in

Wario World (NGC)


Na alle avonturen van wario is hij vreselijk rijk geworden. Toen hij op een van zijn strooptochten de verleiding niet kon weerstaan om een paarse diamant mee te jatten, veranderde al zijn goud in maffe monsters. IK ga er meteen op af, en sla al die stumpers zo weer terug in mijn mooie geldje. zei wario. En zo ontstond Wario World voor de gamecube.

GAMEPLAY:

De gameplay is wel goed. Het geeft echt zon gevoel dat je wario bent en je iedereen aankan. Het is niet moeilijk. Het enige wat je moet doen is een beetje rondlopen en alles wat je voor je ziet neerslaan. Niet echt bepaalt uitdagend dus, maar wel zeer leuk vooral als je niet echt fit bent. Als je ziek bent en geen zin hebt om hoofdpijn te krijgen omdat het zo moeilijk is om verder te komen is deze game ideaal. Hij is zeer leuk, maar niet moeilijk. Zelf heb ik altijd gemerkt hoe vreselijk rot het is om elk stukje steeds maar opnieuw te spelen bij spellen, omdat je steeds af gaat. Wario heeft de checkpoints vaarwel gezegd en een deal gesloten. Elke keer als hij dood gaat kun je weer een leven kopen. (wario: die stumpers zijn gewoon op mijn geld uit!!) Bovendien staan er knoflook automaten die je ook leven geeft. Ook zijn er gaten waar je in kan vallen. Ook dan hoef je niks opnieuw te doen. Je komt dan in een ondergrondse dimensie waarin je dozen kapot moet slaan totdat je een trampoline vindt. (WARIO: Daar zitten ze ook achter mijn goud aan. Zodra ik in dat water komt stuiter ik en daardoor vallen muntjes uit mijn zak. Het ergste is dat die stomme neushoorn-geesten alle muntjes uit me schudden, en ik ze niet eens een oplawaai kan verkopen.)

OMGEVING:

Deze omgeving is zelf gemaakt door wario, was mijn eerste indruk. Hij was de enige waar het om ging. Muurtje te hoog?? Sla een vogel neer en stop hem in de muur, om hem vervolgens als trapje gebruiken.Ook wapens hoeft wario niet zelf bij te houden. Pak gewoon een monster of iets anders zoals bijv. een stene pilaar en draai ermee zo vreselijk hard dat je iedereen knock slaat.

Verder is de omgeving zeer leuk om in te spelen. Met watervallen tot vechtende bomen, van monsters met knuppels tot monsters die je alleen in spiegels ziet. Je komt in deze bizarre dimensie op zeer veel verschillende plekken. Van piramide achtige bouwwerken tot ijsbergen.

Aanvallen:

Het aanvallen is echt wario-stijl. Niet te moeilijk doen met achterwaarse salto’s, maar gewoon zijn dikke lijf gebruiken om iedereen omver te beuken (WARIO: Ik ben niet dik maar gespierd!! STUMPER!!) Verder is natuurlijk een gewone klap aanwezig en een soort van bommetje. Daarnaast heb je nog een ronddraai aanval met een voorwerp of monster en een spring aanval met een monster, maar dat was het wel.

GRAPICHS:

dik in orde.

Monsters:

Monsters zijn zeer leuk. Je komt van alles tegen. Laserkwallen, neushoorns met een knuppel, bommenwerpende schildpadden…

je kunt het zo gek niet bedenken of wario geeft het wel een knal. Ook leuk is dat je de monsters meestal eerst bewusteloos maakt, voordat ze dood gaan. Dan kan je ze nog lekker tegen een ander monster aan gooien.

VERTRAGING:

Omdat je eigenlijk in wario world gewoon langs de monsters weg kan rennen (WARIO: ZO makkelijk komen die stumpers er niet van af) Zijn er dingen die je moet doen. Bijvoorbeeld komt er een koepel om je heen, waar je moet vechten totdat de diamant dood is, zodat de koepel verdwijnt. Ook zijn er stukken waar je niet langs kan zonder iets de doden ( een te hoge muur, een trapje met een monster ervoor enzo.)

En natuurlijk een van de leukste dingen: Springen voor je diamanten.

Hier kom je door met je volle gewicht (WARIO: al mijn spieren!!) en soms met ook een monster vast door luiken te springen. Dan kom je in gestoorde dimensies waar je over blokken moet springen en blokken verschuiven om zo aan diamanten te komen. Deze diamanten zijn nodig om het level uit te spelen

EINDBAZEN.

De eindbazen zijn leuk, maar niet moeilijk. Je hebt ze meestal in een paar keer proberen al gedood. Tog is het zeer leuk omdat je sommige eindbazen op een zeer andere manier moet doden dan de gebruikelijke.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review