggaan. 3. Zoek met het Touch screen naar aanwijzingen. Hierdoor is er weinig gameplay beschikbaar, en kom je door kies en klik een heel eind. Zelf s als je de domste keuze maakt, kom je al gauw op het rechte pad terug. De rechtzaken zijn anders. Eerst roept de aanklager een getuige. Die houdt zijn verklaring en JIJ zoekt naar fouten. Dit doe je door ze onder druk te zetten of bewijs te tonen. Heb je die fouten gevonden, dan wijzigt de getuige zijn praatje, of word een nieuwe getuige geroepen. Onder druk zetten kan door simpelweg op het “Pressvakje” te drukken, of als je compleet in de sfeer wil komen, Y indrukken en “Hold it!” in de microfoon te brullen. Bewijs tonen kan door present in de drukken en het bewijsstuk te selecteren, of Objectoin! in de microfoon te schreeuwen. Allemaal erg leuk uitgewerkt.

The last episode!

“Stilte!” Brult de rechter. “Advocaat, waarom start u de “Orginele gamezaak” opnieuw?” Omdat ik nieuw bewijs heb, uwe eerbiedigheid.” Kijk, dit spelletje, genaamd: Gyakuten Siaban.” ( Wat “Omkering van het vonnis”betekent.) Een spel uit deze serie.” Wat is daar mis mee?” Vroeg de rechter. “Kijk deze rechtzaken eens.” Bijna allemaal hetzelfde als in Phoenix Wright.” Inderdaad, maar de vijfde episode dan?” De vijfde is een nieuwe, speciaal voor de DS ontworpen zaak!” Mijn vraag is: waarom verzweeg de getuige dit?” U hebt gelijk.” Ik spreek uw getuige vrij, en die andere de cel in!” Ha!”

De DS episode

De laatste episode, genaamd: “Rise of the ashes” is speciaal voor de DS ontworpen, en alle functies worden goed benut. Denk aan dingen als punten verbinden, poeder op het scherm brengen en wegblazen en vloeistof rondspuiten. Daarom duurt deze rechtzaak wel minstens 10 uur(!) De eerste rechtzaak ongeveer een uur, want dat stelt de Tutorial voor, de tweede ongeveer 2 uur, de derde 3, de 4 ongeveer 4 a 5 en de 5de wel 10. Daarom biedt deze game ongeveer 20 uur fun!

Graphics

De graphics zijn cartoonachtig, en gaan erg vloeiend. 3D is het niet te noemen, aangezien op een video in de laaste zaak het enigste 3D stuk zit. De personages zijn wel erg grappig en aansprekelijk, en de locaties erg verschillend. Dus van prima kwaliteit. Het is geen minpunt, maar ook geen pluspunt. Het is gewoon leuke Japanse stijl. ( Dat de rechtzaken vaak grappig in elkaar zitten, komt omdat het een Japans spel is.) Ondanks de moordzaken die je doet, is dit spel totaal niet eng. De dood van de slachtoffers is eerder leuk!

Conclusie

Wat vind ik eigenlijk van dit spel? Er zit weinig gameplay in, maar is dit een minpunt? Andere games met deze games zoals Sprung werden afgekeurd, maar Phoenix Wright heeft veel andere pluspunten die je eerder in een soap verwacht. Aansprekende personages, leuke sounds en uitgebreide omgevingen. De sounds in de rechtzaak zijn alsof je een Beat-em-up speelt. Daardoor lijkt deze game een film waarin je zelf meespeelt, en dat is fun!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review