in

Tony Hawk’s Underground 2 (PS2)


Neversoft zal nog voor 17 jaar tony hawk games gaan maken. Dit is nu al deeltje zes die gemaakt wordt en of ie goed is, dat zien we zo.

Team hawk vs. Team Bam

In THUG moest je niet met een pro skater allemaal opdrachten uitvoeren maar moest je je eigen skater maken. Waarbij het alleen in de ps2 versie mogelijk was je gezicht in je skater te laten verwerken In THUG 2 is dat weer zo maar nu is het anders. in THUG begon je als klein jochie en groeide op naar de real business samen met je voormalige beste vriend “Eric Sparrow” die je tijdens een groot skate evenement heeft veraden. Nu ga je gewoon weer verder. Helaas kun je niet zoals eerder gezegd je skater uit THUG importeren in THUG 2. Dus je zult een nieuwe moeten maken. Maar hier kom ik later nog op terug. Het verhaal begint met jouw als je lekker in new jersey (waar je dus woont) ff zit te scheuren.

Ineens komt er dan een onguur zwart busje tevoorschijn met 2 ongure gassies met maskers die jou en eric ontvoeren. Deze 2 gasten blijken niemand minder dan Tony Hawk en Bam Margera te zijn. Hier begint de humor al gelijk. Natuurlijk Jackass humor. Maar daar verklap ik verder niks over. In de story mode nemen Team Bam en Team Hawk het tegen elkaar op. Jij zit dus bij Team Hawk en moet dus allemaal opdrachten doen. Elke opdracht is een aantal punten waard en om een level te voltooien moet je 500 punten halen waarbij je maximaal duizend kunt halen. Ook zijn de goals gevarieerder en moeilijker dan in THUG. dat zou ook wel moeten omdat de grootste klacht over THUG was dat de goals zelfs op ‘sick’ moeilijkheidsgraad nog te makkelijk was. In THUG 2 is dat probleem verholpen en opdrachten zijn niet te moeilijk.

In elk level in story mode kun je met 4 skaters spelen waarvan elke hun eigen opdrachten hebben. Uiteraard speel je met jezelf, je kunt onder het spelen switchen naar een pro. Dit kan bijvoorbeeld Chad Muska zijn.

Ook is er een quest skater en een special skater. Bijvoorbeeld is er als guest skater een nep Ben Franklin in bostong en in barcelona kun je als special skater “Steve-O” besturen op een stier met wielen. Net zoals in THUG kun je je stats opvoeren door bepaalde stunts uit te voeren. Zo moet je bijvoorbeeld 4 seconden lang een manual doen om je manual talent te verhogen waardoor je langer kunt manualen of een air doen van 10.000 punten om je air te verhogen waardoor je hoger kunt springen.

De story mode is heel goed uitgewerkt en is beter en leuker dan die van THUG. Er is slechts maar één nadeel: Tony Hawk is niet speelbaar in Story Mode.

Ook het skateboard komt uit de geschiedenis. Er zijn alleen nog geen scholen die daarover vertellen

Tony Hawk Pro Skater

Geen zorgen. Snel vervelen zal niet gebeuren. Naast de story mode is er ook de classic mode. Je hoort het al; dit is een klassieke versie van Tony hawk pro skater. Nieuwelingen die dus willen weten hoe het vroeger ging in de tony hawk games kunnen daar dus nu achter komen. Ook diegene die de oude manier leuker vonden kunnen nu hun hart luchten. In Classic mode krijg je dus ongeveer 15 levels voor je neus waarin je in de THPS 3 stijl in 2 minuten een lijst met opdrachten moet voltooien. Natuurlijk zijn de opdrachten vanaf de eerste uren weer aanwezig. Beter bekend als High score, Pro score, Sick score, S-K-A-T-E letters en Find the secret tape.

je zult dit moeten afleggen in veel classic levels waaronder een paar nieuwe. Zo heb je School uit THPS, Philadelphia uit THPS 2 en Canada uit THPS 3. Er zijn zelfs oude levels bij waarin sommige goals niet zijn aangepast. Zo zitten de skate letters en de secret tape in School 1 op dezelfde plek als voorheen. Maar de meeste goals zijn wel aangepast. Ook is de warehouse lvl (nu bekend als training) uitgebreid waarbij er een heel stuk is toegevoegd en er leidingen zijn aangelegd om combo lines toe te voegen.

Hoe flikt ie het toch. Een Natas spin met een koptelefoon op je kop

World destruction tour

Er zijn natuurlijk ook weer heel veel nieuwe dingen bijgekomen in THUG 2. Natuurlijk zijn er weer nieuwe (key)tricks en moves bijgekomen. Maar is er nu ook in elk level iets wat gewoon vernietigd kan worden waardoor er weer nieuwe skate plekjes vrij komen. Zo kun je in Boston met 2 kannonnen een heel construction gebouw omver blazen waardoor en in Barcelona kun je een stier vrijlaten die weer wat spullen sloopt. Ook nieuw en heel vet is de Focus mode. Je moet dan de linker stick van je controller indrukken waardoor de focus mode geactiveerd worden. Hier zal dan op je ingezoomd worden, de game in slow-motion gaan (de punten teller houdt dezelfde snelheid) en er zullen spotlights op je gericht worden. Hiermee zal het skaten wat beter en leuker gaan. Deze focus time stopt na 15 seconden of als je je combo onderbreekt. Ook is er een verse nieuwe soundtrack bijgekomen waarbij er wel voor iedereen minstens één goed lied bij zit. Je kunt natuurlijk de songs die je niet leuk vind wegvinken. En er zijn ook meer dingen bijgekomen. En dat is genoeg om deze Tony Hawk game weer goed te maken.

Natuurlijk is er voor Bam weer de speciale opdracht “Collect the Oh-My-God letters” weggelegd met extra letters om het moeilijker te maken

Create your own game… Who needs Neversoft?

Natuurlijk kun je weer je gang gaan met de editors. Zo is de Create-a-skater mode uitgebreid met meer kleren, haar stijl, tatoo’s, etc. Je kunt hem ook je eigen graffiti tag geven die je zelf kunt maken, een sticker geven, en je deck bijwerken. De vorm van je karakter past zich nu ook aan de leeftijd die je aangeeft. Dus nu zal het niet meer zo aan dat als jij je gast de leeftijd 14 geeft dat ie niet nog steeds als een punker van 21 lijkt.

Natuurlijk kun je ook je eigen gezicht opsturen en downloaden. Dit kan helaas alleen op de pc en de ps2. Ook kun je nu met de eye toy cam (ps2) of de webcam (pc) je foto maken en die verwerken in je skater. Helaas werkt dit nog niet zo goed. En xbox bezitters zullen hier waarschijnlijk in THUG 3 hier ook gebruik van kunnen maken omdat zij ook een cam krijgen. Ook de bekend en het populairst, de create-a-park mode. Hierin kun je je eigen skatepark maken. Je kunt kiezen voor een echt skatepark, een stad of een hell met lava, spijkers, enzo. Ook zijn er weer nieuwe objecten bijgekomen. Bijvoorbeeld een kerk, kasteel muren, ladders en funboxen. Aan de create-a-trick mode is helaas niks veranderd. Ik had toch wel graag de mogelijkheid willen zien om manual en grind tricks te maken. Natuurlijk is ie wel leuk en kun je dus precies dezelfde tricks die je in THUG 1 hebt gemaakt namaken in THUG 2. Natuurlijk is er ook de Create-a-goal mode waarin je in een bepaald level je eigen goals kunt maken. Dit kan best leuk zijn. Nieuw is de create-a-graphic mode. Hierin kun je je eigen graffiti tag maken. Die jekunt gebruiken als tag voor je spuitbus, op je shirt en op je deck. Oftewel. Hier kun je wel ff zoet mee blijven.

Multi-skaters

Natuurlijk kan een multiplayer mode niet ontbreken. Ditmaal zit ie er weer in. Er zijn geen veranderingen aangebracht in offline multiplayer wat eigenlijk niet baat. Ook de online multiplayer is niet erg verandert. Je kunt natuurlijk met je ps2 en pc online wat helaas met de xbox en de gamecube niet het geval is. Als je online gaat kun je zonder veel problemen een game joinen of er zelf eentje aanmaken. Je kunt maximaal met zijn achten in 1 server. Naast een potje Trick Attack of Capture the flag kun je nu ook elimiskate spelen. Het is eigenlijk gewoon een afvalrace. Je moet elke 30 seconden zo hoog mogelijk scoren. Als je de laagste score hebt in die 30 seconden val je af en moet je wachten tot de rest klaar zijn. Na die 30 seconden komt er 10 seconden tussentijd waarin geen enkele trick telt.

Je moet dus je combo landen voordat de 30 seconden verstreken zijn anders heb je voor niks die combo gemaakt. Mocht je toch nog na die 30 seconden doorgaan met die combo en je hebt niet de laagste score. Dan kun je doorgaan met de combo tijdens de tussentijd. Als je dan na de tussentijd je combo land dan zullen ook de punten die je in de tussentijd hebt gemaakt erbij geteld worden. Met de servers is niet veel mis al kan je ps2 wel eens bevriezen of zul je verbinding verliezen met een server.

Natuurlijk kun je dit keer weer je creaties uploaden en proberen in the best of best vailt te krijgen door een mailtje te sturen naar best@thugonline.com. Ook kun je je creatie laten reviewen door TXO laten reviewen. Je moet dan wel om een request vragen in het forum. Er zijn nog wel 2 nadelen aan het online gedeelte. De eerste is dat je creatie uit de lijst gebumped kan worden als iemand een multi-upload gaat doen onder verschillende namen, en er nog steeds gecheat wordt om in de online rankings te komen waar neversoft bij heeft gezegd er wat aan te doen. Dat zijn 2 dingen die wel erg jammer zijn. Maar ook kun je THUG 2 over een LAN spelen dat ook met xbox system link kan worden gebruikt die gewoon perfect werkt. Nu nog hopen dat Neversoft zal inzien dat Xbox live zeker een goeie zet zal zijn voor THUG 3 en hun meer geld zal opbrengen.

Man, je pakte die kanon veels te vroeg. Nu lukt die “Skater Shoot” gap je nooit.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review