in

Grand Theft Auto: San Andreas (PS2)


Grand theft auto: San Andreas

GTA is altijd al het spel geweest, waar je mensen lekker afschiet, uit hun auto gooit en hem vervolgens jat, spectaculaire missies doet en vervolgens geld verdient. Ook in GTA San Andreas kun je dit doen, het is alleen nog groter geworden!

VERHAAL

Je speelt in GTA San Andreas CJ (Carl Johnson), hij is net teruggekeerd uit Liberty City, omdat zijn moeder is vermoord en al zijn vrienden zitten in problemen. CJ woonde in Los Santos en deze stad staat al bekend om problemen met drugs en bendeoorlogen. Terug in Los Santos dwingen je broer en zijn vrienden je allemaal vervelende klusjes te doen, omdat je was gevlucht. Nadat je overal gewend mee bent geraakt begin je met jouw eigen gang, de Grove Street Family, in ere te herstellen. Dat doe je door gangwars, later meer, te winnen tegen bendes van de Vagos en de Ballas. Later blijken de vrienden van je broer geen echte vrienden te zijn en ze verraden je met de Ballas gang. Je broer gaat in de gevangenis en je vlucht naar de boerendorpjes om geld te verdienen, dat doe je met een pittige vrouw, Katalina, ze is opvliegend, maar je verdient wel even snel geld. Nadat je met Katalina klaar bent, ga je naar het tweede eiland, San Fierro, hier heb je veel missies waar je veel geld mee verdient, hierna krijgt CJ weer een telefoontje van iemand die weet hoe, Sweet de broer van CJ, uit de gevangenis kan komen, wanneer je broer uit de gevangenis is, kan de wraak op de verraders pas echt beginnen!

LOS SANTOS

In Los Santos doe je veel standaard missies, zoals naar een restaurant gaan of een huis in de brand steken, je word eigenlijk gewoon goed voorbereid op het spel. Je doet in Los Santos veel met je broer en zijn vrienden, wat uiteindelijk onzin blijkt te zijn, omdat zij je toch verraden! Dat vind ik niet echt leuk, want je moet ze vaak in leven houden, terwijl je ze ook achteraf gezien had kunnen laten stikken!

Gangwars

In Los Santos staat nog een belangrijk deel apart, je moet gangwars voeren, wanneer je een beetje aan het spel gewent bent geraakt krijg je een missie waar je een gangwar in moet spelen. Je moet bij een gangwar op een paar gangmembers van de Vagos of de Ballas dood schieten en je krijgt in drie “waves” best wel veel gangmembers op je af. Dit is een behoorlijk leuke missie, omdat je lekker veel mensen kan neerschieten en je ook eigen gangmembers meenemen en hun voor je te laten vechten, niet dat ze zoveel voor je doen, want het grootste deel moet je zelf doen en het is ook opvallend dat de tegenstander voornamelijk tegen jou aan het schieten is. Dat is jammer.

SAN FIERRO

In San Fierro begin je al een beetje zelfstandiger te worden, je krijgt meer missies alleen en je hoeft weinig rekening te houden met andere mensen. In San Fierro zitten veel heuvels en dat vind ik behoorlijk stom, omdat je auto wel eens word afgeremd, of omdat je tijdens een missie in 1 keer van een helling afrijdt en er zit een scherpe bocht in, je auto zweeft door de lucht, je krijgt een unique stunt bonus van 500 dollar en je auto ligt in het water, alles opnieuw doen dus.

Las Venturas

De gokstad van GTA San Andreas, hier heb je veel casino’s en word je eigenlijk helemaal aan je lot overgelaten, dat is wel leuk, want dan is het de uitdaging om het te overleven, Las Venturas heeft de meeste missies met veel actie en maakt het daarom ook tot de leukste stad. De missies zijn leuk, omdat zoals ik al heb gezegd, je hier lekker veel kunt schieten.

Veel te doen

Je kunt in GTA San Andreas heel veel doen, zo kun je naar de gym toe, je kunt kleren kopen, naar de kapper toe, tatoeages laten zetten, naar de stripclub gaan en nog veel meer. Dit alles zal je zoveel tijd kosten, maar wat het meeste tijd kost en ook echt het leukste is zal natuurlijk gewoon het ruzie zoeken met de politie zijn! Probeer zoveel mogelijk sterren te krijgen en probeer gewoon de politie te ontwijken, het beste is gewoon met een motor, omdat je dan door alles heen kan, maar af en toe een snelle auto is ook gewoon lol.

Geluid

Het grootste pluspunt in GTA San Andreas is toch echt de radio, zit je lekker in de auto, op de motor, in de boot, helikopter of vliegtuig, je hebt altijd de lekkere radiozenders die je dag helemaal goedmaken. Lekkere praatprogramma’s zoals WCTR of af en toe country muziek bij K Rose, welke radiozender je wilt weet ik niet, maar er is voor iedereen wel een goede radiozender.

Gameplay

Je hebt vrijheid in GTA San Andreas, je kunt gaan en staan waar je wilt als je niet met een missie bezig bent. Het is wel zo dat je op het begin van het spel eerst nog de andere eilanden moet unlocken, want als je anders op die eilanden komt wordt je vermoord, maar voor de rest is op dit gebied nergens over te klagen.

Graphics

Dit is een nadeel aan GTA San Andreas het is niet verbeterd in GTA San Andreas het beeld loopt ook af en toe traag, als je bijvoorbeeld in een Hydra aan vliegen bent bots je ergens tegenaan, je ziet later pas dat je tegen een boom aan bent geknalt.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review