in

Pokémon XD: Gale of Darkness (NGC)


Al sinds de verschijning van de eerste RPG Pokémon game op de GameBoy wachten Pokémonfans op een echte 3D versie van het spel met de zakmonstertjes. Maar tot dusver is er nog nooit zo’n spel gekomen. De Pokémon Stadium games op de Nintendo 64 waren een stap in de goede richting, met 3D gevechten, maar nog zonder RPG elementen. Pokémon Collosseum kwam dichtbij de 3D pokémon RPG, maar miste een paar fundamentele elementen, zoals wilde pokémon en goede gelegenheden om de pokémon te trainen. Nu is er weer een nieuw Pokémonspel op de Gamecube.

Gaat deze game ons uit ons lijden verlossen?

Het spel begint aardig wanneer je de disc in je Cube stopt. Een spannende soundtrack komt je tegemoet, wanneer je het eerste venster opendoet. Na een net zo spannend openingsfilmpje met in de hoofdrol Shadow Lugia ( die trouwens ook de voorkant van de doos met zijn aanwezigheid vereert ) mag je aan de slag. Je speelt met een jochie die de zoon is van een Pokémonexpert en toevallig een Pokémontrainer wil worden.

Maar dan…..Na vijf jaar van rust is daar Cipher weer, de criminele organisatie waarmee je in Pokémon Collosseum juist hebt afgerekend. Terug van weggeweest! Opnieuw veranderen zij normale Pokémon in ‘’Shadow Pokémon’’. Pokémon die door toedoen van Cipher boosaardig zijn geworden.

Jouw vader, de Pokémonprofessor, wil deze Shadow Pokémon weer normaal maken en daarvoor heeft hij een ‘’snag machine’’ gemaakt. Hiermee kan hij Shadow Pokémon stelen, om ze daarna te behandelen.. Cipher komt daar echter achter en ze ontvoeren de professor. Dapper als jij bent ga je er met de snag machine achteraan! Dit is de story in een notendop.

Cipher peon would like to battle!

Klinkt niet slecht toch? Jammer genoeg komt er na het begin niet denderend veel verhaal bij. Dit komt doordat de gameplay voornamelijk bestaat uit het knokken met leden van Cipher. Want dat is waar het ook weer in dit spel om draait. Net als in Pokémon Collosseum komt het niet neer op goede Pokémon uitzoeken om ze daarna rustig te trainen, maar gewoon battle na battle uitvechten. En dat gaat op den duur goed vervelen.

Als voorbeeld: Je komt in een geheime basis van Cipher om een voorwerp op te halen. Eerst kom je een Cipher Peon tegen, waartegen je moet vechten. Als je hem hebt verslagen loop je verder. Na een paar stappen kom je weer een Cipher Peon tegen, je verslaat hem, loopt verder, komt er nog een tegen enz. Tot je uiteindelijk bij de laatste verdieping van de basis komt, waar je tegen een hoge pief mag vechten. En dan op naar het volgende gebouw….

Is dat alles?

Nee, gelukkig is er meer te doen. Zo kun je je richten op het vangen van zoveel mogelijk Shadow Pokémon, die je dan normaal kunt maken en in je team opnemen. Ook kun je deelnemen aan diverse toernooien die over het spel zijn verspreid. Joepie, nog meer battles!

Dat is namelijk wel een vereiste voor dit spel: Houd je niet van vele en langdradige battles, dan kun je dit spel beter in de winkel laten liggen. Ben je echter zo iemand die niet genoeg kan krijgen van turn-based battles, dan is dit spel een droom die uitkomt!

Multiplayer

Ook deze Pokémongame bevat weer een multiplayer. Als iedereen zijn GBA en exemplaar van Pokémon Sapphire/Ruby/Emerald/Firered/Leafgreen meeneemt, kun je met zijn vieren tegelijk in een grote 3D arena tegen elkaars Pokémon vechten. Uiteraard kun je ook je Pokémon uit de Story Mode daarvoor gebruiken. De Multiplayer is een leuke toevoeging, maar helaas moet je daarvoor dus wel een GBA en gespeeld spel daarvoor hebben. De random Pokémon uit Pokémon Stadium ontbreken helaas weer.

BEELD

Een pluspunt van het spel. Met name de gevechten met de Pokémon zien er erg goed uit.

GELUID

De verschillende deuntjes zijn erg catchy, maar helaas wel erg repetitief.Dat de Pokémon nog steeds de kreetjes uit de oude Gameboy spellen gebruiken is ongelofelijk.

GAMEPLAY

Het is battlen, battlen en nog eens battlen wat de klok slaat. Je moet zelf beslissen of je hier wel of niet van houdt.

LANGE TERMIJN

Met de story mode uitspelen ben je wel een flinke tijd zoet. Spelen tegen vrienden blijft ook lange tijd leuk. Met de speelduur is dus niks mis.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review