in

Fabulous FIVE: Jill Valentine


In de serie Fabulous FIVE zetten we elke week een vrouwelijke heldin in the picture. Ten eerste omdat we natuurlijk heel veel respect hebben voor deze dames, maar ten tweede vooral omdat we op die manier wat mooie plaatjes van haar kunnen plaatsen. In deze derde Fabulous FIVE hebben we eindelijk een personage te pakken waarover het één ander over te vertellen valt: Jill Valentine. Het is een dame die al lang meeloopt in de gamewereld en heel veel gamers kennen haar. In deze Fabulous FIVE een nadere kennismaking en uiteindelijk vijf mooie plaatjes, waar het uiteindelijk toch om draait!

Naam: Jill Valentine Bekend van: Resident Evil, Resident Evil 3, Resident Evil 5, Marvel versus Capcom 2 en de film Resident Evil: ApocalypseLeeftijd: tussen de 23 en 33

Jill was één van de eerste goed uitgewerkte vrouwelijke personages. In de eerste Resident Evil kon je uit Chris Redfield of Jill kiezen. De eerste was sterker, maar begon met een mes, terwijl de ‘zwakkere’ Jill gelijk met pistool aan de slag kon. Daarnaast had ze een handige lock pick om deuren mee te openen. Het zwakkere betekent overigens niet dat Jill een kleine huilebalk is, maar heeft meer te maken met het feit dat ze eerder dood ging. Het personage Jill is namelijk sterk. Aan de ene kant is ze als vrouw zijnde open en toegankelijk, maar aan de andere kant staat ze haar mannetje en raakt ze niet snel in paniek.

In de eerste Resident Evil komt het verraad van Albert Wesker naar voren en begint de carrière van Jill bij de S.T.A.R.S.-unit pas echt. In de tweede Resident Evil ontbreekt ze, maar in deel drie is zij het hoofdpersonage. Haar stoere S.T.A.R.S.-uniform wordt hier ingeruild voor een sexy blauw topje, een kort rokje en hoge laarzen. Naar onze bescheiden mening het beste outfit om zombie mee af te maken. Toch is Resident Evil 3 alles behalve makkelijk, omdat je te maken krijgt met een nieuw monster: de Nemesis. Dit vervelende beest komt op de meest lastige situaties en dan is er eigenlijk maar één optie: rennen voor je leven. Uiteindelijk weet Jill de Nemesis te verslaan en uit Raccoon City te ontsnappen, voordat het plat gebombardeerd wordt. Tot slot komt Jill nog terug in Resident Evil 5, waar haar voormalige partner Chris naar haar op zoek is. Omdat die game nog maar een maandje of twee uit is, zal ik hier niet al te veel over vertellen en raad ik je aan zelf uit te zoeken wat er met Jill aan de hand is.

Voor mij is Jill het beste Resident Evil-personage. Zij past perfect bij het Resident Evil-gevoel: een ‘gewone’ meid die in een nachtmerrie terecht is gekomen. Vooral haar rol in het derde deel brengt dit gevoel goed naar voren. Ze komt over als een slimme meid die voor orde en veiligheid wil zorgen, maar tegelijkertijd weet dat ze het opneemt tegen een veel sterkere vijand. Dit gegeven, samen met haar uiterlijk natuurlijk, heeft er voor gezorgd dat wij nu naar vijf mooie afbeeldingen kunnen kijken. Thanks Jill!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bionic Commando – de serie en het verhaal

Nieuwe Shaun White aangekondigd voor de Wii