in

Madagascar (PS2)


Zoals wel vaker bij grote films verschijnt er dan ook weer een game die op de film gebaseerd is. Zo ook dus bij deze Madagascar. Is ‘t wat of is ‘t niet wat?

Een aantal dieren vertrekken uit de New Yorkse dierentuin waar jarenlang met veel zorg voor hun gezorgd is. Ze hadden alles: eten, onderdak, warmte en vrienden. Ze gaan daar echter weg en komen in een boot terecht. Ze vallen van de boot en komen zo dus aan op het prachtige eiland Madagascar ten oosten van Afrika. Ze moeten hier voor zichzelf gaan zorgen en ze maken de nodige avonturen mee. In de film leverde dit alles geestige momenten op die mede door de goede voice-acting – stemmen van onder andere Chris Rock en David ‘Ross’ Schwimmer – en het leuke samenspel van de diverse characters. In de game ontbreekt dit aspect echter. Hier zijn verschillende redenen voor te noemen. Reden 1: de stemmen van de film hadden geen ‘trek’ in de game. Reden 2: er is overduidelijk te weinig zorg geleverd aan deze game. Het gevoel dat er hier een melkkoe in de maak is ontstond geregeld bij mij.

Verder zijn de avonturen van onze vrienden uit de dierentuin weinig uitdagend en vooral ook weinig origineel. Ikzelf heb de game uitgespeeld in een kleine 6 (!) uur. En dan heb ik nog alles lekker rustig en relaxt doorgespeeld. Stel je dus maar voor hoe snel je klaar bent als je dit effe snel doorloopt… En al waren dit nu eens zes hemelse uren maar ook dit is helaas niet het geval. Nee, het zijn zes tamelijk langzaam en weinig interessante uren.

Zoals eerder vermeldt in deze recensie is de game niet origineel. Dit is omdat de missies die je in Madagascar moet klaren, we allemaal al een keer eerder heb gezien. En vaak hebben we die missies dan ook beter gezien in een andere game. Waar deze missies uit bestaan? Dingen omver lopen, verzamelen, schieten, springen, etc. De bekende dingen dus inderdaad.

Naast het feit dat een game toch altijd wel lekker moet spelen en de missies moeten boeien zijn de grafische kwaliteiten ook zeker belangrijk. En jawel, je raadt het al: ook dit is niet je van het. Grafisch is Madagascar mat terwijl ik altijd dacht dat Madagascar een prachtig eiland was met exotische platen en zebra’s met ontelbare strepen… Maar helaas pindakaas; geen van dit alles in deze game.

Tot dusver was ik dus behoorlijk negatief over deze game. En dat blijf ik. Het gevoel dat er hier eventjes gemakkelijk geld uit te verdienen valt voor de uitgever/producent van de film blijft me achtervolgen. Ik kan de hele dag in de tuin zitten of bezopen raken of wat ook; het gevoel blijft hangen. Bah!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review