in

Grand Slam Tennis


Het is Nintendo weer gelukt. Voor de tweede keer in mijn leven ben ik gevallen voor de charmes van een apparaat waar ik in eerste instantie niets mee te maken wilde hebben. Eerst was het de Nintendo DS Lite (in combinatie met New Super Mario Bros.) die mijn hart stal en sinds vorige maand ben ik ook helemaal overstag gegaan voor de Nintendo Wii. Zodra ik maar even tijd heb, speel ik allerlei games waarbij ik ook maar een beetje lichaamsbeweging oploop. Eén van die games is nog steeds Wii Sports, een game die gratis bij iedere Wii-console geleverd wordt. De tennisgame in Wii Sports is leuk, maar inmiddels heb ik een betere optie gevonden. Grand Slam Tennis verbetert namelijk alles wat het tennissen in Wii Sports fout deed.

Op de eerste plaats is Grand Slam Tennis een volwaardige tennisgame, in tegenstelling tot Wii Sports’ tennis. EA heeft echt een heleboel bekende tennissers uit de kast gehaald en is ook niet zuinig geweest met de licenties. Je kunt in Grand Slam Tennis namelijk alle Grand Slam-toernooien spelen: de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open. Verder is het ook mogelijk om de tennisgame online op de Wii te spelen, zowel in het enkelspel als in het dubbelspel. Het serieuze werk dus, waar iedere tennisliefhebber met een Wii op voorhand al voor zal zwichten.

Daarnaast ziet Grand Slam Tennis er gewoon een stuk leuker, uitgebreider en gezelliger uit dan Wii Sports. Dat komt niet alleen door de cartoony gelijkenissen van spelers als John McEnroe of Roger Federer, maar ook de sfeervolle ambiance van de diverse tennisbanen. Tijdens een Grand Slam-toernooi speel je namelijk op diverse banen, waarbij je in de eerste rondes voornamelijk op de minder grote en belangrijke courts zal serveren. Centre Court is namelijk alleen weggelegd voor de groten der aarde en dus zul je de finale moeten halen om hierop te kunnen spelen.

De MotionPlus, het nieuwe hebbedingetje van Nintendo dat ervoor moet zorgen dat je bewegingen één op één gekopieerd worden in de game, is een leuke toevoeging bij Grand Slam Tennis, maar niet meer dan dat. Het maakt het tennissen namelijk niet realistischer of nauwkeuriger, maar wel een stukje moeilijker; je slaat eerder een bal mis of uit en komt vaker in de problemen wanneer je een backhand gebruikt in plaats van een forehand (of andersom).

Maar ook zonder de MotionPlus is Grand Slam Tennis nog steeds uitdagend op het gebied van gameplay. Je kunt namelijk echt verschillende soorten slagen uitvoeren door de Wii-mote steeds net iets anders te bewegen. Een korte slag naar het scherm toe levert bijvoorbeeld een slice op, terwijl een normale slag in combinatie met de A-knop een dropshot afvuurt op je tegenstander. Met de Nunchuk aangesloten kun je bovendien ook de bewegingen van je speler besturen, waardoor Grand Slam Tennis nog minder aan gaat voelen als een doorsnee minigame voor de Wii.

Grand Slam Tennis heeft me echt weten te verrassen. De visuele stijl is leuk en perfect voor de Wii, het heeft alle licenties die je wilt hebben als tennisfan en speelt ook nog eens erg lekker. De MotionPlus en de mogelijkheid om met de Nunchuk je speler te laten bewegen zijn ideaal voor de fanatieke tennisser en gamer, terwijl je zonder die twee dingen juist een relaxte tennisgame overhoudt voor de minder ervaren speler.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De hoogste tijd voor Ratchet & Clank om te tijdreizen

GTA-kloon Car Jack Streets nu beschikbaar