in

Guitar Hero: Metallica


Ik heb helemaal niks met Metallica. Ik ken ze natuurlijk wel, in ieder geval die gast met die rare sik en die gitarist met die dopogen, maar afgezien van Nothing Else Matters – wat ik nog wel te pruimen vind – ben ik gewoon niet zo gek van Metallica. So what, sue me.

Daarom keek ik ook een beetje op tegen het recenseren van Guitar Hero: Metallica. Dat heeft niet alleen met mijn muzikale voorkeur te maken, maar ook met het feit dat – geloof het of niet – deze jongen een beetje klaar is met Guitar Hero. Ik heb de serie sinds deeltje één gespeeld en heb dat altijd met veel plezier gedaan. Maar waar ik begon als de rockgod van de redactie, wordt ik nu links en rechts ingehaald door stagiaires en collega’s. Dat ik een beetje ben uitgekeken op het virtuele rockleven is echter een persoonlijke uiting, want kwalitatief gezien is ook dit Guitar Hero-deel een prima game!

Sterker nog, ik ben Metallica meer gaan waarderen door deze game. Guitar Hero: Metallica bevat namelijk bijna dertig nummers van de band in kwestie, aangevuld met nog zo’n twintig extra nummers van andere bands. En toegegeven, er zitten weer een aantal supervette songs tussen. Alle klassiekers (Enter Sandman, One, The Unforgiven, etc.) passeren de revue en voor de fans van de band is het een feest van herkenning. Zo begint de carrièremodus in stijl met een opkomst van de bandleden in slowmotion, begeleid door het briljante The Ecstacy of Gold, het vaste entreenummer van Metallica.

]Overigens speel je niet voortdurend Metallica-nummers met James, Lars, Kirk en Robert. In de carrièremodus neem je tevens de rol aan van de band die het voorprogramma van Metallica speelt en speel je nummers van andere artiesten. Het is weer zaak om in verschillende venues een aantal rocknummers te spelen, waarbij je sterren verdient afhankelijk van hoe goed je speelt. Met deze sterren speel je weer nieuwe nummers vrij.

Verder zijn de meeste mogelijkheden van World Tour overgeheveld naar dit deel. Er is een quick play mode, uiteraard kan er online weer flink gerockt worden en ook is het wederom mogelijk om je eigen nummers te creëren. Dit doe je in de speciale GH Studio, waarin de speler aan de slag kan gaan met verscheidene tools om zo zijn eigen gitaarriffs, drumsolo’s en effecten aan elkaar te breien. Wel nieuw is de expert plus-moeilijkheidsgraad, die het voor drummers mogelijk maakt om een extra kickpedaal aan te sluiten voor nog meer uitdaging.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

28 juni nieuw PES Live-toernooi in Heerlen

Patch voor piemels en vagina’s in De Sims 3