in

Viacom koopt rechten Teenage Mutant Ninja Turtles


Viacom, het moederbedrijf van onder andere MTV en Nickelodeon, heeft alle rechten van de Teenage Mutant Ninja Turtles opgekocht. Vanaf 1984 waren alle rechten, inclusief die van de videogames, de 2003 TV-serie en de stripboeken allemaal in handen van Mirage Studios, de originele makers van de “Heroes in a half-shell”.

Hoe zit dat dan met de videogames? Nou, dit is altijd al een unieke situatie geweest, en er zit een behoorlijke lange geschiedenis achter. Maar in het kort: Mirage Studios heeft altijd alle rechten behouden. Zo nu en dan werkte Mirage Studios samen met uitgevers en ontwikkelaars van videogames om de TMNT in videogame vorm te vertalen, zoals met het recente TMNT: Smash-Up gebeurde, waaraan geestelijk vader van de TMNT – Peter Laird – mee werkte. Omdat alle rechten van de Turtles in handen waren van Mirage Studios, kon men in Smash-Up bijvoorbeeld alle personages uit alle series gebruiken, in plaats van gelimiteerd te zijn tot slechts één serie.

Voor het behoorlijke bedrag van 60 miljoen dollars zijn Leonardo, Donatello, Michelangelo, Raphael, Splinter en alle andere bijbehorende personages verpatst. Wat dit gaat betekenen voor de toekomstige videogames is nog niet zeker, maar aangezien Nickelodeon, onderdeel van het Viacom-netwerk, al heeft aangekondigd met een nieuwe film en televisieserie serie te komen, kun je er je geld op zet dat er een nieuwe stroom videogames aan zit te komen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kleren maken de man in Assassin’s Creed II

Harvest Moon: Tree of Tranquility