in

Pokémon Colosseum (NGC)


Aangezien ik nergens een item over Pokémon Box vond op de site heb ik besloten er bij Pokémon Colosseum over te schrijven. Het spel is immers een soort toevoeging op Colosseum.

Inleiding

Pokémon Box ‘het ultieme gereedschap voor elke Poké-maniac’, staat op de achterkant. Pokémon Box is eigenlijk geen spel, het is met Pokémon Box mogelijk je Pokémon te organizen.

Verder kan je door middel van Pokémon Box, Pokémon Ruby of Sapphire op je TV spelen. Het enige wat je hoeft te doen is je Gameboy aan de Gamecube te connecten.

Deze ‘Pokémon Organizer’ was verkrijgbaar in de sterrencatalogus van Nintendo.nl voor 4000 sterren. Verder kreeg je dit spel gratis bij de Pokémon Colosseum/Gamecube bundel.

Maar is Pokémon Box wel 4000 sterren waard?

Basics

Pokémon Box bestaat uit 2 onderdelen. Aan de ene kant is er de mogelijkheid je Pokémon te beheren en aan de andere kant is het mogelijk met de linkkabel Ruby of Sapphire te spelen op de TV.

In het beheer gedeelte heb je 20 boxes. Deze boxen kun je vullen met je Pokémon uit Ruby of Sapphire. Zo kun je dus opnieuw beginnen zonder Pokémon kwijt te raken.

Verder gaat het gemakkelijker om bijvoorbeeld alle gras Pokémon in box 1 te stoppen dan op de Gameboy. Dit gaat doormiddel van de List. Hier kan je al je Pokémon op verschillende eigenschappen sorteren. Als je Pokémon van Pokémon Box naar Ruby/Sapphire wil verplaatsen moet je in Ruby/Sapphire over minstens 100 Pokémon beschikken.

Het gaat ook wat makkelijker om alle Summary’s door te lezen waarin de eigenschappen van je Pokémon staan. Erg handig voor de ‘Poké-maniac’. Je kunt in ieder geval een hoop Pokémon kwijt in Pokémon Box.

Verder is het mogelijk je Pokémon uit te stallen in de Showcase. Pokémon worden afgebeeld op een wit papierje op een standaardje. Dit is zo nutteloos dat ik hier verder maar niet op in ga.

Dan komen we nu bij het ‘Adventure’ gedeelte. In dit gedeelte is het mogelijk Ruby of Sapphire te spelen op de TV. Je hangt eenvoudig weg je Gameboy aan je Gamecube en de Gamecube laad het spel. Als hij klaar is met laden kan de Gameboy uit. Als je wil saven moet je de Gameboy pas weer activeren. Het saven gaat erg langzaam doordat de verbinding eerst gechecked wordt en het spel geladen wordt. Persoonlijk vond ik dit erg storend.

Het is sowieso niet erg fijn om Ruby of Sapphire op de TV te spelen. De Gamecube controller leent zich erg slecht voor dit spel, ook de vierpunts-druktoets. Verder is het mogelijk foto’s te maken in het spel door op Z te drukken. Wat je er aan hebt? Geen enkel idee!

De adventure mode is tamelijk nutteloos. Veel mensen hebben tevens al een Gameboyplayer.

Graphics

Slecht. Het mooiste aan het spel is wanneer je je gameboy aansluit op de Gamecube en je spel wordt geladen. Dan zie je op de TV een soort van stroomdraad lopen tussen de Gameboy en de Gamecube. Echt een hoogstandje! Verder zijn de graphics Gameboy niveau.

Geluid

Slecht. Geluid is hetzelfde als dat op de Gameboy Advance.

Negatief

Waarom is Pokémon Box niet gewoon een onderdeel van Pokémon Colosseum geworden? Nam de RPG in Colosseum misschien teveel ruimte in? Ik weet het niet. Alle mogelijkheden uit Pokémon Box waren WEL beschikbaar in Pokémon Stadium.

De organizer is geen 4000 sterren waard. Voor 500 sterren meer kan je de Zelda Collector item’s game halen. Die game biedt veel meer mogelijkheden dan Pokémon Box.

Pokémon Box voegt gewoon te weinig toe aan Pokémon Ruby/Sapphire/Colosseum.

Positief

Zijn er dan positieve kanten aan deze organizer? Jazeker, er zijn 3 positieve punten. Ten eerste krijg je een gratis memorycard bij het spel. Die zal je wel nodig hebben, want het spel neem 59 (!) bloks in beslag. Maar de memorycard kan je ook voor andere doeleinden gebruiken dus beschouw ik het maar als voordeel.

Verder is de mogelijkheid om je Pokémon op Pokémon Box op te slaan gewoon erg handig. Je kunt een hele grote collectie opbouwen. Het overplaatsen van Pokémon uit Ruby/Sapphire gaat erg snel en zal de Poké-maniac kunnen behagen.

Ten slotte is Pokémon Box een collector’s item. Ik denk niet dat veel mensen dit spel hebben, juist omdat het zo slecht is. Mensen gaan sneller voor de 4500 sterren kostende Zelda disc.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review