in

Donkey Kong: Jungle Beat


Toen ik de Japanse versie van Donkey Konga in handen kreeg, was ik gelijk verslaafd. Het ritmisch slaan op de Bongo’s werkte zeer verslavend en het was daarnaast erg leuk om te spelen. Toen ik Donkey Kong Jungle Beat voor het eerst zag, had ik het idee dat ik te maken had met een grap. Was dit een leuk extraatje, of een makkelijke cash in voor Nintendo?

Het bleek dat men heel serieus was met Jungle Beat en daarom besloot ik het spel maar eens te bekijken. Wat mij direct opviel was dat het heel gemakkelijk op te pakken was en de drie verschillende levels zeer goed wegspeelden. Zo moest ik op Donkey Kong, die op de rug van een wild beest vooruit rende door de sneeuw, begeleiden terwijl een gigantische vis achter hem verscheen en als een razende achter hem aankwam. Door als een gek op de Bongo’s te slaan kon ik deze nog net voorblijven. Daarvoor was ik al flink belaagd door een lawine; het kon allemaal niet op. Ondertussen was het ook nog eens de bedoeling bananen te verzamelen die verspreid lagen over het level.

In een ander level was het de bedoeling om door een jungle heen te bewegen. Dat betekende dat ik Donkey Kong moest laten slingeren en moest laten rennen om een enorme sprong te kunnen maken. Ook kon ik mij opmaken voor een gevecht met een andere aap. Het leuke aan deze knokpartij was dat er diverse mogelijkheden waren voor mij om mijn tegenstander uit te schakelen. De Bongo’s reageerden daarnaast ook zeer goed op mijn bewegingen, wat het plezier in het spel zeker deed toenemen. Zo kon ik hard en zorgvuldig rammen, om ondertussen de klappen van de andere aap te blokken. Ook was het mogelijk om vele stoten snel achter elkaar uit te delen door vliegensvlug op de Bongo’s te slaan.

De speelbare levels die Nintendo mij voorschotelde waren erg leuk om te spelen, al moet Nintendo wel met meer diversiteit komen om mij tevreden te houden. De mogelijkheden kunnen echter goed worden uitgebuit, en net als velen voor mij ben ik behoorlijk onder de indruk van Jungle Beat. Naast Donkey Konga dus nog een titel die gebruik maakt van de Bonga’s en een titel die dat óók nog eens origineel aanpakt.

Nintendo doet eindelijk weer eens wat aan innovatie met een franchise en als men er voor kan zorgen dat andere levels in het spel ook zo lekker spelen als degene die ik mocht spelen, dan ziet het er zonnig uit voor deze titel. We zullen, zoals het er naar uitziet, meer gaan zien van de Bonga’s. Geen slecht idee, als je het mij vraagt. Donkey Kong Jungle Beats staat voorlopig gepland voor een release begin 2005.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Interessante uitspraken Eiji Aonuma over Zelda

World Championship Snooker 2004