in

RollerCoaster Tycoon 2 (PC)


Rollercoaster tycoon (RCT) was een groots succes. Helaas kende ik de game amper want toen was ik nog geen echte gamer. Maar op een succes moest natuurlijk een vervolg komen. Bij dezen een recensie van RCT 2.

Rollercoastertycoon?

Even in het Nederlands, gewoon letterlijk achtbaanmanagement. Nou, dit is niet de goede naam voor zo’n spel vind ik. Het gaat niet alleen om achtbanen. Het is eerder een pretparkmanagment. Je kan van alles bouwen, van achtbanen tot draaimolens en van botsautootjes tot glijbanen. Je hebt een ruime keuze tussen al die dingen. Je moet ook veel verschillende dingen bouwen om je klanten tevreden te stellen. Want anders blijven ze allemaal weg natuurlijk. Je zal ook eettentjes, wc’s, informatiebalie’s en EHBO station’s moeten gaan bouwen. Ze hebben bijna overal aan gedacht. Je kan ook achtbanen bouwen, helemaal naar eigen smaak. Dit is goed uitgewerkt. Je begint ergens met een station en van daaruit ga je een stukje railsbouwen. Beetje bij beetje. Het wordt ook allemaal goed uitgelegd bij een tutorial in het Nederlands. Als je de basis leert kennen, dan kan je de meeste dingen wel doen. De gameplay zit goed in elkaar. Wat wel jammer is is dat je met sommige decorstukken je moeilijk bij een plek kan komen.

Te…veel…bochten

Tycoon

Oftwel dus managment. Die achtbanen zijn niet voor niks. Ze kosten een hoop poen die dingen. Daarom heb je, of entreegeld of je moet voor elke attractie iets betalen. Je moet goed de balans tussen prijs en kwaliteit vinden. Je hebt gelukkig ook al je kraampjes waar ze eten en drinken maar ook ballonnen of paraplu’s verkopen. Je kunt hier slim naar toe werken. Als het hard regent kun je zonder klachten de prijs van de paraplu’s verhogen. Of als het juist heel warm is is het verhogen van de prijs van alle drankjes aangeraden.

Als je echt in de geldproblemen zit of je wilt een grote attractie bouwen dan heb je nog altijd de hypotheek. Ze zullen natuurlijk ook rente vragen. Bij mij kwam je ,zelfs met die hypotheek, door de rente in de schulden. Ik begeon te beseffen waar mijn ouders mee temaken hadden. Als je in de geldproblemen kwam heb je gewoon echt pech. Je kan dus niks erbij bouwen en als je park overvol raakt kan je geen paden erbij bouwen. Erg jammer van dat.

Personeel

Geef toe, je doet het zelf ook. Als je geen prullebak ziet heb je de neiging om gewoon een papiertje op de grond te slingeren. Gelukkig heb je daar conciërge’s voor. In RCT 2 genaamd klusjesmannen. Ze zijn voornamelijk bezig met het oprapen van papiertjes en het opvegen van kots. Daarnaast kunnen ze ook de bloemetjes water geven die ineens niet meer verlept zijn. Ze kunnen vuilnisbakken leegmaken en alhoewel ze er zijn gooien de mensen echt nooit iets daar in. Als laatste kunnen ze het gras maaien, maar dat is echt onnodig. Gelukkig kan je instellen wat ze allemaal doen.

Mecaniciëns, waarom zo’n moeilijke naam. Gewoon de repareervent. De repareervent repareert ,nee geen venten, elke atracctie die beweegt. Je kan bij elke atracctie tijden neerzetten en dan komt de repareervent om de zoveel minuten. Wat wel zo is is dat als er een attractie kapot gaat dat het dan een tijdje duurt voordat de repareervent er naar toe gaat. Vaak zal deze ook een omweg nemen. Duurt natuurlijk veels te lang. Ai, stomme AI.

De politie, erg handig. Het scheelt je een heleboel kapotte banken en dat scheelt je een heleboel geld. Ze pakken bij mij echt niemand op. Maar het vandalisme daalt wel erg.

Entertainers, die mannetjes in een pak. Ze vrolijken de boel flink op en als je ze voor de ingang zet zijn de meeste bezoekers vanaf het begin al blij. Elke entertainer kan van pak wisselen en het is natuurlijk leuk om een sheriff en een boef bij de decorstukken met het wildwest thema te zetten. Ze zijn wel een leuk gezicht op je scherm die entertainers.

Graphics & sounds

Met de Graphics zit het helemaal goed. Het is zelfs voor deze tijd nog best aardig. De ongedatailleerde dingen, daar let je toch amper op.

Ook de sounds zijn prima. Elke attractie heeft de mogelijkheid om een typisch geluidje zoals een rustig water geluidje of een eng horrorgeluid. Het is wel erg vervelend hoe sommige geluiden elkaar overstemmen en dat je klanten allemaal praten.

Gameplay: Zit goed in elkaar. De bereikbaarheid van kleine decorstukken zijn wel wat moeilijk. 8 1/2

Graphics: Heel goed, mooi en vloeiend: 9

Sounds: Mooie geluiden maar ze zitten veelal door elkaar. 7

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review