in

FIFA Street (PS2)


Fifa Street, het spel dat EA vorig jaar maart op de markt bracht. Het zou een fantastische game worden. Maar bij de meeste viel het tegen. Mij niet, en dat ga ik nu uitleggen waarom.

Fifa Street is een spel dat je meesleept van de krottenwijken in Rio de Janeiro, tot in het metrostation in Londen. Het is de bedoeling jij reputatie zo hoog mogelijk te maken door veel wedstrijden te winnen, maar dat is niet alles, winnen is niet genoeg… je moet winnen met stijl! Dat was dan ook direct dé slogan die EA gebruikte bij deze game.

Straattoernooi

Behalve het gewone potje vriendschappelijk, is er natuurlijk ook nog een singleplayer, in dit spel genoemd: Straattoernooi. Het is de bedoeling dat je met je eigen gemaakte personage een team samenstelt, in het begin zijn het mindere spelers maar naarmate je vordert en reputatie wint, kan je betere spelers naar je team halen, en natuurlijk je eigen personage verbeteren. In het begin vat het Straattoernooi heb je nog maar 2 veldjes om te trappen: Marseille en New York. Maar als je bij een van deze 2 het toernooi wint, krijg je de volgende locatie. Natuurlijk hoef je niet gelijk het toernooi te spelen, je kan eerst gewoon wat potjes voetballen op het veldje.

Locaties

Er zijn 10 locaties in Fifa Street. Ik zal ze even allemaal op een rijtje zetten: Marseille, New York, Rio de Janeiro, Rome, Barcelona, New Mexico, Londen, Berlijn, Lagos City en natuurlijk ons eigen Amsterdam. Stuk voor stuk zien deze locaties er prachtig uit en hebben allemaal hun eigen kenmerken. Zo ziet Rio de Janeiro er armzalig uit met al zijn krottenwijken, en zo ziet New York er weer heel schoon en strak uit. Met de locaties is dus niks mis.

Gameplay

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: De gameplay is gewoon tof! Het meest opvallende aspect in de gameplay is natuurlijk de Gamebreaker, het is de bedoeling zo veel mogelijk punten te halen, en als je meter vol is, kan je een vernietigende uithaal schoppen. Dat valt eigenlijk een beetje tegen omdat hij véél te makkelijk te scoren is. De rest van de gameplay steekt allemaal tof in elkaar, het scoren is niet al te makkelijk, maar ook weer niet te moeilijk. De trucs zijn een lust voor het oog, en ik probeer ze nog steeds zelf ook na te doen, maar dat gaat lastig…Je kan niet met clubteams spelen, enkel en alleen landenteams, waaronder wel bijvoorbeeld Argentinië, Brazilië en Spanje, maar wederom geen Nederland. Het is ook mogelijk met je eigen team een vriendschappelijk potje te spelen, met natuurlijk je eigen sterspeler erin. Het spel zal ook niet snel te makkelijk zijn, wan als je de moeilijkheidsgraad op moeilijk zet, blijft het spel een uitdaging.

Multiplayer

Dit is nog wel het tofste van allemaal! Het is zo een lekker gevoel je vrienden te dissen door ze dik af te maken met al je moves! Ze staan verstelt van wat je allemaal doet, het is gewoon prachtig. Bij de multiplayer hoort natuurlijk ook de online-modus. Ook deze is tof uitgewerkt alleen lang niet zo gaaf als de uitdrukking op andermans gezicht te zien wanneer je hem dik inmaakt.

Geluid & Graphics

Het geluid steekt allemaal tof in elkaar, de commentator is relaxed, de muziekjes op de achtergrond zijn relaxed. Het is gewoon allemaal tof. Alleen ze hadden die commentator wel wat meer uitspraken mogen laten doen. Want je hoort wel vaak hetzelfde, maar dit is niet erg storend. Grafisch gezien ziet dit spel er ook goed uit. De spelers, de locaties, de menu’s, alles is tip top in orde. Het enige niet kloppende is dat je tegen onzichtbare muren kan kaatsen, als je bijvoorbeeld boven het hek past om een voorzet te geven of om lang je man te gaan.

Conclusie

Graphics: Prachtig! 9+

Geluid: Is wel goed. 8

Gameplay Prima, jammer van de Gamebreaker. 8+

Overige aspecten: Goed. 8½

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review