in

R.O.S.E. Online (DL)


MMORPG

Rose online is een het genre MMORPG, dit betekent dat het zich afspeelt een een grote fantasie wereld met andere mensen die ook achter de computer zitten te spelen. En dat je door veel te spelen (quests en monsters afslachten) levels krijgt en zo steeds betere kleding wapens en dergelijke kan dragen.

Design

De game lookt wat kiddy maar is voor elk type speler (tenzij je niks hebt met MMORPGs} De werelden zijn groot hoewel nog niet helemaal af. Er zijn 3 werelden met ieder een hele andere stijl plekken, het duurt helaas wel erg lang voor dat je op die andere werelden kan gaan spelen. De kleding en wapens zijn heel verschillend, niet zo als bij ragnarok online of WoW dat je bijna geen verschil ziet.

Sounds

Hier kan ik kort over zijn, perfect het zijn echt heerlijke muziekjes, heb ze zelfs op CD gezet!

Graphics

De graphics zien er prima uit zo als ik al zijn iet wat kiddy maar wel prima voor een MMORPG, beter dan bijvoorbeel FLYFF of Ragnarok online.

Gameplay

Het vechtsysteem op rose daar wil ik over beginnen is erg eenvoudig, je klikt op een vijand die rond danst je char loopt er op af en begint er op in te rammen met van die dingen boven je hoofd als : MISS, 5 , CRITICAL, natuurlijk kan ook allemaal skills doen met F knoppen (F1,F2).

De partys zijn een groot + punt want je kan zo een party beginnen met iemand die rond je level zit (7 levels verschil) door goed samen te vechten levelt je party ook up en krijg je bonus xp waar door het zeker de moeite waard is, de tovenaars kunnen je ook goed sterker maken met hun skills wat ook handig is.

De gameplay is goed gemaakt voor beginners maar de hardcorgamers zullen zich er ook prima in vinden.

In het begin van het spel kom je op een beginner eiland waar je lekker bonen en rupsen in elkaar kunt hakken met je houten zwaard, het levelen gaat heerlijk snel wat erg prettig is. Je bent binnen 1.30 uur wel level 10 en dan kan je je job. Er zijn redelijk wat quests in het spel het enige jammeren aan deze quests is alleen dat het op 3 dingen neer komt, hak 10 dit dood en 5 dit dood, loop van hem naar hem en weer terug en verzamel dit door dat dood te hakken. Hoewel dit een minpunt is heb ik zelf nog in geen een MMORPG andere quest soorten gezien.

Vanaf level 30 (nee dit is niet hoog) kan je ook nog een union joine waarbij je bij alle 4 verschillende quests kan doen, daarmee punten verdient en daarmee orginele items kan krijgen. Elke dag word er ook nog een pvp achtig gevecht gehouden tussen deze unions waar voor je je kan inschrijven, dit is best spectaculair omdat zoon 100 mensen op elkaar inbeuken met zwaarden knotsen geweeren en meteriorieten (spell)ook al ben jij een laag level je kan best mee doen want het is gewoon grappig.

Je kunt vanaf level 50 ook pvp gevechten houden in een speciale plek.

Vanaf level 50 komt er nog iets leuks bij je kan namelijk in een auto rijden! Op level 70 kan je behalve je 2de job ook een robot krijgen (jaja) helaas is dit super duur maar als je er een hebt moet je daar erg blij mee zijn.

clan systeem

Een clan maken is in rose online niet echt makkelijk het kost namelijk erg veel, je kan deze prijs dan ook beter samen met iemand betalen. Een clan kan 3 levels hebben, dit level up je door clan points te winnen deze krijg je door in een plek waar alleen clans kunnen komen (clanfield) monsters te verslaan, als je level 3 hebt bereikt kan een clan speciale clan skills krijgen wat erg leuk is. In clan field kunnen clans ook met elkaar de strijd aan gaan ook een soort pvp.

jobs

Er zijn 4 jobs die je vanaf level 10 kunt nemen

De muse

Een tovenaar die werkt met een toverstok of wand

Die vanaf level 70 (wat een tijdje duurt) ook kan kiezen uit een magician (sterke solo tovenaar) en een cleric (een hulp tovenaar die andere power ups ((buffs)) geeft)

De hawker

Werkt met boog, katars of dual wapens, is snel en heeft een hoge “dodge rate”

Deze kan vanaf level 70 kiezen uit een scout (boog soort verkenner) of raider (dual en katar) een piraat.

De dealer

Werkt met geweer of kannon, kan dingen goedkoop kopen en kan soldaatjes in huren.

De 2de job van de dealer is bourgoise (vecht dealer) en artistan (een ((craft)) maak dealer, die kan items craften/maken)

De soldier De soldier is een melee vechters met zwaarden, axen en speeren

De 2de job van een soldier zijn knight (zwaard + schild) en champ (speer of axe of two handed zwaard.

versies

Elk continent heeft een rose versie zo heb je:

Krose (koreanse rose)

NArose(noord amerika) (nog in de beta fase)

Erose (europese rose) (Closed beta ((wil zeggen dat alleen maar uitgekozen mensen het spel nu “testen”)) Open beta verwacht eind sep.)

Irose (Internationale rose) (Down vanwege gehack en nieuwe rose versies)

Jrose (japanse rose)

Prose (Philipijnse rose)

Helaas kunnen we aangezien Irose (gratis) weg is alleen nog maar op Erose dit gaat 12 euro per maand kosten.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review