in

Mario Kart: Double Dash!! (NGC)


Als er één game is die me zoveel lol heeft bezorgd… Als er één game is die me honderden uren achter de GameCube heeft vast geplakt… Als er één game is die zo’n uitstekende multiplayer mode heeft… dan is het Mario Kart: Double Dash!! wel.

16 banen, 18 characters, 21 karts en een superieure multiplayer optie. Nintendo heeft weer een mooi spelletje op hun naam staan, met Mario en zijn kornuiten in de hoofdrol.

Items

Zoals je het in de Super Nintendo Mario Kart versie moest hebben van goed bochtenwerk en minder van de items, zijn de rollen nu behoorlijk omgedraaid. Items spelen in Double Dash namelijk een erg belangrijke rol. In de vorige Mario Kart versies waren de bekendste toch wel de banaan, het bliksemschicht, de paddo’s en de turbo’s. Deze zijn ook weer aanwezig in Double Dash maar Nintendo’s racer heeft meer. Elk duo heeft namelijk zijn eigen speciale item. Zo hebben Diddy en Donkey Kong een megabanaan, Mario en Luigi groene en rode vuurballen, Yoshi en Birdo een doelzoekend ei, Baby Bowser en Bowser een megaschild en Koopa en Paratroopa drie rode of groene paddo’s.

Slagveld

Bij elke cup die je speelt moet je vier banen uitrijden. Zoals je in de N64-versie lastig werd gevallen door het stoomtreintje en de mollenplaag, proberen onder andere schaatsende Shy-Guys en nieuwsgierige dinosaurussen je het lastig te maken in deze aflevering van de Mario Kart serie. Het aantal beschikbare karts is ook niet mis (al zijn het niet echt karts meer). Als je alles hebt geunlocked, heb je de beschikking over maarliefst 21 (!) karts. De karts zijn overigens alles behalve identiek aan elkaar. Donkey en Diddy Kong rijden bijvoorbeeld in een open gezaagde boom op wielen, Baby Mario en Baby Luigi rijden in een kinderwagen en Mini Bowser en Bowser karten in een Bowserbak, of hoe je het genoemd wilt hebben. Wat dat betreft heb je genoeg keus in wat voor type kart je wil rijden. Van de cups heb je vier verschillende raceklassen. Een 50 CC, 100 CC, 150 CC en een Mirror klasse. De eerst genoemde is erg makkelijk maar de meer gevorderde kan zijn skills waar maken in de 150 CC of Mirror mode. Double Dash hangt wel erg op het gebruiken van items. Stuurwerk doet er namelijk niet zo erg meer toe, alhoewel je natuurlijk wel moet sturen in een bocht… Het gebruiken van items is een must als je achter ligt en je kunt dan ook in één klap weer eerste liggen wat het helaas wel wat makkelijk maakt in de single player mode. Een beetje een Mario Kart game moet er grafisch wel goed uit zien, om er zo’n spektakel van te maken. Gelukkig is dat ook bij Double Dash het geval: de felle kleuren, die we van Nintendo gewend zijn, komen ook weer tot uiting in Double Dash.

De finish

Deze Mario Kart is weer een uitstekend telg uit de MK serie geworden! In de single player mode heb je het zo gezien, want de game is erg snel uitgespeeld (pak ‘m beet: 5 uurtjes als je een beetje doorkart). Doet er verder niet toe, want de multiplayer mode speelt de hoofdrol weer in Double Dash. Zo kun je alle cups ook eens met een vriend door racen in de co-op mode. Of je gaat met drie vrienden battlen in de battle-mode en niet te vergeten de 4-player racemode. Of je gaat je skills testen met anderen in de Time Trail mode.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review