in

Fable: The Lost Chapters (PC)


The Lost Chapters is een leuke RPG. Fable was er eerst voor de XBOX, maar daar waren sommige dingen uit geschrapt, en die zitten nou in de The Lost Chapters.

Het leuke aan Fable (zo noem ik het nou even voor het gemak) is dat je heel veel vrijheid hebt in de game, zo kun je quests bijvoorbeeld goed of evil uitspelen.

Als je de meerderheid van de quests evil uitspeelt, zal je wereld er ook duisterder uitzien. De nachten duren langer, je ziet geen vlinders of bloemen en de mensen zijn bang voor je.

Maar als je goed bent, en mensen helpt, dan krijg je een lichtgevende kring boven je hoofd, en verschijnen er overal vlinders en bloemen.

Je hoeft ook geen klasse te kiezen voordat je begint te spelen, iets wat je bij veel RPG’s wel moet doen. Je kunt gewoon zelf bepalen hoe je wilt zijn, of veel magic gebruikt of niet, of je veel geld uitgeeft aan een goed boog of aan een goed zwaard.

Met de gameplay zit alles wel goed, maar dan heb je de speelduur nog.

Lang is die niet, na 10 uur sta je tegenover de ‘eindbaas’. Verder is de moeilijkheidsgraad ook niet erg hoog, de potions en resurrection vials liggen voor het oprapen, en veel vijanden zijn met 2 slagen van je zwaard te doden.

Ik denk dat de korte gameplay eignelijk niet zoveel uitmaakt, omdat als je de game op goed hebt uitgespeeld, je de game nog een keer uit wilt spelen, maar dan evil, of andersom natuurlijk.

Dus dan heb je dubbel zoveel speelduur.

De graphics zijn redelijk, niet opvallend mooit, niet opvallend lelijk.

De sfeer is heel goed, de muziek, de geluiden, en de omgeving zijn heel mooi gemaakt.

De besturing is redelijk, het is heel simpel van opzet, maar toch moet je er even aan wennen (ik tenminste, ik speel namelijk meestal FPS).

Je kunt namelijk verschillende skills aan de nr’s 1 tm 9 koppelen, die skills kunnen magic zijn, of uitdrukkingen. Verder lock je op een vijand met de spatiebalk, en vervolgens klik je met de muis om te slaan, met het scrollwieletje blok je aanvallen, en met de rechtermuisknop geef je een onstopbare knal met je zwaar.

Omdat ik Fable (de eerste) niet heb gespeeld kan ik geen oordeel geven over de verschillen, maar ik vind dat je deze game gewoon gespeeld MOET hebben.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review