in

Mario Superstar Baseball (NGC)


Mario en kornuiten hebben al eens eerder laten zien hoe goed ze konden golfen, karten en tennissen, maar nu richten ze zich op iets totaal anders. Ze gaan honkballen. En met ze bedoel ik meer dan 50 personages. Van Mario tot Bowser, van Waluigi tot Parakoopa. Na het Wereld Kampioenschap Honkbal wat zomer 2005 ons kikkerlandje aandeed kunnen we de honkbalkoorts dus gaan voortzetten op het veld met Mario, Luigi, Wario, Yoshi en de hele mikmak. Overigens verwacht ik niet dat veel mensen echt zitten te wachten op de game, al verkoopt een game met Mario in de naam vaak wel goed. Natuurlijk zullen er de nodige fanboys zijn die deze game meteen in huis gaan halen, maar dat doen ze om Mario en niet om het honkbal. Ik daarentegen doe het voor beide. Deze Mario Superstar Baseball recensie schrijf ik op punt van de aanwezige modi, die ik voor jullie helemaal uit zal wonen om een zo goed mogelijk beeld over deze game te schetsen.

Exhibition Game

In deze mode is het de bedoeling dat jij en je team het opnemen tegen een willekeurige tegenstander. Die tegenstander kan de CPU of een mens van vlees en bloed zijn. Natuurlijk is het leuker om iemand van vlees en bloed volledig af te drogen door hem helemaal weg te slaan. Zoals te verwachten bij een Mario sportgame zitten er de nodige powershots bij voor zowel de slag als veldpartij. Van een fireball die enorme snelheden haalt tot een banaanbal die over heel het veld heen draait het is allemaal erg grappig. Je kan deze powershots echter niet ongelimiteerd gebruiken. Na een aantal powershots is de koek op en zal je nieuwe powershots moeten verdienen door goede acties.

Je kan je team naar eigen smaak aanpassen. Ga je voor krachtpatsers als Bowser en Donkey Kong, voor de technische skills van Peach en Waluigi of kies je gewoon een mengeling van dit alles? Je kan 9 teamleden kiezen, dus combinaties zat. Roekeloos kiezen is echter niet zo slim. Zet je Peach bij Bowser in het team dan zullen ze bij een actie vaker fouten maken. Ze gooien bijvoorbeeld langs elkaar heen. Zet je Peach bij Toad dan kunnen er mooie acties uitrollen. Denk dus na over je teamopstelling voor je gaat spelen.

Naast het samenstellen van je team is het ook mogelijk om een stadion te kiezen. Te weten: Mario Stadium, Peach Garden, Wario Palace, Yoshi Park, Donkey Kong Jungle of Bowser Castle, Elk van deze stadia, met uitzondering van Mario Stadium, hebben wel wat maffe obstakels. Zo heeft Peach Garden allemaal blokken in de lucht hangen en Yoshi Park last van vleesetend onkruid. Je kunt natuurlijk ook kiezen of je 9 innings wil spelen of gewoon wat minder, of je zelf het veld en de honklopers wil bedienen en hoe sterk je de eventuele CPU wilt maken.

Challenge

De tweede mode is de story mode, ook al is er van een goed verhaal weinig spraken. Je kan kiezen of je met het team van Mario, Yoshi, Peach, Donkey Kong of Wario wilt spelen. Je team is aan het begin nog niet echt bijzonder, want er zitten eigenlijk maar twee heel nuttige spelers in. Met zo’n team kan je het ‘natuurlijk’ niet winnen tegen het team van Bowser. En dat is nou juist de bedoeling. In de wedstrijden tegen andere teams zijn kleine missies geïmplementeerd. Zo’n missie houdt vaak in dat je een honkslag moet slaan of de tegenstander in drie slagmensen uitmaken. Het klinkt makkelijk, maar dat is het niet. Het is ook niet moeilijk, maar je zal altijd zien dan je bal wordt gevangen of je met drie slag aan de kant wordt gezet. Lukt het wel dan krijg je vlaggen. Mocht je vlaggen hebben verzameld en de wedstrijd winnen dan sluiten enkele van de verslagen tegenstanders zich bij jouw aan. Zo bouw je dus langzaam een sterker team op. In de challenge mode heb je ook de kans om wat minigames te spelen. Daar verdien je munten mee en daarmee kun je upgrades voor de volgende wedstrijd kopen. Verwacht hier echter niet teveel van. Na vijf echte gewonnen wedstrijden ben je klaar om het tegen Bowser op te nemen. Win je dan heb je het niveau uitgespeeld. Er zijn in totaal maar vier niveaus dus als je alle minigames speelt en alle characters vrij wilt spelen dan ben je in zo’n 8 uurtjes zeker wel klaar. Of je moet behoefte hebben om wat irritante opdrachtjes te doen om van je speler een superstar te maken. Ik had het nadat ik van Boo een superstar had gemaakt wel gezien. De challenge mode duurt dus niet heel lang, is niet heel bijzonder, maar gelukkig zijn er meerdere modi in het spel gestopt.

Toy Field

In de mode Toy Field gaat het erom wie de meeste muntjes vergaart. Dit doe je door mensen uit te maken, of een van de bijzondere vlakken op het veld te raken. Het ligt een beetje tussen minigame en exhibition mode in. Het niet veel meer met honkbal te maken, maar dat maakt het er niet minder leuk om. Een homerun sla je hier door een vakje met daarop ‘HR’ te raken. Hetzelfde geldt voor een 1-, 2- of 3-honkslag.

Het blijft tot de laatste slag spannend, want raak je een vak met een vraagteken, dan zou dat zo maar eens slecht met je kunnen aflopen. Toy Field is een leuke toevoeging aan de game, het speelt lekker en vooral de multiplay is erg vermakelijk.

Minigames

Er zijn in totaal zeven minigames. De leukste vind ik de Bob-Omb Derby een soort homerun-derby. Een slagmachine vuurt steeds weer verschillende bomballen op je af. Van snelle kleine bommetjes tot grote logge bommen. Het is de bedoeling dat je ze goed raakt en dat ze uit het stadion worden geslagen. Als het lukt spat de bombal uit elkaar, wat een mooie vuurwerkshow oplevert. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk punten te vergaren. Het aantal toegewezen punten is gebaseerd op de afstand waarmee je de bal uit het veld ramt en de soort bom die je uit het veld ramt. Een andere leuke minigame is Wall Ball. Er komen dan een aantal muren voor de werpersheuvel die jij kapot moet gooien. Je krijgt punten voor elke muur die je hebt gesloopt en bonus punten als de laatste muur een glazen muur was met een muzieknoot. Echter, als je de Bowsermuur als laatst omgooit worden je punten gehalveerd.

Overige

Er zit ook een practice mode in dit spel. In deze mode kun je de controls van de game onder de knie krijgen. Dit is niet heel moeilijk, want er zitten geen rare knoppencombinaties in het spel. Je kunt je werp snelheid goed afwisselen met de duur dat je de A-knop ingedrukt houdt en ook het slaan is gemakkelijk onder de knie te krijgen. Ook leer je hoe honken te stelen en ballen de vangen.

Mocht je na het spelen van minigames en wedstrijden nieuwsgierig zijn naar alle highscores en resultaten dan is er de records mode. Hierin kun je nalezen wat de highscores zijn en wat de slaggemiddelden zijn van de spelers.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review