in

Mario Power Tennis (NGC)


Een tennisspel. Mario en co spelen de hoofdrol! Dat moet wel een goede game zijn… toch?

Modes

Zoals gewoonlijk in mario-spinoffs bevindt er zich geen verhaalmodus in Mario Power Tennis. Om dit gemis op te vangen zijn er drie modi: Exhibition, tournament en mini-games. Hier kom ik later op terug, want het is wel zo handig om eerst de besturing uit te leggen.

De besturing

Het lijkt allemaal puur tennis. Kies je karakter, iemand uit het mario-universum en ga een balletje slaan. Alles lijkt erg basic: Ren met de stick, topspin met A, backspin met B, blabla. Maar dit spel heet niet voor niets Power tennis! Tijdens een rally gaat je racket echter steeds meer gloeien. Wanneer deze glans zijn toppunt heeft bereikt, is het tijd voor een ‘’power shot’’. Een speciale slag, die voor elke karakter verschillend is. Mario tovert bijvoorbeeld een enorme hamer tevoorschijn en Donkey Kong lanceert zichzelf vanuit een kanon tegen de bal. Deze ballen zijn echter ook tegen te houden met een soort ‘’reddend powershot’’. Hiermee kun je elke bal halen, denk aan een boemerangracket van Donkey Kong of Luigi zuigt met zijn stofzuiger de bal naar zich toe. Je kunt een powershot ook met een normale slag terugslaan, maar dan is je karakter een tijdje duizelig en iets trager. Dat is de gameplay in een notendop.

De banen

Naast standaard hardcourt, gras en gravel, kun je ook kiezen voor speciale Nintendo banen met gimmicks, zoals spoken uit Luigi’s Mansion die over de baan zweven en de speler vertragen. Over het algemeen zijn de gimmicks eerder hinderlijk dan leuk, dus zul je al gauw terugkeren naar de traditionele banen.

Singleplayer ( Tournament )

Verwacht niet teveel van ‘’tournament’’. Die zijn namelijk nooit groter dan acht deelnemers, die je afzonderlijk kunt spelen. Geen ranglijst of zoiets dus. Waarom speel je zoiets dan, hoor ik je denken. Om meer karakters voor de multiplayer te unlocken natuurlijk! Dat is de enige reden waarom je dit speltype speelt, of je moet het leuk vinden om alle trophies te krijgen natuurlijk. De AI van de computers is wel goed. In de eerste tournaments heb je nog te maken met spelers die vergeten te slaan, maar al gauw kom je tegenover echte pro’s te staan.

Multiplayer ( Exhibition )

Multiplayer is altijd leuk, maar in Mario Power Tennis is het echt een feestboel. Zeker met 4 spelers zorgen de vrolijke kleuren en sfeer, en de chaotische wedstrijden voor een leuke ervaring. Niets is zo leuk als met zijn vieren vier powershots achter elkaar afvuren. Sterker nog, de multiplayer is de enige reden waarom je dit spel zou kunnen kopen! Natuurlijk kun je ook tegen de computers spelen, maar als je een echte solo-speler bent, is dit spel toch al niet aan jou besteed.

Minigames

Gaap! Wat een saaie minigames zeg. De vloer schoonmaken met waterballen? Honderd ballen zonder misser naar de overkant slaan? Deze minigames lijken eerder op huiswerk dan op funspelletjes.

conclusie

Mario-spinoffs zijn meestal erg leuk en bieden een lange speelduur. Dat gaat voor dit deel niet op. Singleplayer is even leuk, maar na een paar uur heb je het wel gehad. Multiplayer is zeker wel leuk, maar alleen daarvoor koop je een game niet. Er zijn natuurlijk een hoop andere tennisgames op de markt die een veel uitgebreidere Singleplayer hebben, zoals carrières, ranglijsten en echte seizoenen waarin je kunt spelen. Zelfs Mario kan een tennisgame zonder noemenswaardige Singleplayer niet redden!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review