in

World Championship Snooker 2004


Snooker moet zo’n beetje de saaiste sport zijn die je kunt vinden. Ondanks dat heeft Codemasters toch een vervolg gemaakt op hun spel World Snooker Champion 2003, dat op meerdere systemen uitgebracht werd. Snooker heeft net als Darts en Formule 1 een bepaald “seizoen” op tv; dan beginnen de grote toernooien en dan is de sport weer even populair. Snooker is echter nooit echt een populaire sport geweest om in een computerspel te verwerken.

Iedereen heeft de grote groene snookertafel wel eens op tv gezien. Er zijn een aantal rode ballen en een aantal gekleurde ballen. Het doel is om als eerste een rode bal in een van de zes pockets te stoten en daarna een gekleurde bal. Zo gaat het steeds om en om totdat alle ballen van de tafel zijn verdwenen. Gelukkig hoef je niet de richting op het blote oog in te schatten, maar krijg je hulp van een pijl die de richting aanwijst. De pijl splitst twee richtingen op. De richting waar de cueball (de bal waarmee je de rode en gekleurde ballen de pockets instoot) heengaat en de richting waar de andere bal terecht komt. Zeker in het begin zul je deze pijl nodig hebben, maar als je eenmaal ervaren genoeg bent kun je de pijl ook uitzetten.

In het spel komen de bekende snookerspelers allemaal voor waaronder ook Dennis Taylor. Deze man zal je door de lessen heen loodsen. Die lessen zal je ook allemaal nodig hebben. Je hebt verschillende spelsoorten om uit te kiezen bij de lessen waar je alle regels van het spel worden bijgebracht. Er worden tijdens deze lessen echter af en toe professionele termen gebruikt die je als beginner absoluut niet zult herkennen. Het spel gaat er op sommige punten van uit dat je de regels al enigszins kent en zou niet moeten in een tutorial. De lessen zelf zijn wel uitgebreid en ze proberen je de regels van dit lastige spel goed bij te brengen.

Het spel ziet er redelijk goed uit. De café’s waar je in speelt en de spelers zelf zijn wel mooi in beeld gebracht, maar het ziet er allemaal nogal gemiddeld uit. Codemasters heeft jammer genoeg niet alles uit mijn PC gehaald en dat is gewoon jammer. Verder is het publiek ronduit lelijk vormgegeven. De meeste toeschouwers zien er nogal rommelig en aardappelvormig uit.

Tijdens het spel en de lessen word je van commentaar voorzien wat af en toe nogal in herhaling valt. Het blijft natuurlijk erg lastig om realtime variërend commentaar te geven op bepaalde spelsituaties. Dit kan soms leiden tot irritaties en dat duidt op een enigszins rommelige afwerking van de geluidseffecten.

Een positief punt echter aan dit spel is dat er een groot aantal opties zijn. Buiten de al eerdere genoemde opties is er bijvoorbeeld ook het zogenoemde trickshot onderdeel. Op de BBC is dit altijd een populair onderdeel van de uitzending en er is zelfs een apart programma wat dit soort stoten behandelt. Dit programma wordt op de BBC gepresenteerd door John Virgo en die is ook in dit spel aanwezig.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Donkey Kong: Jungle Beat

Football Manager 2005